Да ли је неопходно загрејати темељ куће без подрума

Када градите кућу, често се јављају нека питања: Да ли је потребно да загрејете темељ куће без подрума. У овом чланку покушаћемо да одговоримо.

Изградња - случај је веома детаљан, квалитет радова на темељима зграде зависиће од тога колико се кућа спушта.

Да би се схватило да ли је неопходно изолирати темељ, потребно је разумјети, у којим случајевима је боље, да ли постоји разлика у питањима изолације без присуства подрума.

Да ли је потребно загрејати темељ зграде

Русија је терен са оштрим промјенама температуре: зими је хладно, љети је топло и често влажно. Није загријана подлога подложна температурним промјенама, што доводи до замрзавања зидова и просторија куће. Оштре температурне варијације и висока влажност доприносе појави пукотина у језгру, што је штетно за зграду и доводи до постепеног уништавања.

Повратак на питање влажности: не може се занемарити проблем формирања гљивица и плијесни, ова инфекција се поступно шири по цијелој кући, и то мало људи ће се утјешити. Изолована база, одржава трошкове грејања најмање два пута, тако да не би требало да штедите на овој фази.

Шта и како излечити темеље

Загревање темеља куће је неопходно како би се елиминисале флуктуације температуре. Постоје два начина за обављање топлотне изолације куће: спољашње и унутрашње. Понекад се вањска изолација одбије ако зграда треба да направи приземље, с обзиром да се унутрашња изолација може обавитисамо у присуству подрума, биће довољно да се елиминишу негативни фактори.

Међутим, изолација унутрашњости куће не ствара заштиту вањских зидова темеља од температурних флуктуација и протока влаге, што опет доводи до пукотина и уништавања темеља. Због тога је пожељно да се спољашња изолација ради у сваком случају, а за унутрашњу употребу ако постоји поклопац.

Спољна топлотна и хидроизолација

Следећи материјали се користе за изолацију базе од споља:

  1. Шљунак или експандирана глина.
  2. Плочасти полистирен.
  3. Полиуретанска пена.

Топлота и хидроизолација темеља зграде без подрума врши се одмах након њеног уградње, и постоји неколико начина да се она изолује. Размотримо најефикасније - топлотну изолацију монолитне базе користећи полистиренске плоче.

Након изградње темеља, ради се површина за кухање за изолацију. Да бисте то урадили, очистите од разних врста прљавштине и прекомерне влаге. Тада се на површину наноси прајмер, најбоље је ако је базиран на латексу.

Прајмер испуњава постојеће пукотине и неједнакости. Површина прајмера се наноси на водонепропусни слој, полиетиленску или алуминијумску фолију, а затим се причвршћују полистиренски листови. Можете користити плоче од полистирена са алуминијумским слојем, при чему су спојеви залијепљени алуминијумском фолијом. Пена од спољне изолације је непожељна, јер има век трајања од највише 25 година. Појачање полистиренских плоча, спојеви су уграђени са заптивачемили монтажна пена.

Уместо плоча, можете прво да користите полиуретанску пену, али овај процес захтева више рада и захтева искуство. У том случају, кућа без подрума, такођер је потребно изолирати под првог ката. За ове сврхе најчешће се користе глина или листови пене.

Није неопходно одбити унутрашњу изолацију подрума када сте потпуно изоловани. Унутрашња топлотна изолација ће створити додатну удобност у просторијама и помоћи у одржавању унутрашње топлине, тако да не занемарите ниједну фазу.

За унутрашњу изолацију приземља избор материјала је шири, погодан је онај који се обично користи за унутрашње зидове и плафон. Квалитетно загревање темеља, одмах ћете приметити да је живот у њему постао удобнији него икада. Последице ефеката тла и температурних разлика биће минимизиране.