Декорација лође

Остакљивање балкона и лођа, по правилу, је завршна фаза поправке у стану. Из непознатих разлога, ове просторије не добијају правовремену пажњу од власника, будући да су потоњи апсорбовани у поправци дневних соба, заборављајући на обраду лође или балкона. Обрада балкона и лођа у властитим рукама може се обавити без укључивања специјалиста. За то нису потребна посебна знања и вештине. Ако требате подрезати ложу унутра, фотографије слиједа процеса рада помоћи ће да се све разложи на полицама.

Припремна фаза

Али пре него што наставимо са завршним радом, нека важна питања морају бити решена. За почетак, морате блистати балкон или лођу. Велика већина материјала је веома подложна променама температуре и падавина, тако да није вредно започети озбиљан рад на стаклу без стакла. У супротном, материјали ће бити негативно погођени окружењем и брзо ће пропасти.

Ако се планира комбиновати собу са балконом или лођом, она мора бити темељно и прописно изолирана како би се спријечили велики губици топлоте. Све пукотине морају бити сигурно напуњене монтажном пјеном.

У овом случају, морате запамтити да третман просторије и балкона мора бити комбинован и хармоничан. Најбоље је да лођа или балкон буду изведени у истом стилу као и соба. У таквом удружењу морате добити одговарајућу дозволу, јер је забрањено да се такав рад започне једнострано.

Дрвене облоге

Унутрашња декорација балкона и лођа са шибом је популарна и практична опција. Предности овог материјала су доступне:

  1. Трајност (у складу са правилним радом и поштовањем неопходних правила за обраду).
  2. Екологија. Овај квалитет цијене они који брину о здрављу својих рођака и себе.
  3. Демократска вредност. Панел од бора је прилично јефтин, а обзиром да је површина балкона мала, онда за малу количину новца можете направити шик завршити. Храстова бачва је скупља, јер по својим својствима знатно надмашује аналог ананаса.
  4. Одлична изолација. Дрво - материјал је угодан и топао на додир. Стога, чак и ако није изведена изолација, дрвена облога ће задржати топлину.

МДФ панели

Ако је МДФ плоча направљена од високог квалитета, тешко је разликовати је од праве дрвене плоче. У ствари, МДФ је густа маса дрвених влакана, која је снажно компримирана и наликује чврстом картону. Таква обрада кошта јефтиније, али МДФ панели нису без недостатака. Боје се влаге и захтијевају обавезну инсталацију хидро и топлотно изолационог слоја. У овом случају, хидроизолација мора бити изведена на добар и савјестан начин, иначе ће МДФ једноставно упити влагу и постати неприкладан за даљњу употребу.

Пластичне плоче

Балкон се може успешно третирати пластичним плочама. Главне предности овог материјала:

  • једноставност инсталације;
  • мала тежина;
  • атрактивнодизајн;
  • лакоћа чишћења;
  • отпорност на влагу.

Али у овом случају, балкон мора бити изолован, јер је пластика јако изложена температурним деформацијама. Боље ако је температура више или мање стабилна. Али ако то не треба избегавати, онда је у току процеса обраде потребно да се панели фиксирају слободно тако да се могу проширити без проблема. Иначе, за вријеме мраза, чврсто фиксирани пластични омотач може бити прекривен пукотинама. Недостаци пластике су такође. Многи збуњују своју синтетику и крхкост. Стога, руковање таквим панелима треба бити пажљиво. Снажан ударац ће лако оставити удубљења и трагове.

Панели су постављени на дрвену летву за ограде. Ако након рада на угловима видљиве прорезе, оне се могу маскирати лајснама и угловима уз помоћ монтажног љепила.

дривалл

Гипсана плоча је толико популарна да је немогуће запамтити. Гипс картонске плоче су јаке, флексибилне, издржљиве и не захтијевају никакав отпад. Завршна гипсана плоча омогућава да добијете идеалну равну површину, која се затим може обојити или украсити тапетама. За балкон боље је узети материјал отпоран на влагу како би се елиминисао ризик од деформација током рада.

Плафон

Осим зидова, још увијек постоји завршна обрада стропа. Плафон се често третира истим материјалима као и зидови. Но, треба имати на уму да је строп боље направити лакши како би се визуално повећала висина балкона. У празном простору између стропа и стропа потребно је држатирасвета

За бољу визуализацију обраде балкона и лођа можете прегледати фотографије. Дизајн ових малих соба је другачији, тако да можете лако пронаћи нешто прикладно за ваш укус. Опције за обраду ложе су и минималистичке и једноставне, елегантније и богатије.