Декорација купке унутар шибља властитим рукама: фотографија, видео корак по корак

Да би се постигао максималан повратак из модерног купатила биће могуће само уз поштовање исправне технологије његове изградње. Важну улогу има и унутрашњи третман парне и других просторија. То ће обезбедити одличну топлотну изолацију и створити праву атмосферу у свакој соби.

Могуће је да се купке у плетеници обрађују властитим рукама или уз помоћ укључених стручњака. Током рада је важно узети у обзир одређене нијансе везане за карактеристике материјала и методе његове инсталације.

текући материјал

У старим данима купатило је било од дебелих трупаца, који су морали бити загријавани 3-4 сата. Они су се загријали и током процедуре дуго су одржавали угодну температуру. Међутим, уз интензивну експлоатацију, дрво под утицајем високотемпературних промјена нагло се погоршало.

Сада се користи напреднија технологија, када је просторија за парну собу изложена одличној топлинској изолацији у неколико слојева модерних материјала. У овом случају, унутрашњи слој се користи за подрезивање купатила са парним купатилима. Чак је и мала дебљина довољна да се постигне жељени ефекат лечења.

У процесу обраде глинених купки од унутрашње употребе дрвета одређених сорти. Његове сорте су широко распрострањене:

кедар

Ово дрво је једно од најскупљих, али има одличне физичке карактеристике. Захваљујући свом ваздуху, испуњен је лаганим, пријатним мирисом који пружатерапеутски и профилактички ефекат. Унутрашња декорација купатила са сопственим рукама бора бамбуса за разлику од употребе других црногоричних дрва не ствара смолне капљице на површини декора када се загрева у парној соби. Такође, кедар на трошак његове структуре не подлеже значајном прегревању, што смањује могућност опекотина.

линден

Врло често коришћена дрвна листопадна стабла за унутрашње уређење купатила. Имају много предности у односу на сорте четинара. Листови плоча могу издржати утицај воде и паре, без промјене боје, структуре и других карактеристика. Нивои редова се лако постављају на зидове, подове, плафоне. Од лимета често раде клупе у парној соби, а врата из ње се неће надимати или вртјети под утицајем различитих фактора.

Аспен

Такође има високу отпорност на влагу, док је његова цена нижа. За материјал је потребно одржавати стабилне параметре током сушења, како би се добиле исправне карактеристике. Висока густина конструкције вам омогућава да створите термо-константно стање у парној соби дуго времена.

Најприступачније опције за купање са шибом (друга слика на градилишту) укључују употребу борове шуме. Међутим, не препоручује се да се напуни директно у парну просторију, јер са повећањем температуре постоји обилна расподела изузетно мирисних дрвених смола, што може довести до опекотина. Посебно је важно да се не користи материјал за украшавање плафона у купатилу са овом тканином или у парној соби. То ће бити одозгокондензовати смолу.

Ако за пар борових линолеума у ​​принципу не може да се користи, онда за унапред подешену - одједном. У овој просторији, температура се критично мијења, што ће осигурати очување геометрије производа и његов дуги вијек трајања. Бор није најбоље решење за прање. Генерално, ако је то одвојена просторија са бачвама или другим посудама са водом, онда је боље користити керамичке плочице за дизајн. Истовремено се препоручује одабир материјала који не клиза. на којима ће бити немогуће пасти и повредити се.

Приликом куповине гредица за прераду купатила са шибом, неопходно је проверити сертификате о усаглашености да не би дошло до лажног. Ово се посебно односи на скупе дрвне врсте.

Зашто платно, а не плочице

Све површине у парној соби и изван ње су од велике важности. Често се на поду налази плочица, јер овај премаз сматрају практичнијим. Међутим, за разлику од дрвене површине, има своје недостатке:

  • плочица оставља клизав под, што може изазвати падове и повреде;
  • коефицијент топлотне проводљивости плочице је већи, што чини керамичку површину хладнијом од дрвета.

Проблем се може ријешити постављањем подних облога од пода обложених плочицама. Они ће задржати нагиб у подручју дренаже. Пожељно је одабрати дрво дебљине око 25-30 мм.

Декорација и изолација у исто време

Посебно је важно направити висококвалитетну топлотну изолацију прије облагања. Да урадимо овоКористећи слој минералне вуне, стављајући га између испуњених шина у парној соби, а затим и хидро и топлотну изолацију. Изнад фолијског материјала је испуњен дрвени слој. Ово се ради на два начина.

  • Вертикално. Сматра се да такав третман зидова у парном купатилу са крпом осигурава неједнако загревање материјала. То смањује перформансе материјала, што смањује његов вијек трајања. Ово је посебно важно за просторије са високом влажношћу. У случају сауна које раде у сауни, овај ефекат је пресудан и стога се може користити. Да би се повећала микроциркулација могуће је, ако избушите више рупа у шипкама до топлотно-изолационог слоја.

    Хоризонтално. За попречни положај третмана у купатилима унутар облоге деформација температурног утицаја мање су видљиве. Овај метод вам омогућава да визуелно проширите просторију. Локација десно на лево пружа много ефикаснију циркулацију ваздуха. Сматра се да ће такав формат комплицирати рад глодаваца. Радови ће такође бити бржи.

У хоризонталном положају, жлеб је скинут надоле.

дизајн таванице

Да би се обезбедио складан дизајн, плафони дворишта се такође обављају ручно од прућа. Једини ансамбл може бити разнолик са одвојеним акцентима боја.

Прије покривања стропа зидањем, потребно је направити површину материјалом за заштиту од паре (даље под условом да већ постоји у плочама)преклапају се Потребна је парна брана да би се апсорбовао кондензат формиран при значајној температурној разлици и високој влажности у затвореном простору. Ако не предвидите такав слој, временом ће се на стропу развити патогено окружење, које ће морати потпуно промијенити строп.

Не заборавите да обезбедите сигурне изворе светлости. Могу се налазити на зидовима или испод плафона. Често херметичка светла стављају око отвора.

постројења за прање

Није добродошла обрада вила у облози за купање из различитих врста дрвећа. То је због чињенице да је материјал при слабој вентилацији брзо подвргнут труљењу и губи изглед. Право решење је уградња ПВЦ облоге на зидове туш кабине. У овој ситуацији је практичније решење.

Подне каде унутар шибља - примери фотографија

ВИДЕО: Монтажа облоге у парној соби

Нормал 0 МицрософтИнтернетЕкплорер4