Дизајн ходника у "Хрушчову" (63 фотографије): ентеријер и распоред ходника у величини од 3 квадратна метра, стварне идеје за мали стан

Наслеђе совјетске ере, добили смо "Хрушчова". Типично, у таквим малим становима постоје отворено мали и тамни углови, који се називају ходницима и ходницима. Али од овог скромног простора зависи први утисак о стану.

Учините унутрашњост коридора практичним, док је оригинал тежак, али могућ. Главно је знати неке трикове и тајне.


Карактеристике

Дизајн ходника у "Хрушчову" треба да буде практичан, елегантан и пријатан за очи. Ентеријер ове просторије у стану треба да буде што светлији, светлији и пријатнији.

Величина коридора је мала: 3 квадрата. м, а још мање - подручје гдје не добијате посебно, а осим тога планирате много станова, остављајући много да се пожели. Често је ходник пролазна, мала и тамна соба.
Многи домаћини малих станова покушавају да повећају површину коридора уништавањем зидова и поновним уређењем стана. Али то је потпуно радикалан метод.

Могуће је уредити прекрасан предсобље путем регистрације:

 • Главни "класични" пријем дизајна коридора је употреба светлих, пастелних боја у ентеријеру. Такође, често се може видети вертикална трака у дизајну зидова, која визуелно подиже плафон. Осим тога, употреба ћелија, дијаманата, дијагонале, узорка "јеле" такође визуелно проширује простор. Ова техника се често може видети на поду.
 • Један од главних аспеката унутрашњости, накоја треба да обрати пажњу - то је осветљење. У овом случају нема много светла: светло на периметру (или у хаотичној локацији) на плафону, осветљење намештаја, огледала и прибора, додатно осветљење од стропних светала и расвета. Што је више светла то боље.

 • Употреба огледала и огледала. Сви знају способност огледала, заједно са правим светлом, да прошири простор. Иста способност, међутим, нешто је мања, има сјајну површину.
 • Паметна подела суседних соба. Коридор је место где има много врата. Најчешће се отварају у овој соби. Не само то, то је опасно, а отворена врата могу потпуно блокирати цијели пролаз. Дакле, врата би требала бити прецењена тако да се отварају са друге стране.

И можете их замијенити на вратима - хармонике или књиге или их уопће уклонити, а на њихово мјесто оставити лаконски и отмјени отвор за врата или лук.
  • Јединство стила. Када је унутрашњост Алиаписта и нема јединственог концепта, постоји осјећај нереда и конфузије. А непотребно смеће и гарбле једе чак и мали простор.
  • Намјештај у ходнику мора бити мултифункционалан и максимално "уписан" у унутрашњост. Ако је могуће изградити намјештај у ниши, оставу, онда се не исплати испустити. Монтажни ансамбли би требало поставити вертикално.

  Ако је ормар нешто испод плафона, ако су полице неколико, а не једна велика. Вредно плаћањепажњу на дубину намештаја. Ормари, пене, комоде треба да буду велике, али уске.


   Још једна омиљена техника која се може наћи у ходницима и ходницима је укључивање вањских елемената у унутрашњост. То могу бити позадине са пејзажима, фрескама, наљепнице за панорамске слике, слике дрвећа, цвијећа, ограде, транспорт. То је свакакав начин имитације завршних материјала: употреба украсног камена, циглених зидова или зидова, подних облога "за камен". И то могу бити и унутрашњи предмети, као што су клупе или чак фењери.
  • Употреба свих могућих акцента боје, светлости и декорације. Када се људско око привије на нешто и заустави, постаје апсолутно неважно да је соба мала.

  Слиједећи ове препоруке, можете направити елегантан интеријер у ходнику. Штавише, сваки елемент дизајна може бити веома занимљив и практичан.  опције дизајна

  Плафон

  Плафон у ходнику може бити једноставно побељен или обојен бојом на бази воде. Али само бијели плафон изгледа помало досадно, осим тога, у таквом стропу је могуће изградити додатно освјетљење. Решење овог проблема ће бити изградња гипсаних плоча или напонски плафон.

  • Дизајн гипс картона на стропу омогућава јасно зонирање простора. Свака таква зона може имати своју покривеност. Где је особа лукава - светла "дневна светлост", тако да можете да цените слику пре изласка. Где је пролазна зона -распршена светлост. Дизајн гипсане плоче може послужити као врста оквира за свијетли узорак или узорак на стропу.
  • Растезљива тканина - врло популаран начин уоквиривања плафона. Може бити једнобојно досадно, али и сјајно. Врлина потоњег лежи у чињеници да се уграђено светло рефлектује у њему, додаје недостаје простор. Иако је прилично коректна одлука, употреба платна са фото-штампом. Жива слика ће постати фокус који привлачи пажњу.  зидови

  У унутрашњости ходника превладавају светла и пастелне боје. Бијела - врло непрозирна за пролаз, али беж, сива, ружичаста, бресква, пјешчана - идеална опција. Али када желите да побегнете од класичног дизајна, сасвим прихватљиве су светле и сочне боје, на пример, жута, наранџаста. Штавише, коришћење таквих боја може бити или потпуно или "детаљно" - за одабир једне зоне или употребе у прибору.  Тапете у ходнику могу бити оригиналне, са светлим великим цртежом или са пејзажом, апстрактном сликом. Могуће је комбиновати неколико типова покривања (као позадину са другима, као и различите материјале за завршну обраду).

  Дизајнерска рецепција је недоступна, али добива на популарности - то је ходник као галерија. На зидовима, по цијелој његовој ширини, налазе се слике, фотографије, слике, укључујући разне декор-наљепнице (фењери и животиње, апстракције, "прозори" у крајолику).


  Иначе, одличан пријем је употреба силуете дрвета која постаје вјешалица.

  Наравно, тешки капути и јастуци не леже на таквом дрвету, али ево и шешира и шалова. Поред тога, декоративне налепнице могу делимично или потпуно заменити огледало. Доступне су многе опције зрцалне слике.
  Подови

  Подна облога у пролазу мора прије свега бити отпорна на хабање, али нико не заборавља естетику. По жељи, било који материјал, било да је то линолеум, плочица или ламинат, може бити органски уписан у унутрашњост и постати дизајнерски нагласак.


  По правилу, на поду је слика за камен или цријеп, имитација дрвеног паркета. Али нико не забрањује комбиновање неколико подних облога. Посебно зато што замишљен цртеж са глатким линијама на поду може значајно проширити простор. На овај начин можете преобликовати различите материјале, нпр. Између плочица и ламината. Осим тога, ово ће омогућити да се подручје коридора подијели на зоне.
  Прави простор за креативност нуди технологију расутих подова. Не само то, површина остаје савршено равномерна, иу њој може бити потпуно другачија слика - од узорака, која завршава свим врстама реалистичних слика (морски сурф, водени становници, биље, итд.).


  Мебель и аксессуари

  У величинама малих коридора неће се ставити први најбољи намештај.Ансамбли за намештај треба да буду што практичнији, сажети и, ако је могуће, мултифункционални. Стандардни сетови могу бити решење за распоред малог простора.

  Опције које у њему могу да стану што је више могуће, обично испуњавају неколико захтева:

  • дубина структура је минимална;
  • скуп се састоји од неколико ствари, нема ништа сувишно;
  • су наговештаји за дизајнерску потрагу у облику изглађених линија, необичног дизајна.  Проналажење оваквих комплета намештаја је тешко, али могуће. Најчешће модуларни намештај постаје спас у уређењу ходника. Али можда ће намјештај, изведен према индивидуалним мјерењима и скицама, постати сет који је потребан у просторији. Фото штампа на намештају може да учини комплет јединственим. Пејзажне слике додају перспективу, док друге дају простор машти.

  Коридор је мјесто гдје желите имати што више простора и свјетла. Због тога многи одбијају од ормара за намештај у корист отворених аналога. На примјер, вјешалице за одјећу не скривају се у ормару, већ постају самостални објекти унутрашњости. Веома светли, необични и истински нагласци.


  Клупе са пуфером, мале полице са додатним осветљењем, пројектне нише са осветљењем заузимају одговарајуће место у ходнику, јер испуњавају критеријум мултифункционалности.

  И не последње место у дизајну кроз простор је осветљење. Овде је важно додатно светло, нигде другде. Извори осветљења могу се поставити у намештај, на полице, постављене на плафон.

  И даље можете огледати огледало. Изгледа невероватно модерно. Правилно одабрано осветљење може учинити чуда. Светлост испод обода ходника може додати мало простора читавој соби.  Додатно осветљење не мора нужно да буде бело. У ЛЕД тракама, лампе могу имати различите варијације боја.

  Главна ствар у дизајну коридора није да се плаши самоизражавања. Затим ће соба бити испуњена индивидуалношћу и сјајним акцентима, од којих је немогуће одвојити очи. Не плашите се смелих, изванредних идеја.  Мали ходник, а не разлог за неред, наш видео је доказ тога.