Декоративне налепнице на вратима: унутрашњост и улаз

У настојању да се обнови унутрашњост његовог стана или куће, није увијек могуће са финансијске тачке гледишта замијенити врата или их поново обојити. У овом случају, одлична алтернатива која не само да може да освежи собу, већ и да је успешно украси, биће декоративне налепнице. Овај елемент декорације, који се налази на вратима, не захтева значајне трошкове ни за новац ни за силе.

Типови и облици налепница за врата

Налепнице на вратима су прилично приступачно и оригинално решење за љубитеље експеримената за дизајн простора. Међутим, не само креативно развијени људи могу украсити своја врата на сличан начин. Производи су веома једноставни за употребу и имају најшири асортиман типова, парцела и облика, тако да ће сви моћи да пронађу нешто посебно за себе.

Све наљепнице врата могу се подијелити у неколико типова:

  • Налепнице за стаклене површине;
  • Декоративни елементи који садрже винилне базе;
  • Декоративне налепнице у облику фотографије.

Налепнице дизајниране за стаклена врата, у већини случајева лепе на обје стране платна. Због тога се добија излаз оригиналног унутрашњег елемента. Такви производи могу имати различите облике, као што су понављање контура приказаног објекта, и покривају целу површину стакла.

Посебност винилних налепница је њихова трајност. Чак и при дуготрајном излагању ултраљубичастим зрацима и флуктуацијама у температурном режиму, слике задржавају своју свијетлу боју. Сличне слике нису потребнепосебну пажњу и при подизању, једноставно их утрљајте влажном спужвом или крпом. Ако је потребно, декорација се једноставно уклања са површина.

Фото налепнице су савршено рјешење за кардиналну трансформацију постојећег интеријера. У већини случајева, такви декоративни елементи имају величину која је потпуно у линији са крилом врата. Тако је у процесу декорације покривена читава површина врата, стварајући једну композицију у исто време.

производни материјали

У већини случајева, материјали за спајање зидова и израда украсних налепница на вратима су готово исти. Разлике се састоје у чињеници да папирни и бамбусови производи излазе гласно у популарности, придајући предност винилу.

Најчешће производ већ има премаз за лепљење и не захтева додатне трошкове димензионисања. Често постоје наљепнице са специјалним премазом, које осигуравају заштиту од влаге, ултраљубичастих зрака, као и мањих механичких оштећења. Трајање ефективне употребе таквих декоративних елемената у временима прелази показатеље отпорности на хабање обичних слика без слојевитог слоја. Осим тога, ламиниране наљепнице се превише лијепе.

Производњу таквих налепница ангажују не само стране компаније, већ и представници руског тржишта. У већини случајева, производ има висок квалитет и, осим врата, може се користити на готово свакој глаткој површини. Изузетак јесамо лабаве равни у облику бетонских и циглених површина, малтера и кречњака.

Посебности лепљења врата

Када се користе налепнице у облику фигура или појединачних елемената, сваки дио је представљен одвојено и у облику пуне слике. Велике фото наљепнице су такођер интегралне и имају димензије које се строго подударају с димензијама крила врата.

Дакле, сви елементи не садрже зглобове, што осигурава једнакост и уједначеност узорка након лијепљења. Процес лепљења декоративних самолепљивих елемената не представља никакву посебну потешкоћу, јер задња страна декорације има лепљиву површину. Да бисте поставили декор, лако је одредити место и уклонити заштитну површину са стране за лепљење, њежно и равномерно угурати на врата.

У већини детаља, текстура лепљивог слоја вам омогућава да уклоните налепницу без много напора и последица за поклопац врата, ако је потребно, да га замените или да потпуно уклоните састав.

Декоративни производи са винилним компонентама су најпогоднији за постављање и употребу. Предност производа је могућност да се налепница причврсти на површину апсолутно било којег материјала.

Производи могу имати не само стандардне величине, већ се често изводе и по наруџби појединачних величина. Главни услов за квалитетно постављање наљепнице на цијела врата је употреба платна без изрезбарених елемената са глатком текстуром. Присуство кривина и конвексних делова неће дозволитиставите налепницу тачно, што ће узроковати изобличење слике.

опције за употребу

Приказ дивљих животиња је сада тако модеран и релевантан као и употреба природних, еколошки прихватљивих материјала. Жеља за украшавањем куће или стана љепотом природе и њезиним детаљима све се чешће налази у становницима великих индустријских градова. Ова жеља је сасвим разумљива жељом да се поново створи унутрашња равнотежа и постигне стање менталног одмора.

Распон производа ове врсте је изузетно широк и укључује сљедеће врсте слика:

  • Фотографија различитих пејзажа;
  • Макро снимање дивљих животиња. Ова врста декоративних налепница је једна од најпопуларнијих дестинација захваљујући успешном дизајну;
  • Детаљни елементи природних феномена и процеса. Једна од најчешће коришћених слика је велико цвеће и капи росе на трави.

Често се користе и друге тематске налепнице на унутрашњим вратима. Дакле, хајде да се сликамо на тему музике, спорта, биоскопа, животиња или само смешних натписа и силуета. Врата, смјештена на крају ходника с декоративном наљепницом с прекрасном споредном улицом, или степеницама које воде у врт, изгледају врло свјеже и инспиративно.

Захваљујући таквом оригиналном решењу, свака врата се могу окренути и значајно освежити собу, додати ноту екстраваганције или софистицираности. Налепнице са необичним дизајном дизајниране су тако да украшавају не само интеријере илиулазна врата. Они могу са великим успехом бити постављени на врата ормара или комода. Свака соба, било да је соба у стану или канцеларији изгледати врло стилски са таквим декор.

Захваљујући употреби висококвалитетних материјала и високотехнолошких машина, налепнице могу имати врло реалистичне слике. Ово посебно важи за 3Д наљепнице. Захваљујући томе можете постићи ефекат директног присуства на локацији приказаној на слици.

Међутим, пре куповине жељених декоративних налепница, треба анализирати хармонију њиховог постављања у постојећи или планирани ентеријер. Шема боја и пратећи елементи морају бити у складу са производом. Цјелокупна слика не би требала бити презасићена детаљима и бојама, јер је у великој мјери досадна и чак способна да изазове иритацију.

Фото тапете за врата

Све декоративне налепнице у облику слика пуне величине имају стандардне димензије. То вам омогућава да их лако причврстите на било која унутрашња врата. Најраспрострањенија висина производа је димензија 202 и 220 цм, при чему је ширина стандардних производа 73, 86 и 97 цм

.

Избор парцеле фото-кључа и квалитета производа врши се на основу њиховог будућег положаја. Тако је за лијепљење кухињских врата наљепница требала имати високу отпорност на влагу и лако се пере. Као главне парцеле примењују се као слика воћа и пејзажи. Оригиналност просторије може обезбедити селотхемес

Декоративне налепнице треба да буду високог квалитета са заштитом од влаге за смештај у купатилу. Прича се може заснивати на морским елементима у облику плажа, насипа, базена, шкољака и камења.

Избор декоративних налепница за дневну собу је заснован на општем дизајну просторије. У ту сврху анализира се палета боја и одржава опћи стил дијелова. Поприлично популарне су тапете за врата која приказују пролаз до врта или сликовите улице, као и слике камина, водопада и антиквитета.

За смјештај у дјечју собу, одабране су слике ликова из бајке, играчака, разних животиња, као и слике на просторној теми. Спаваће собе најбоље одговарају сликама пејзажа и цвећа које садрже неутралне нијансе.