Декорација кабинета на балкону: 5 критерија за одабир боје

Са малог балкона сасвим је могуће уредити елегантну и функционалну канцеларију, а презриво однос према балконима је сачуван у нашој меморији још од совјетске ере. Празне тегле из маринаде, сломљене скије и баке чизме често постају предмет хумористичког хумора у телевизијским програмима. Како сами направити мјесто за похрањивање непотребних ствари у свој корисни простор, види доље.

Радимо на балкону

Организовати радно мјесто на балкону - врло тражено рјешење у недостатку животног простора. Присуство природне светлости чини је посебно атрактивном за организовање грејне кућне канцеларије или радног места за школску децу.

Могуће је обезбиједити тишину на радном мјесту, ако кабинет на балкону неће бити у заједничкој просторији

Обрада се може обавити на два начина:

 1. Спремите кабинет као засебну собу. Ова опција је најбоља ако је балкон у заједничкој просторији. Изоловани простор ће пружити тишину за рад.
 2. Комбинирајте ложу и собу. Погодан када постоји потреба за стварањем радног мјеста, али изолација кабинета није потребна. На пример, ако креирате студио шваљу или собу за маникир. У сваком случају, све зависи од ваших личних потреба.

Трансформација ложе у писану или канцеларију мора почети са најпрљавијим и досадним послом. Ослободите собу од смећа, уклоните стари намештај. Неуморно се отарасите старе корице.Пре изолације балкона неопходно је затворити све пукотине помоћу заптивача.

Точно приступите избору блокова прозора. Одаберите своје двокреветне или троструке прозоре с двоструким стаклом. Они ће побољшати звучну изолацију радног мјеста и уштедјети топлину. Размислите о положају квака и завоја прозорских капака.

Током чишћења морате имати приступ спољашњем делу стакла. Отворени оквири не би требало да затрпавају простор.

Одредити локацију електричног осветљења, изабрати мјесто за прекидаче, главно и додатно освјетљење, утичнице, по правилу их треба мало. Не заборавите да имате приступ бежичном интернету или кабловској вези. Извођење електричних радова захтијева одређене вјештине и квалификације.

Практична канцеларија на ложи

Главни корак ка остварењу сна је топлинска изолација простора. Одговорите на ову ставку. Управо ова фаза рада је од суштинског значаја за угодан боравак у кући. Произвођачи нуде широк спектар изолационих материјала.

Приликом опремања практичног кабинета на ложи треба обратити пажњу чак и на најмање детаље, укључујући и топлотну изолацију просторије

.

Да би направили прави избор, проучавајте својства класичних и модерних грејача, које нуде произвођачи:

 1. Што је нижа топлотна проводљивост, материјал ће боље складиштити топли ваздух у просторији. Врло ниска топлотна проводљивостима пену.
 2. Материјал са добрим хидроизолацију својствима не мокрим и не плаше воде. Минералне вуне, у додиру са водом губи топлоте спровођење својства и тежак. Ово даје додатну тежину балкона дизајна.
 3. термички стабилних материјала упозоравају ватре. Високи запаљивости својства има стиропор.
 4. Саве драгоцене центиметара, одаберите грејач са малим количинама. Пенофол један од најмодернијих танке изолације.
 5. Лакоћа инсталације ће обезбедити ролни и блокира тањир. Ова инсталација може урадити самостално, без посебне вештине.
 6. Цхоосе еколошки и безбедне формулације које не садрже токсичне и штетне материје.

Не уштеди новац на изолације балкону. Покушавајући да изабере најјефтинију или најбржи опцију, ризикујете вратити на ово питање након кратког времена. Приликом избора система грејања, боље је да остане на конвектора или подног грејања електроенергетског система. Можете подесити електрични грејач или инфрацрвене грејалице. Промоција лођа парног грејања је понекад немогуће, у неким случајевима, може привући пажњу супервизора.

Имајте на уму да је систем грејања може да захтева додатно одржавање током оперативних трошкова и месечне исплате.

Последња фаза је роугхинг избор материјала за зидове и таванице. Можете ограничити традиционални панелски зидови, ламперија или може да се пере пластичне плоче. изборзависи од личних преференција и функционалне сврхе лође. Одаберите нијансе ламината или линолеума, узимајући у обзир будући дизајн просторије.

Модеран дизајн кабинета на ложи: фотографије и примери

Приликом креирања ентеријера на балкону, запамтите да је ово подручје визуелни наставак просторије. Радна површина треба да се уклапа складно у просторију у боји и декор.

Погледајте опције дизајнирања модерне канцеларије доступне на интернету

По избор главној цвет:

 1. Мирне и лагане нијансе. Они ће визуелно проширити простор и испунити га зраком.
 2. Дубоки и тамни тонови у малим собама стварају осећај озбиљности и стезања.
 3. Велике површине са отровним бојама гуме очи.
 4. Да бисте додали светле тачке, користите прибор - привуците пажњу сликама, меким јастуцима, биљкама. Говоре о природи особе и дају јој индивидуалност.
 5. Осветлите радно мјесто са саксијом с цвијећем и пар слатких срца сувенира.

Светле завесе, ролетне или ролетне ће вас заштитити од директних сунчевих зрака и сакрити ваш лични простор од знатижељног погледа аутсајдера. Материјал треба да буде практичан и лак за негу. "Одјећа" за прозоре може се растворити у генералном дизајну кабинета, или се претворити у грациозну декорацију.

Немојте забртвити балкон масивним намјештајем. Отараси се дубоких ормара. Замените стару фотељу удобном ергономском столицом.

Савршено се уклапа у унутрашњост клупа за ложу, које су направљене властитим рукама, лаких шарки, склопљених површина. Намјештај можете купити на захтјев. Са вештинама и жељом, неки детаљи ће бити лепо направити своје руке.

Ставите рачунар на балкон

Рачунар се може поставити на крајњи део балкона. У овом случају, компјутерски сто је боље уредити цијелу ширину просторије. Као радну површину можете користити прозорску клупу. Ако је лођа спојена са собом, наведите функционално оптерећење преграде између просторије и ормарића.

Поставите полице за књиге и дописнице на удаљеност од ваше издужене руке. То ће повећати ергономију радног места и смањити губитак времена на послу. Компјутерски сто не би требало да се налази директно на улазу, како не би ометао слободан приступ кабинету.

Потребно је да се исправно покупи место за компјутер на балкону

Добро је ако ће дневна и вештачка светлост пасти на лево. Поставите додатно светло на десну страну ако сте остали. Одбаците опсесивне лустере и велике подне лампе, на уским балконима изгледају неприкладно. Приликом одабира лампе или лампе, останите на варијанти са шаркама, са носачем на зиду или плафону, уштедјет ћете простор на радној површини.

Изградња кабинета на балкону (видео)

Сложеност израде кабинета на балкону је ограничен простор и максимална ефикасност његове употребе.Креативно приступите овом задатку. Размислите о дизајну и израдите тлоцрт прије почетка рада. То ће вам помоћи да организујете многе идеје и одаберете оне које заиста одговарају вашим потребама.

Дизајн кабинета на балкону (унутрашња фотографија)

)