Димњак из кашике својим рукама: цртеж, шема, фото и видео инструкција

Да не говоримо присталице здравог начина живота, осим вегетаријанаца, пушили смо све као и све. Ако се месо, риба, масноћа или пилетина кувају исправно и не суше, за такав производ нема цена. Пикантан укус, нежно месо, пријатан афтертасте - који може бити лепши када проводите викенд у природи или одлучите да одете с пријатељима у земљи? Можете купити фабрички дим, можете га кухати од метала, како кажу вековима. Рећи ћемо, шта је дим из кашике својим рукама, како се лако може и од каквих материјала. Такође, дајте водич за кување у таквом домаћем дизајну.

 • Препоруке за пушење
 • производни процес

  За пушаче ће нам требати најосновнија емајлирана канта. Погодан је и нерђајући челик. Моћи ће уронити готово свако јело.

  Забрањено је прављење дима из поцинковане кашике. Приликом загријавања такве кашике пожара, цинк почиње да производи оксид, што има веома негативан утицај на људско здравље. Само емајлирани или нехрђајући челик.

  шема пушења

  Потребни алати и материјали:

  • канта са поклопцем;
  • 2 решетке великих отвора у пречнику кашике;
  • 6-8 дрвених битве;
  • сталак за дим;
  • нерђајући челични лим;
  • клијешта;
  • резачи;
  • чекић.

  Опција 1

  Израда решетки за јединицу може се назвати најтежим делом, иако ће ићине више од пола сата Број решетки зависи од жељене количине дима. Дакле, на 1 решетки ће стати 2-3 рибе, у зависности од величине или 3-4 комада пилетине. Ако су решетке двије, онда се волумен удвостручује. Будући да пушење може потрајати и до 3 сата, неприкладно је кухати тако мало чак и за једну породицу.

  Представа може бити намотана или направљена од челичног лима.

  За ткање, узмите челичну жицу пречника 2-3 мм, изрежите је на неколико шипки и пажљиво их преплетите. У идеалном случају, игра би требало да се завари у круг тако да је погодно да се уметне у канту или да се добије. Ако не ради, крајеви су савијени, а пречник решетке је изабран тако да се чврсто везује за зидове.

  Мање неугодан начин (у случају да имате шкаре на металу) - узмите лист од нехрђајућег челика или челика, изрежите круг и избушите много рупа у њему промјера 1,5-2 цм у корацима од 1-2 цм

  ]

  Уметните обе решетке у канту. Један је на удаљености од 1/3 од дна, други је 2/3.

  Како направити дим из кашике - видео:

  Доња решетка је постављена тако да производи на њој нису спаљени, а горњи - тако да не додирују поклопац. Размак између шипки треба да буде довољан да производи истовремено пуше и пуше.

  Ако је "природни" поклопац у кантици одсутан, може бити направљен од истог метала. Изрежите круг пречника 2-2,5 цм који је већи од пречника кашике и савијте ивицу тако да сукња стигне. То ће омогућити што је више могуће задржавање дима у диму истворити стварно укусно димљено месо, под условом. Ако постоји додатни терет на самом поклопцу током процеса кувања

  Причврстите ручку на поклопац који је сам израдио, тако да је погодан за руковање током процеса кухања.

  Како пушити право

  1. На дну кантице се сипа комад воћака и неколико гранчица клеке (ако су присутне). Овај мирис ће додати мало зачина и зачина.

  1. На бакалару, уградити металну плочу за сакупљање масти и испарити течности. Овај елемент је обавезан, јер ће падање у ватру капи масти изазвати паљење, а не покварити укус готовог димљеног меса.
  2. Поставите прву решетку, ставите рибу, месо или маст (пожељно одвојено) на њу, тако да се подударају у пречнику са плочом.
  3. Поставите другу решетку и такође научите месо или рибу на њој.
  4. Чврсто затворите поклопац и поставите терет одозго.
  5. Ставите канту на ватру, за коју користите или самосталну подршку или циглу, и сачекајте када буде спремна.

  Одмах након кувања, пушење се не препоручује. Пустите је да се охлади пола сата тако да, с једне стране, не повриједите лице и руке врућом паром, ас друге - дајте димљену "пљувачку".

  опција 2

  Овај метод је погодан за варијанте изведбе, када нема металних лимова, челичних шипки или металних маказа. Постоји само канта, жица и шума.

  Принцип стварања таквогултра-једноставни дим је идентичан оном који је горе наведен, а једина разлика је што ће се умјесто челичних шипки користити дрво.

  Нађите флексибилне довољно велике чворове, по могућности исти пречник. Држите их заједно и поставите пресек са жицом. Боље је скухати само 2 решетке већег и мањег пречника, које се убацују са једнаким уклањањем са ивица и од других у канту.

  Како пушити без загрљаја - видео:

  Онда урадите све како је назначено - на дну бакалара, смреке, гранчица јохе или врбе, на врху тањура да сакупите масноћу, а затим играјте, на њој, рибу или месо, да се опет игра, поново, и покрије све поклопце.

  Не на укус димљеног меса, нити на дужину кухања, присуство дрвених шипки уместо метала не утиче.

  Ово је заиста најлакши и најбржи начин за намакање меса без потребног материјала на дохват руке.

  Препоруке за пушаче

  1. Да би се пробила кора, мора се прије кухања натопити у чисту, чисту воду. Ни у ком случају се сагоревање не може спречити у самој канти. Треба само бијели дим, који је, с једне стране, безопасан за здравље, с друге стране, даје карактеристичан димљени мирис.
  2. Неколико сати пре пушења, треба припремити производе. То укључује чишћење, прање и сољење. Ако је у питању месо или маст, можете једноставно заспати са великом соли у дебелом слоју и оставити 2-3 сата, исто важи и за мале рибе. Ако се ради о великим рибама, онда би требало да будепотопити у бакру (концентровани раствор соли) у количини од 270-380 грама соли по литру воде, и потопити 2 сата. Затим се производи перу, суше и стављају у роштиљ.
  3. Време пушења зависи од величине самог пушења, величине трупова рибе или комада меса, као и од интензитета пожара. У просјеку, ово вријеме је око сат времена, под увјетом да не подижете поклопац. Ако се покупи за провјеру, +10 минута.
  4. Унутар дима је забрањено стављати смреку, бор и друге црногоричне врсте, у којима приликом распада смоле отпушта велики број карциногена.
  5. Свака врста воћака, липе, јохе, врбе, тополе и других листопадних пасмина је савршена за пушење.