Дизајн дугачког ходника (69 фотографија): одлуке о поправци и идеје како опремити ентеријер у трособном стану

Специјалисти препоручују израду дизајна уоквиреног зидом. У ту сврху је погодно обликовање, које виси хоризонтално у зиду. Помоћу једноставних подешавања могуће је уклонити тунелски ефекат дугог коридора. У овом формату, горњи дио зидова треба бити освијетљен, а доњи тамнији. Лајсна се бира или под бојом облоге врата, или неутрална - бела.Пројектне идеје

Коридор поставља расположење за цијелу кућу, та особа је домаћин, а од типа ове собе гости су створили први дојам домаћина. Дизајн коридора може бити изведен у једном стилу са другим просторијама, али чешће власници стационарних метара желе да направе собе у различитим стиловима.


Направите спектакуларан дизајн дугачког ходника у трособном стану - тежак задатак, али рјешив. Све што је потребно је максимално уложити напоре и ставити у овај простор више љубави и фантазије. Могуће је да ће то захтијевати поновно планирање.

Дизајн дуге хале може копирати стилове других просторија у кући, бити неутралан или комбиновати више праваца истовремено. Данас, најчешће у креирању прелепог коридора, користе се стилови као што су минимализам, класика, провансал, земља, исток.


Због добро организованог ентеријера дугог коридора можете:

 • визуелно учини собу више;
 • да се стави намештај који раније није одговарао;
 • аддзанимљиве стилске идеје сусједних соба.


материјали

Одабир декоративног премаза за пројектовање зидова, подова и плафона, предност треба дати материјалима отпорним на хабање и ударце. У ходнику степеништа или директно са улице (приватно власништво) летећа прашина, прљавштина, тако да ће све њене површине бити стално загађене, као посљедица, захтијеват ће редовну његу.


Одабир декоративног поклопца за дизајн зидова, подова и плафона, предност треба дати материјалима отпорним на хабање и ударце. У ходнику степеништа или директно са улице (приватно власништво) летећа прашина, прљавштина, тако да ће све њене површине бити стално загађене, као посљедица, захтијеват ће редовну његу.

Гипсане картонске плоче нису погодне за изравнавање зидова у дугом ходнику - већ одузимају мали простор. Али венецијански малтер је идеално решење. То ће помоћи да се уклони неколико проблема одједном - изравнати неравне површине и учинити их естетски привлачним.

Успешно решење ће бити течна тапета. Такође ће уклонити све неједнакости и украсити своју собу. У дугачком ходнику могу се користити и периве, винилне тапете, позадине или премази.

Не морате да купујете тапете са вертикалним пругама - визуелно они "вуку" плафон, чинећи ходник још дужим. Насупрот томе, хоризонтална трака се визуелно ширипростор


Као плафон, оптимална опција ће бити модерни напонски системи или можете једноставно обојити површину у бијело. Мулти-левел аналог оф дривалл - табу!


За завршну обраду пода у дугом ходнику погодна керамичка плочица или линолеум, у ријетким случајевима, паркетна даска, ламинат.


Димензије

Величина коридора за вишекатне зграде одређена је стандардима градње. У изградњи приватне својине ова правила нису обавезна, али их је потребно преиспитати барем како би се избјегло стварање великих грешака у пројектовању куће.

Ширина просторије, којој се може приступити у другим просторијама, мора бити најмање 1,4 м (ширина минималног излаза за евакуацију), са оптималном дужином једнаком 1,5 м. Максимална ширина у случају непредвиђене ситуације треба бити - 2,1. м. Таква квадратура ће слободно примити потребан намјештај: ормар, столицу за ципеле и прибор за ципеле.

Боље је не сузити пролазак чак и веома широког коридора, јер неће бити баш угодно имати неколико људи истовремено.

цолор

Одабрана схема боја за дуги коридор не би требала погоршати ситуацију несразмјерних величина и узроковати још већу визуелну несклад.

Боље је направити собу белом. У дизајну подова дизајнери препоручују да не користите тамне нијансе, они стварају депресивну атмосферу, поред тога, ту су и превише брендова.Предност пројектовања зидова је боље дати јаку свјетлост. Погодни су крем, песак, беж и жути тонови. Хладне нијансе су такође релевантне, али не све. Погодна тиркизна, мента, чоколада, плава.У зависности од врсте осветљења, можете изабрати љубичасту и светло плаву боју, али они морају да раде веома пажљиво, у супротном се ситуација може повећати.


Стил и дизајн

У украшавању било којег ходника, посебно дугачког, декор увијек изгледа прикладно. Као његове компоненте могу бити различите слике (према стилу), фотографије, вазе, полице, фигурице и други не мање интересантни детаљи.

Дизајн коридора укључује стилске трендове као што су хи-тецх, савременици, класицизам, поткровље, провансал, земља, арт децо и други.Да бисте пронашли дизајн хале, следите:

 • Одлучите који износ се може издвојити за поправке.
 • Одређивање материјала за декорацију.
 • Испитајте домаћинства која желе да виде у коначном резултату.
 • Изаберите стил ентеријера који ће диктирати правила приликом пројектовања.


декор

Унутрашње уређење ходника, иако нешто мора бити одјекнуто стилом сусједних соба. Јединство се може манифестовати у схеми боја, материјалима који се користе за декорисање простора, текстуре, прибора. Понекад има довољно само неколико елемената за стварање удобног дома.


\ тКласични дизајн бира комбинацију природног дрвета и текстурних зидних облога. Као декор дозвољене слике са погледом на природу. Полице за књиге и сталци украшавају животе љубитеља боемског живота. Са много сликовитих радова, простор ће личити на уметничку галерију.

У малим ходницима високотехнолошки стил ће изгледати савршено. Уз његову помоћ можете уштедјети што је више могуће четворних метара, јер акумулација намјештаја и декорација дијелова у овом случају није осигурана. Дизајнери ентеријера често користе високотехнолошке предмете само у црној и белој боји.

Алтернатива правцу високе технологије је минимализам. То је комбинација лепоте, лакоће, практичности. Како победити овај стил, знају дизајнери којима се саветује да украсите собу тако што ћете објесити фотографије и постере на све празне зидове.

Како украсити ходник сликама и добити ефекат присуства у ретро стилу, такође познати дизајнери. Они нуде ове елементе декорирања у великим количинама. Боље је да слике буду минијатурне форме.

Наљепнице на бази винила су популаран начин обраде било које површине. Они чине коридор јединственим, јединственим и веома атрактивним.

Дизајн

Дизајн коридора припада категорији мукотрпног рада. Посебну пажњу заслужује тзв. "Сталинка" са дугим коридором. Пројекат у таквим становима захтијева додатну пажњу, доступност искуства и знања у обради просторија.Правилно побољшање може претворити уску, неугодну у сваком погледу собу у пространу и лијепу дворану.

Главни недостатак дугог коридора - његови скромни параметри, можете претворити у предност. А да би коридор постао главна имовина домаћинстава, са необичним и атрактивним ентеријером, апсолутно нема потребе да се улаже много новца. Довољно је за ревитализацију и диверсификацију просторија, а ту су и разне могућности.


  Храбро решење: зидови у светло ружичастим тоновима и шарене слике на њиховој позадини. Ова комбинација, употпуњена необичним украсним тепихом, наглашава укус и стил, индивидуалност власника куће /стана.
 • Велико огледало од пода до плафона објешено на крају ходника, визуално повећава простор, чини просторију отворенијом.
 • Необичан под. Ако узмете у обзир да је под у ходнику - мјесто које је стално изложено разним врстама загађења, најбоља опција за његов декор ће бити цријеп или попунити под. Ови материјали су савршено опрани, јаки и издржљиви, трајни за механичке утицаје. Захваљујући модерној производњи, потрошачима се пружа велика могућност да изаберу подну плочицу са одговарајућим узорком или попуњеним подом оригиналне боје. Дио ходника који пролази кроз стан може бити прекривен ламинатом или паркетом. • Украсни камен - буџет, али квалитетан материјал, заУз помоћ којих можете добити стилски, а истовремено изгледа као репрезентативни интеријер. Потпуно прекривање зидова украсним каменом није потребно, осим ако не желите да имате украс сличан средњем веку. Довољно је нанети лагане, помало небрижне мрље које ће истакнути и нагласити нијансе ентеријера: простор око огледала, врата, шупљине, нише, лампе, слике. Као опција - дјеломична обрада камених ходника.
 • Валл-галлери. Увек ће бити ставке које можете украсити празним простором на зиду, на пример, слику или колекцију породичних фотографија.
 • Полице и нише са позадинским осветљењем. Ови предмети могу бити испуњени разним сувенирима, малим скулптурама или оригиналним производима.
 • Необичан плафон. Боље је не користити гипсане плоче у дугом ходнику, поготово ако су стропови ниски, али је могуће уредити ово подручје помоћу затезног система. Гипс картон је погодан само у случајевима када је плафон прилично висок, они имају "Сталинку". У њима је вишеслојни дизајн са осветљењем помоћи да се украси ентеријер. У ходнику са ниским строповима, површином или бојом, или уградити напонски плафон. Проведите неколико центиметара на инсталацији, сјајан строп ће бити могућ иако оптички, али додајте недостајућу висину просторије.


Било који од горе наведених метода дизајнирања коридора има своје посебне карактеристике, а ипак опште детаље са другим стиловима. Овај тренутак омогућава да сами извршите поправке у суседним собамаразличите методе и методе, уз очување хармоније унутрашњости као целине.

Како опремити намјештај?

Главно правило, које се мора запамтити приликом постављања намјештаја у предворје, каже - нема нереда простора. На овом месту, поготово ако његова величина није превише задовољавајућа за власнике, треба да постоје само најважнији објекти: ормар или вјешалица за одјећу, торбе и кишобране. Сталак за ципеле и столице за удобну трансформацију, сто за спремање разних додатака.


Намјештај и остали предмети не би требали бити предуги и масивни. Преклопни стол и огледало изнад њега су релевантни у дугом простору. Затим можете ставити мали отоман. Јакна за ципеле се поставља близу улазних врата.


Ако у дугачкој соби није могуће ставити пун ормар, салвете и полице, можете користити софистицирани намјештај. Полице и полице се причвршћују на зид и по потреби се склапају, у близини зидова су столице, које се у сваком тренутку могу очистити.

Како опремити собу?

У дугим собама, а често и уским, корисно је поставити компактне столове и сандуке. Такви елементи чине простор удобним и лаким за руковање. Изнад њих можете објесити огледало које визуално чини простор више.


Стол може бити украшен вазама цвијећа, ставити посуде са собним биљкама, расвјетна свјетла или оквире са фотографијама.

Још један неопходан атрибут унутрашњости су полице. Разноврсни и мултифункционални производи за намештај се успешно користе као декор. На полицама се налазе књиге и друге уобичајене ствари свакодневне употребе.

Полице су причвршћене уз зидове. Такође могу да ставе књиге и другу литературу, козметику, декоративне предмете. Огледала, слике и фотографије, осветљене са разних страна сјајом зидних сцонаца, изгледају оригинално. Овај смештај без прозора ће бити незамислив што је више могуће.

Ормар који затвара један од зидова у ходнику, тиме крадући простор, али без којег је немогуће, мора имати купе на вратима или систем "хармоника". Због тога ће бити згодно бити у затвореном простору са таквим слушалицама.

Реалне идеје и решења у унутрашњости

Када уређујете унутрашњост у дугом ходнику, требали бисте искористити савјете професионалних дизајнера који могу понудити најбоље идеје за дизајн просторије. Поред тога, чаробњак може пружити помоћ у поправљању и планирању просторија.
Стручњаци препоручују израду дизајна уоквиреног зидом. У ту сврху је погодно обликовање, које виси хоризонтално у зиду. Помоћу једноставних подешавања могуће је уклонити тунелски ефекат дугог коридора. У овом формату, горњи дио зидова треба бити освијетљен, а доњи тамнији. Лајсна се бира или под бојом облоге врата, или неутрална - бела.


БУнутрашњост дугог коридора треба да се придржава правила, које се заснива на чињеници да су лајсне и сва врата (улазна и унутрашња) исте боје. Намјештај можете купити у истој схеми боја. Тако се ствара утисак једног простора, а ширина дугог коридора визуално се повећава.


У наредном видеу наћи ћете још више идеја за дизајн уског коридора.