Декорација тапета на стропу

Декорација плафона - увек је прилично тешко време за поправку. Али можете га ријешити, користећи опцију лијепљења тапета испод слике. То је једноставна процедура, али она мора да се добро припреми. Нису све тапете погодне за сликање. Размислите које тапете одабрати?

Опште информације о тапетама за сликање

За разлику од обичних тапета, тапете на стропу се сликају по посебној технологији. Њихово именовање је назначено од стране произвођача на ролнама. У основи, ови материјали су направљени од два слоја. Основа за тапете, које ће бити осликане, су:

 • Папир са специјалном импрегнацијом
 • флизелин
 • стаклена влакна

папирне тапете- најекономичнија опција. Али они ће служити много мање материјала са поузданијом основом. Када је мокар, папир се растеже, што за непрофесионалце може постати озбиљан проблем када се закрпе стропови. Префарбајте их обично не више од пет пута. За економичну поправку ово је врло погодна опција, главна ствар - након лијепљења пажљиво уклоните остатке љепила са предње стране тапета. Боја не пада равномерно у присуству лепљивих мрља.

флизелинчак и без бојања ће изгледати чврсто. Налепити је много лакше него папирне тапете. Али, као и папир, флизелин има добру пропусност ваздуха. Према томе, строп не угрожава формирање плијесни. Цијена таквих тапета је значајна, али се могу користити дуго времена.Овај тип материјала се не боји воде и механичких утицаја.

стаклене тапете- најтрајнији материјал, али и њихова цијена је много већа. Они могу издржати премазивање до двадесет пута. Имају бољи квалитет боје.

Избор позадинске текстуре треба да буде свестан, дуго ће бити основа унутрашњости просторије:

 • Глатка имитација обојених плафона
 • Мала структура слике
 • велике појединости

Како лепити тапете за сликање на плафону

Приликом одлучивања о питању "како закрпити тапете за сликање на плафону" први корак је да се поравна површина стропа. Мале пукотине и удубљења се стављају са китом. Ако су разлике веома значајне, немојте одбити куповину складишта за уземљење. Да бисте прикрили мале грешке на плафону, можете изабрати позадину са рељефном текстуром, али захтевају више капиталног приступа плафону како би се боље ускладили. Ако је претходно обојен бојом, онда прије лијепљења тапета треба водити рачуна о поузданом квалитету приањања на површину. Строп треба темељито опрати и, у зависности од врсте боје, земље или шмиргл папира.

Како залијепити позадину испод слике на стропу: процес се мало разликује од лијепљења обичних тапета. Проницљивост поравнања и одсуство спојева у лепљењу ће дати велику естетику у будућности.

Лепљива композиција је одвојена у дебљини него код зидова. Са кистом или ваљком за боју, наноси се на плафону величине једног платна.Ако се користе папирне тапете, вреди бити и премазане лепком, тако да нема потребе за флизелиновим тапетама.

Лист тапета се наноси на плафон и уредно се гладе лопатицом или гуменим ваљком како би се уклонио ваздух. Затим се следеце платно лијепи без преклапања. Ако желите да усидрите слику, онда се обрезивање листова и постављање слике врши на поду.

На угловима споја стропова и зидова, најбоље је залијепити лајсне, сакрити шавове и додати лијепе стропове плафону.

Како сликати стропне тапете

Избор боје и алата за фарбање плафона на тапетама

Сликарски тапети на плафону почињу са избором одговарајуће врсте боје. Они се деле на:

 • водена емулзија
 • Вода-дисперзија
 • ацрилиц
 • латекс
 • алкидс

За папирне тапете се обично користи боја на бази воде. Боље их је обојити у једном слоју, не бити пуно засићене бојом.

Бамбусове тапете обојене су само воденим дисперзијским бојама. Када купујете боју, вреди имати на уму да папирне и бамбусове тапете имају већу способност упијања од фибергласа. Сходно томе, потрошња боје на њиховој боји ће бити већа.

Стаклене тапете могу бити обојене било којим материјалом, захтијевају најмањи трошак боје, савршено прикривају недостатке површине стропа. Али прелиминарни прајмер платна је неопходан. Боја је боље изабрати не економску класу. Латекс или акрил ће бити најбоља опција.

АлкидБоје у сликаним тапетима се ретко користе. Њихови недостаци су емисија токсичних пара током сушења, паропропусност стропа у будућности, снажно скривају рељеф на тапетама.

У просторијама са високом загађеношћу и влагом (кухиња, купатило) боље је користити акрилне или латекс боје са водоотпорношћу. Много је лакше бринути се за њих током операције. У дневним собама користе се углавном еколошки водене дисперзионе боје.

Степен рефлексије светла боје за тапете је:

 • полу-хомогена
 • матте
 • глосси
 • сатин

Сатинска боја је најиздржљивија, има умјерени сјај. Мат боја савршено крије мале дефекте на површини стропа. Сјајна боја визуелно повећава количину простора због доброг одраза светлости.

Боја изабране боје зависи од индивидуалних преференција, тим више што вам избор рачунара омогућава да добијете нијансе за сваки укус. Боље боје, у светлу тонова, чине просторију пространијом. За спаваћу собу је погодна и тамнија нијанса.

Најчешћи алат за бојење је ваљак за бојење. Долазе са кратким дремањем, са дугачком гуменом гумом, велуром. За гломазне слике на тапетама ваљак са дугом гомилом ће се више уклопити, за глатке и мелкофактурне - са кратким дремком. За тапете са дубоким рељефом није потребно користити алат са пенастом гумом. На тешко доступним местима и близу зидовапозадинска боја са четком.

Када се користи паинтбалл боја, тапете могу бити довољно брзе и високе квалитете, али ће повећати потребну количину боје и укупну контаминацију просторије. Овај метод се препоручује да се примени током великих поправки.

Процес сликања тапета

Прије свега, потребно је заштитити под, зидове и намјештај који су остали у затвореном простору. Тешко је уредно сликати плафон. Строп мора бити осликан прије завршетка зидова. Сликање треба започети тек након сушења љепљених тапета, најмање 12 сати.

Прво, морате урадити контролно сликање засебног дела тапета. У зависности од резултата, додаје се више пигмента или се боја разблажује како би се добио мирнији тон. Изабрана боја мора бити бар тона тамнија од боје подлоге за тапете.

Сликање метара на стропу почиње од углова. Прво, четком су обојене стропне контуре дуж зидова и тешко је доћи до места ваљка. Затим можете почети да бојате главну површину ваљком за боју. Ваљак за боју треба да буде што је могуће глатко, уклањајући вишак површине посебне посуде, како би се избегло прскање и смањила количина боје. Правац трака боје сваког следећег слоја треба да буде окомит на смер претходног. Ова слика ће бити уједначенија.

Како осликати плафон, обојити тапете за сликање, на друге начине? Могуће је користити колица. У овом случајуважно је покушати да се боја равномјерно распореди по површини стропа. Боље је обојити тапете у три слоја него покушати два пута постићи добар ефекат. Сваки нови слој боје почиње да се наноси тек након сушења претходног.

Када се користе флизелинове тапете за фарбање плафона, залијепљене тапете, често се користи опција сликања изнутра. Тканине су првобитно обојене, а након сушења се лијепе. Такођер можете сликати сам строп, а затим га залијепите флизелиновие тапете.

За већу издржљивост на крају потпуног сушења, можете прекрити строп лаком. Приликом одлучивања о унутрашњим карактеристикама могуће је цртати цртеже, налепнице. У време сушења обојених тапета пожељно је искључити пропух и директно излагање сунца у просторију.

Позадине за фризере

Најмање погодан за бојење су папирнате тапете, много више времена можете префарбати бамбусове тапете. Међутим, са сваким новим слојем боје, рељеф слике ће бити још горе да би се издвојио.

Превлачење тапета од тамног тона до упаљача требало би почети са наношењем бијеле боје. Затим се наноси нова боја у два слоја.

Тапета за сликарство на стропу - фото: