ДФД из обореног и кратког светла, негативне стране ЛЕД ДРЛ

Кретање возила са укљученим предњим свјетлима по дану постало је норма након усвајања измјена и допуна правила Руске Федерације од 2010. године. Међутим, одсуство редовних дневних светала (ДФЛ) приморава возаче да користе друга светла, овлашћена законом, аутомобилска светла. То могу бити фарови за кратка светла или антифог светла (ПТФ-ови).

Који недостаци су идентификовани међу овлашћеним типовима фарова за протеклих 6 година закона? Како их се ријешити, а да се не прекрше одредбе постојећег ДДП-а?

Зашто није пожељно користити кратка свјетла?

Назив "Близу светла" означава његову директну намену - осветљење коловоза у мрачно доба дана непосредно испред аутомобила, без заслепљивања надолазећег саобраћаја. Одлука да се користи као жаруља била је принудна мера која не захтева поновну изградњу и додатна улагања. Као резултат: жељели су најбоље (повећати ниво сигурности на путевима), али се испоставило као и обично (повећано оптерећење аутомобила).

За разлику од обичних дизел мотора, који почињу да сијају са стартом мотора, фарови за кратка светла (ПБС) не морају да се заборављају да би се укључили и искључили. Заборавите да укључите - фино, заборавио сам да искључим - батерију која је сјела. У оба случаја, ефекти нису преливени. Светлосни флукс који емитује фарови кратких светала су углавном усмерени према доле, како не би пропустили дефекте у коловозу. На релативно великој удаљености између супротних машина практично се помиче ефекат таквог сјајаодсутан. Показало се да се возачи који се крећу брзином од око 100 км /х тешко возачима реагују благовремено на возила која се крећу или прелазе у надолазећој траци и представљају потенцијално опасну опасност. Ово је вероватно главни недостатак коришћења кратких светала уместо ДЗЗ, што захтева велике концентрације пажње.

У неким маркама аутомобила из једног прекидача тражили су се не само ФБС, већ и други уређаји за осветљење, на пример, осветљење инструмент табле. У току дана нема користи, али се обезбеђује додатна потрошња енергије и горива. Негативно утиче на путовања у граду са честим падовима у саобраћајним гужвама и семафорима. У таквим случајевима, генератор нема времена за пуњење батерије.

Редовна употреба фарова за кратка светла током дана негативно утиче на поузданост свих елемената електричног кола: животни вијек лампе и батерија се скраћују. Као резултат тога, ноћу, када без ФБС-а једноставно не може, једна од лампи можда неће успјети.

Шта није у реду са прилагођеним ЛЕД ДВД-ом?

Упркос широком спектру погодности, ЛЕД светиљке (лед-дрл) нису без недостатака. Из очигледних разлога, кинески произвођачи пажљиво скривају "обрнуту страну медаље", покушавајући наметнути неискусном купцу рекламирану робу за малу количину новца. Понекад пракса доказује потпуни недостатак ефикасности од јефтиних ДЗЗ-ова, монтираних сопственим рукама, што се манифестује на следећи начин:

 • сила светлости је много мања,минимална постављена правила за 400 цд;
 • угао расподеле светлосног тока не задовољава норме;
 • низак квалитет склопа доводи до кварова и брзог изласка ДЗЗ-а.

Наравно, можете купити ЛЕД диоде високог квалитета на ЛЕД, платити за њихову везу и инсталацију у складу са свим правилима, а затим уживати у путовању. Међутим, трошак чврстог комплета са услугама инсталације коштаће око 7 хиљада рубаља.

Дуги сноп у пуном таласу уместо ДЗЗ

Постоји још један начин за увођење покретних свјетала, лишених горе наведених недостатака. Његова суштина је у коришћењу предњих светала дугих светала, укључених у пуну зраку и коришћених уместо ДСС. Овај метод укључивања дуго су предложили Американци. Међутим, на европском тржишту аутомобила ова опција није постала широко распрострањена.

Суштина методе је секвенцијално уграђивање две лампе дугих свјетала, што доводи до двоструког смањења напона на њима. Пошто је спирала сијалице активно оптерећење, струја се смањује пропорционално напону. Као резултат, потрошња енергије и излазна снага су смањени за 4 пута. Чудно је да је ефекат таквог ДЗЗ већи од ефекта кратког светла. Свјетлост од њих постаје мекша и усмјерена је на возаче надолазећег транспорта.

опција имплементације

Конструктивне карактеристике већине аутомобила не дозвољавају брзо редефинисање шеме паралелног укључивања предњих светала дугог снопа у серијску везу, остављајући истовремено у радном стању обе варијанте.Разлог за то је потреба за преклапањем релеја, грешкама на рачунару и другим сложењима.

Међутим, постоје народни занатлије који праве практичне шеме за прилагођавање светлости моћних светиљки властитим рукама. Они се заснивају на раду МОСФЕТ транзистора у ПВМ модулацијском моду, који омогућава ефикасно управљање свјетлосним флуксом без утјецаја на друге актуаторе. Једна од ових шема је приказана у наставку.Најједноставнији и најпогоднији за многе возаче у процесу обраде далеког у пуном опсегу је инсталација готовог ДРЛ контролера. Овај минијатурни уређај са величином кутије шибица карактерише висока поузданост и лакоћа повезивања. Серијски издани ДРЛ контролери за различите марке аутомобила различитих функционалности.У најједноставнијем случају, ДРЛ-контролер смањује снагу лампе за око 3 пута са 100 на фиксне 30-35% и има 5 закључака за прикључак:

 • (+12) - повезан преко осигурача 10А са батеријом;
 • кућиште - повезује се са каросеријом аутомобила;
 • (+ Инцлусион) - долази до терминала након паљења;
 • излаз - повезује се са предњим светлима главног снопа;
 • Димензије - Повезује се са ожичењем светла за пригушивање.

Дизелска локомотива велике снаге на бази контролера може имати више начина повезивања. Оптимална опција је њихов аутоматски старт у тренутку паљења са кашњењем од неколико секунди. Да би се избегли кварови у раду других уређаја за осветљење, понекад је потребно фино подесити шему, додајући јојрелеј ДРЛ контролер можете поставити на било које погодно место, фиксирајући га везом. Да би се осигурао поуздан контакт, жице су окренуте једна са другом, а терминали или терминали се користе у прикључцима терминала.

Важан параметар ДБЗ-контролера је максимални капацитет оптерећења. Уверите се да снага лампе не прелази овај параметар пре употребе.

Након тестирања неколико инклузија, можете ићи на пут и уживати у свим предностима дугих свјетала у пуном опсегу, наиме:

 • правилно изабрао светлину и смер светлосног тока;
 • аутоматско укључивање и искључивање;
 • недостатак ЛЕД флуоресцентног пражњења;
 • смањено оптерећење батерије.