Детаљна упутства: како изоловати плафон у кади

Загријавање стропа у кади - важан дио процеса уређења таквог простора Данас се користе различите методе изолације, користе се модерни материјали и нове технологије. Међутим, изолација таванског дела купатила може да се догоди на стари начин, а резултат неће бити горе ако се све уради исправно.

Који је начин загријавања стропа у кади бољи

Лако је радити са најновијом генерацијом материјала, али изолација ће коштати новчић. Што се тиче старих метода, бит ће потребно направити озбиљан посао, али ће сама поправка бити јефтина.

Могуће је загријати купатило са пенастом пластиком - при високим температурама се ослобађају твари штетне за људско здравље, а ако материјал није далеко од цијеви, он се једноставно топи. Скловата - такође несташан грејач за купатила на стропу, барем зато што при раду са њим треба озбиљна заштита коже, респираторног система.

Најоптималнији материјали за топлотну изолацију стропне купке су: хидроизолациони филм, базалтна вуна и алуминијска фолија

Материјали за изолацију

Вероватно најбоља варијанта изолације данас:

 • Хидроизолација (филм);
 • Базалтна вата;
 • Алуминијумска фолија.

Топлотна изолација и дебљина њеног слоја зависе од климе у којој живите, од типа кровних кровних кровова (у присуству поткровне изолације). Ако говоримо у просеку, онда ће дебљина слоја топлотне изолације бити око 10 цмповећава и користи два слоја парне бране за директно акумулирање пара.

Шта изоловати плафон у купатилу: опције

Дакле, вреди размотрити све стандардне опције за изолацију.

Шта изоловати плафон:

 • Басалтиц.Ово је еластични грејач ниске густине од базалтног влакна. Може се звати минивата (минерална вуна). Али у промени не само базалта, већ и доломита, кречњака, диабаза.
 • Исоспан.Овај материјал је у две варијанте, А и Б. Исоспан А се сматра заштитним грејачем за зидове и кровове од ветра и кондензата. Стави ван грејача. Исоспан Б - парабеарриер, који штити грејач изнутра од засићења воденом паром.
 • Цлаидите.Ово су порозне капсуле од глине, када падају преко глине. Да би се добила квалитативна изолација, потребно је положити слој глине дебљине 30 цм.
 • Тирса.Материјал је јефтин, али за топлотну изолацију купатило није најбоље. Али ако сви одлучите да изолујете плафон пиљевином, онда је слој пиљевине тачан, а затим га напуните слојем земље.
 • Фолија.Користи се у затвореном простору како би се заштитила од влаге. За прекривање стропа фолијом потребно је преклапање, фолије од љепљиве траке лијепе се специјалном алуминијском траком (љепљива трака).

Изолирати плафон у купатилу фолијом, експандираном глином, изопаном, пиљевином или базалтом

Популаран и такав материјал као еквота. Са стране изгледа да је то само нека врста промене, али ово је посебан материјал - јефтин, еколошки ииако су влакна танка, одржава топлину топлом.

Загревање оквира за купање: материјали за хидроизолацију

Захтеви за хидроизолациони материјал - висок праг осетљивости на високотемпературне утицаје.

 • рубероид- јефтин је, али га је тешко инсталирати, уз гријање ће бити неугодан мирис топљиве смоле;
 • пергамент- он не разликује мирисе, материјал је безопасан, али недостаје одговарајућа снага;
 • фолија- држи воду, ствара такозвани термос ефекат;
 • полиетилен- најпопуларнији метод хидроизолације, мале тежине, флексибилне структуре.

За изолацију купатила са кадром, потребни су материјали као што су полиетилен, рубероид и фолија

Најбоља опција била би комбинација неколико врста хидроизолације. Данас се користе заптивке на бази силикона отпорне на топлоту за шивање шавова.

Како загрејати строп купки властитим рукама: ако је купка без поткровља

Процес је једноставан, али је потребно ићи строго у корацима.

Изолација каде без тавана:

 • причвршћивање на плафон шипки попречног пресека од пет до пет милиметара;
 • Корак = величина материјала гријача у облику плоча;
 • Плоче су изоловане површином;
 • Између шипки је постављен материјал - за полагање празнине може бити минерална вуна.

Ако је ваше купатило без тавана, процес загревања његовог плафона неће вам одузети много времена и новца

Уместо минералне вуне можете користити и, на пример, фолијупапир И онда ће процес бити следећи: преко монтажних шипки, а фолија се преклапа, до шипки је фиксна кламерица, а шавови се лијепе са љепљивом траком.

Топлотна изолација купатила са поткровљем

Дрвени стропови таквог руског купатила ће бити другачији од оног непроходне структуре.

И овде принцип загревања лежи у три корака:

 • Стропне плоче треба утрљати са глиненим раствором;
 • Прорези се посипају дрвеном шиљком, али прво се навлаже цементним малтером, дубине пепела максимално 20 цм;
 • Под пада у најмање два слоја, а пожељно три.

Топлинска изолација купатила с поткровљем мора се обавити квалитативно и исправно, немогуће је спријечити стварање кондензације у купатилу

.

Такав број слојева диктира чињеница да ће под недовољном дебљином слоја настати кондензат. Ако немате дрвени бакалар, можете узети сламу. Глина, успут, може да се стврдне месец дана, али током врућег времена процес ће ићи брже.

Ако је купалишна мансарда: како загрејати таван

Карактеристике поткровних купки су да је удар топлоте и воде на другом спрату неприхватљив, тако да парна брана и хидроизолација морају бити савршене.

Ако сте почели са изградњом купатила са поткровљем, или већ имате такве, водите рачуна о висококвалитетном међукатном преклапању.

У купатилу на поткровљу потребно је направити добру водонепропусну и парну баријеру, јер вода и пара не би смјели стајати на другом кату

Многим стручњацима се саветује да узму баке и дедеНачин су глинене и дрвене струготине. Потребна је глина, чипс и вода, све је помешано са густом киселом кремом и сипано у влажни под у поткровљу. Одозго - хидроизолација од кровних филмова, а одоздо - парна брана. Може се импрегнирати сувим картоном.

Али на овај древни начин постоје недостаци - кров ће бити тежак, а процес изолације је дуг и напоран. Да, и глина, као што је већ поменуто, суши се дуго времена.

Топлотна изолација у кади (видео)

Нема ништа боље од хладне зиме да буквално скочи у топлу каду, а љети, напротив, од врућине - у вечерњој хладноћи. Уживајте у квалитети сваке фазе изградње и поправке, а купатило ће вам уживати дуго времена.