Декоративне фонтане и водопади за кућу - упутства за израду фотографија и описа

Многи људи који имају своју кућу у свом посједу само сањају о декоративним фонтанама и водопадима. Међутим, у стварности то није озбиљан проблем. Уосталом, успоставити такве структуре, чак и најједноставнијих варијација, можете дословно викендом! У томе ћете требати и знање о конструкцијским вјештинама, попис материјала који су вам потребни у процесу рада, као и одличну наставу на "језику који вам је разумљив".

Како направити декоративну фонтану за дом?

Фонтана у сопственој башти је оптимално решење за влажење ваздуха, посебно то није довољно у летњим врућинама. Без обзира на стил инсталације, као и његове облике и величине, савршено ће украсити и употпунити ваш дизајн пејзажа. Да бисте инсталирали декоративну фонтану у свом дворишту, треба да обавите неке припремне радове. И тако, размотрите све ово детаљније.
)Прва фаза. Избор типа фонтане

На основу свог дизајна, декоративне фонтане су:

 • Стационарни, који веома подсећа на разне скулптуре, као и друга ремек дела архитектуре, често су украшени парковима и тако даље. Они се с правом сматрају истинском умјетношћу. У основи дизајна, неки облици, као што су животиње /деца. Фонтане су направљене од камена (полимера), веома су јаке и отпорне на температурне промене.
 • Потопљене хидрауличне инсталације - раде се директно у резервоарима, а састоје се од: пумпе са цевоводом кроз који долази вода. Као и млазнице, са којима је исто предвиђено, потребан је и облик воденог млаза. Управо су ове зграде најчешће направљене на територији сеоских викендица. Изгледају сасвим фино, са стране ствара утисак да посипање воде лети равно из земље.

Друга фаза. Избор форми, величина

Најједноставнији и један од најчешћих опција фонтана типа млазнице. У њему се вода креће у правцу према горе, а већ се тамо дијели на мање величине. Захваљујући овом дизајну, ваш вртни рибњак ће изгледати много боље.

Форме су симетричне, другим речима, тачне - ако говоримо из угла геометрије. Фонтане су правоугаоне, квадратне, округле и друге. Међутим, за њих није потребна додатна декорација. Важно је само означити границе ваше окладе, које ће изгледати лијепо уз помоћ природног камена /штукатуре. Овде је веома важно да се придржавамо чињенице да се дизајн декоративне фонтане уклапа у стил спољашњости вашег простора.

Величина зграде зависи од тога која је укупна површина земљишта, односно што је већа, величина фонтане може бити већа.

Трећа фаза. Одређено од места

Фонтане се, по правилу, налазе на најлепшим местима домаћинства. Али не би требалида буде право под пламтећим сунцем, тако да се тамо размножавају микроби. У исто вријеме, не би требало бити много сјенила, иначе ће изгледати превише мутно.

Положај фонтане у пенумбри ће бити идеалан и допунит ће изворну локацију сунчаних зечића који се играју у његовој води.

Није погодан за такво мјесто гдје превладавају вјетрови и пропухи, тако да удари не разбијају млаз, квари цијели изглед украшене композиције. Такође није баш погодно да се држи за дрвеће, јер ће листови стално падати у воду.

Уопштено, можемо закључити да је најбоље мјесто за вашу фонтану свјетло полутан, око различитих боја, а такођер прелази све вртне стазе.

Фонтана треба да буде лоцирана тамо где ће се терен посматрати са различитих тачака у вашем подручју. Врло је добро ако уредите зграду на игралишту за дјецу, или, на примјер, у подручју гдје се одмарате. Истовремено, фонтана не би требала бити препрека за одлазак на друге елементе крајолика, као и на зграде /домаћинства. зграде

Ако се ваша украсна фонтана налази у низинама, добит ћете сљедеће погодности:

 • Влажење ваздуха, што је веома важно и релевантно у љетним врућинама.
 • Лако подешена подземна вода у правом смеру.

Важно је знати! У близини фонтана не сме бити дрвећа. То је посљедица не само контаминације лишћа, већ и могућег оштећења коријена биљкехидроизолациони слој.

Ако величина конструкције није велика, можете користити пластичну посуду. Али, ако је фонтана довољно велика, неопходно је унапријед изградити темељ. Што се тиче цевовода, требало би га направити од цијеви (пластичне), јер не хрђају, и једноставно их повезати (за то ће требати само лемилица). Пумпа овде игра посебну, важну улогу. Захваљујући томе, ствара притисак на довод воде, као и његово пражњење кроз млазнице.

Четврта фаза. избор пумпе

Колико ће трајати фонтана, зависи од тога колико је добра опрема за инжењеринг воде. Сходно томе, може се закључити да штедња при куповини пумпе нема смисла.

Принцип рада пумпи је једноставан. Вода улази у цјевовод, спајајући се у посуду, након чега се одводи у млазницу пумпе. Већ постоји стварање потребног притиска, због чега долази до пражњења воде кроз млазнице. Даље, постоји цикличност понављања.


 • Зимски врт у кући - 50 фотографија различитих дизајнерских идеја

 • Дизајн кућне веранде - како направити прави избор (55 фото идеја)

 • Кућица за псе са сопственим рукама: цртање, инструкције корак по корак са примерима фотографија

Снага потребна за седимент зависи од количине енергије која је потребна за емитовање, као и од количине посуде.

Важно је знати! За кружни рад пумпепотребна струја. Према томе, требало би да размислите о његовој вези пре инсталације!

Ако желите да сачувате, док оплемењујете земљиште, инсталирајте Херон фонтану. Овај дизајн представља три пловила, лоцирана један од другог, који се међусобно координирају.

Горњи суд се појављује у облику посуде у којој се сипа вода, а истовремено се затварају доње посуде. Када се вода сипа у посуду у средини, она се одмах затвара. Структура има цеви, а кроз притисак флуид циркулише. Међутим, овај дизајн има свој минус. У процесу употребе у посуди, количина воде постаје већа. У овом тренутку, смањује се у посуди - у средини. Као резултат тога, врло брзо, фонтана неће радити.

Пета фаза. Производимо фонтану

Међу најпопуларнијим варијантама фонтана могуће је разликовати направљени дизајн и материјале, да тако кажемо, рукотворине; као и камење.


 • Поол скиммер - како одабрати праву и зашто вам је потребна? Детаљан опис са фотографским примерима

 • Камен на поклопцу - декоративни печат на вашем сајту (40 фотографија)
 • \ т
  Уређење базена у сеоској кући је практична идеја за фотографије

Правимо украсни водопад за башту

Овај дизајн такође може да украси ваш сајт. Ако већ постоји резервоар, можемо рећи да је направљено пола чаше. О ком декоративном водопаду се не би расправљало, састављени су такви дизајни 2 елемента, односно: капацитети, укоји ће одводити воду, брдо и пумпу, тако да обезбеђује циркулацију ваздуха.

Па, ако на локацији нема резервоара, то је са његовом изградњом и потребно је почети са радом. Такође, у овој фази, одлучите о риби и биљкама, да ли ће бити у води.

Иначе, такав дизајн је идеално станиште за биљке и рибе, пошто:

 • Овде су обезбеђени константан кисеоник.
 • Подржан је режим оптималне температуре, што је веома важно у врелим летњим данима.
 • И риба такође осећа много више у води која циркулише него што кошта на лицу места.

У исто време, постоје неке врсте биљака, као што су ламеле, које негативно циркулишу у води. У овом стању, биљке су стално у стању нелагоде. Овај фактор је веома важан за разматрање, ако још увек волите да оплемените своје водопаде.

У првој фази рада изграђене су темељне јаме

За почетак, важно је разумети какав ће бити облик и величина дизајна. Тада можете наставити даље радити и поставити водопад.

 • Место би требало да уклони траву, смеће, итд. Пошто је веома важно да површина буде једнака, треба је поравнати, тј. Ако постоји брдо - за чишћење.
 • Контуре будуће конструкције треба да се ублаже. Да бисте то урадили, требаће вам конопац на који је причвршћено "огуљено" или "креч".
 • Ископај рупу и не мораш бацати земљу. Она ће и даље бити потребна.

  \ т
 • \ т
  Како направити лежаљку на колиби властитим рукама - једноставан водич за примјере фотографија и цртеже

 • Аератор за опкладу - основна правила за избор и инсталацију (50 фотографија)

 • Ћелија у земљи сопственим рукама - фотографија идеје о беспријекорној регистрацији

Да не би компликовали ваш посао, земљиште које ископате треба да се очисти од постојећег смећа.

Како се зидови у овој фази не би пролијевали, требало би их набити и хидратизирати.

 • Када ископате рупу на тражену дубину, требате копати још 10 цм, а затим напунити ту висину погледом ријеке финог фракцијског пијеска. Као резултат тога, тачно и педантно, све мора бити увучено.
\ т

Важно је знати! Ако ћете покренути рибу у резервоару, у центру ископа треба да се направи јама, мање величине, на дубини од 25 цм

.

У другој фази направимо хидроизолациони слој

Наравно, ако имате готов образац за здјелу, онда нећемо направити хидроизолацију. Ако не, хидроизолација ће морати бити врло квалитетна.

Такви материјали као:

  \ т
 • цонцрете
 • Филм-ПВЦ и бутил гума, ЕРДМ

Флексибилни премази су олакшани и много јефтинији. Али за ту сврху обавезно је полагање заштитног материјала, као што је геотекстил или картон. Заштита треба бити дебљине 2,5 цм

Бетонски слој ће бити поузданији, али ће бити доста уређенрадно интензивна процедура, која ће захтијевати сљедеће радове:

 • На дну јаме треба направити "јастук" од шљунка, а хидроизолацију као полиетиленску или ПВЦ фолију.
 • Направите оквир помоћу шипки за појачање. Клипсе могу бити пластичне.
 • Направите оплату, сипајте дно бетонског раствора. Истовремено, цемент мора бити најмање три стотине марака, дробљеног камена величине фракција до два центиметра.
 • Након потпуног замрзавања дна треба формирати зидове, то јест оплата са испуном. Прикључак треба причврстити за челичну жицу, али не и заваривањем.

У трећој фази градимо каскаде

Вода у врту пада висином до једног и по метра. Ако су неопходне полице, треба да користите пешчар, што изгледа сасвим природно. Осим тога, неће бити потребно да се обради.

Почните од дна. Пратите једнакост првог слоја. Остатак може већ бити. Плоче стог, камење треба причврстити цементном пјеном. На рубовима морате направити плоче малих димензија. Дакле, вода у вашем водопаду ће се одводити директно у канал.

Ако користите монтажну пену, морате одмах да је поспите песком да бисте сакрили избочене ивице.

У четвртом кораку се врши избор и распоред пумпе

.

Овде имате 1,5-метарски дизајн. То ће бити за њу управо сада70В повер пумп. Према томе, на вишим висинама јаме, пумпа такође треба снажније.

Када добијете механизам, требали бисте га поставити на дно ваше опкладе, али је важно да то учините, као и жице из њега, невидљиве.

На кућишту пумпе морају бити два прозора:

 • Уређај за усисавање воде (црево са прозора треба оставити на дну)
 • Излаз воде (црево треба повући до дизајна)

Потом би пумпу требало прикључити на трансформатор инсталиран унутар просторије.

На петој етапи украсите декоративни водопад

Проверио је перформансе уређаја и читав дизајн. Је ли у реду? Сада је украсите, у којој се могу користити камење са биљкама, скулптуре са ЛЕД типом расвјете. У близини водопада можете поставити клупу, објесити лежаљку. Да, и опћенито, онда можете сигурно показати машту и украсити вањштину парцеле, како желите!

Декоративне фонтане и водопади - 100 фотографија готових пројеката

\ т

)