Диамонд вхеелс. Сорте и њихове особине

Тражећи да купите професионални дијамантни диск за извођење једног или другог посла, не можете, осим да обратите пажњу на његову високу цијену. Грешка избора може довести до непотребних трошкова. Стога питање правог избора инструмента постаје веома релевантно. Истовремено, трио-дијамантски дијамантни котачи, који су високог квалитета и издржљивости, добро су се доказали. О карактеристикама варијанти дијамантских резних дискова ће се расправљати у оквиру овог чланка.

Шта су дијамантски точкови
Дијамантни дискови - производ направљен на бази дијамантних кристала, са којим се сече бетон, метал. Такође, резни точак се користи за резање стакла и стаклопластике. Приликом рада са чврстим материјалима, дијамантни котачи имају повољне абразивне дискове у својим својствима:
- дубина резања се не смањује;
- брзина није изгубљена;
- Приликом резања великих количина материјала, дијамантски круг има већу ефикасност.
Дијамантни точкови имају изузетну отпорност на хабање.

Сорти диамантних дисков
Дијамантни дискови трију типова постали су најраширенији.
1.Сегментни - диск од челика пречника 15 до 32 цм (за ручни алат) са исеченим ивицама дуж ивице. На вањском дијелу налази се радни слој дијамантских инклузија. Круг ће ударити из материјала довољно великог комада - до 0,2-0,3 цм. Дијамантни диск сегмента може да сече било који материјал, укључујући и фитинге. Одлично испуњава своје задатке приликом сечења камена, бетона,када вам не треба "накит", али вам је потребна брзина и резултат. Често се користи у демонтажи, у случајевима потребе за отварањем отвора, а такође се добро сналази са радовима на каменој облози.
2."Турбоволна" - диск пречника 11,5-32 цм (ручни алат) са равномерно распоређеним сегментима под углом у односу на нормални круг. Дијамантски слој је присутан на свакој страни, дебљина је око 0,1-0,3 цм, има просечну брзину и прецизност. Ствара веома мале вибрације, тако да је алат удобан (НЕ увртање) у рукама. То вам омогућава да ефикасно контролишете притисак током процеса сечења. Не прегрева се због великих димензија ивица. "Турбоволна" се обично користи код обраде каменом. Сечење се врши са вештачким камењем и природним. Не би се требало користити за резање армиранобетонских конструкција - диск ће једноставно постати неупотребљив.

3.Облак дијамантске ивице је диск пречника 11,5-36 цм (ручни алат), нема граница и зуба, чврсти дијамантски слој је постављен на челични круг. Приликом рада, практично нема ударног оптерећења, нежно истрља материјал. Такав диск има солидну радну површину, због чега постоји флексибилност резања. Важно је напоменути и одсуство чипова на материјалу, што се постиже захваљујући глатком утицају дијамантног слоја на радну површину. Руб руба се користи када се ради са керамичким плочицама, као и сечење керамичког гранита. Обично се користи резањекористећи воду. Такав диск се често користи за рад са скупим материјалима од природног камена.

Најбољи резултат резања може се постићи комбиновањем дискова за сечење.

Ако имате било каквих питања, увијек можете контактирати Мос-Велд онлине трговину. Искусни професионалци радо ће направити прави избор.