Да ли је могуће варати антимагнетне печате на водомјерима?

Данас је веома актуелно питање комуналних услуга. Нарочито се устаје у тренутку када људи долазе да плаћају рачуне са веома великим износима. Али наши суграђани имају менталитет овог типа који непрестано покушава да пронађе "пушкарницу" свуда Многи користе својства перманентних магнета да успоравају бројила или чак да их приморају да се окрену у супротном смеру или стану. Али комуналне службе увијек имају начина да се боре и открију ове "махинације", на примјер, широко кориштени антимагнетни печати на водомјерима. Могу ли се преварити?

Принцип дјеловања антимагнетне заштите

Шта је антимагнетни печат? Ово је посебна налепница на кабинету мерача. Ако метар на води дуже време утиче на магнетно поље, трака ће променити боју. У случају посјете инспектора, ради провјере уређаја због кварова, он одмах гледа траку и види промјене и имаће разлога да казни преваранте издавањем административне новчане казне. Шта треба да знате пре него што покушате да преварите комуналне услуге:

 1. Граница дјеловања магнета је у подручју од 0,02 Тесла, или једнака 16 ампера.
 2. Индикатор, по правилу, константно ради током усмереног дејства магнетног поља од 1 секунде до 10 секунди. Тако ће бити видљива чак и краткотрајна интервенција у раду бројила како би се утицало на свједочење.
 3. Импулси магнетног поља краћи од 0,1 секунди, каоправило није регистровано и нема значајан утицај на рад уређаја.
 4. Након пада са висине, чак и на бетонску површину, не долази до магнетног упада уређаја. Дакле, оправдање које је пало или је толико оштећено неће вас спасити од казне.
 5. Ниске температуре се такође не одражавају у стању магнетног заптивања, као и прегријавања више од 50оС, тако да ни дубоко замрзавање у замрзивачу нити дуготрајно пухање врућим зраком из сушила за косу није губљење времена.
 6. Дуготрајно задржавање под водом такође неће узроковати црњење наљепнице, тако да ће тврдња да је наљепница промијенила боју због цурења или остати у влажном окружењу такођер брзо открити вашу превару.
 7. Такође, антимагнетни заптивач на водомјеру је неосетљив на магнетне олује, радио сметње и рад мобилних телефона.

На основу горе наведеног, можемо закључити да површина магнетне наљепнице не може бити оштећена утјецајем геомагнетских поља, електричних уређаја, ниских и високих температура, физичких оштећења или оптерећења. Овакве методе не могу да преваре систем и изазивају озбиљне проблеме.

Многи људи се питају на којој удаљености ради антимагнетни печат? Најновији подаци представљени на пољу антимагнетних заптивки показују да они раде на удаљености од 3 до 5 цм

.

Дакле, ако се ипак одлучите да покушате да користите овај метод, онда дођите до одбијања да ставите печат као резултат контакта саелектричних апарата, или ћете морати да кажете тако луду идеју као ефекат геомагнетских поља на стање антимагнетног печата, а онда ћете брзо преварити.

Сорти "анти-магнета"

Данас има доста антимагнетних печата. Разликују се према врсти и врсти примјене. Данас су најчешће три врсте антимагнетних заптивача:

 • антимагнетни заптивач на водомјеру - изгледа као мала правоугаона трака;
 • антимагнетни заптивач на електричном бројилу - такви производи имају, с једне стране, љепило, с једне стране, и могу промијенити боју;
 • ИМП 27 63 антимагнетна заптивка - ова врста антимагнетног заптивања је веома популарна у услугама контроле потрошње и потрошње енергије.

Свака барем једна већа компанија за управљање увијек ће подузети сигурносне мјере како би спријечила превару од стране потрошача. Међутим, антимагнетна заптивка може бити инсталирана директно од стране власника. Да бисте то урадили, потребно је да позовете стручњака како бисте заменили стару опрему и инсталирали заптивку.

Али многи власници станова рјешавају ово питање на мало другачији начин. Сада је на нашем тржишту представљено много лутака. Изгледа да су такве налепнице сличне антимагнетним печатима, али у исто време уопште немају своје особине.

На територији Руске Федерације усвојен је низ закона који предвиђају новчане казне за употребу калупа, оштећења или недостатка печата. У случају да нешто откријеТакав власник ће бити кажњен. Минимални износ му је 1.000 рубаља, али максимум може достићи свих 5.000 рубаља.

Како заобићи печат на водомјерима?

Прије него што прочитате ову информацију, размислите о томе, покриће ли казне за неколико спашених кубних метара воде, ако покушате да преварите комуналне услуге ?!

Антимагнетни печати, које је инсталирао ЗхЕК на рачуноводственим уређајима, потакнули су садашње "изумитеље" да потраже своје властите методе заобилажења:

  Многи су изазвали необичан интерес за течну капсулу. Изумљен је метод коришћења магнета на водомјеру који је запечаћен антимагнетним заптивачем. Овај поступак укључује замрзавање течности у капсули уређаја. Ово се може урадити сувим ледом. Након тога, пажљиво уклоните анти-магнетни заптивач помоћу ножа. Након уклањања антимагнетног заптивача са уређаја, на њега се поставља магнет којим се смањује наелектрисање воде. Али мора се имати на уму да је такав метод прилично компликован. А у случају антимагнетног заптивања потребно је припремити се за казну.
 1. Други начин је да се пажљиво уклони, а да се не оштети сам печат. Овај поступак укључује покривање печата гелом. Након неколико сати можете покушати да га уклоните. За то, заптивка је пажљиво опремљена оштрицом и уклоњена. Ако гел добро продире, печат се може лако уклонити.
 2. Још увек постоји ефикасан метод за постављање бројача са антимагнетном заштитом помоћу прстена. У овом случајуПрстен са петостепеном заштитом од феромагнетне легуре која пропушта магнетно поље. Други слој изолационог материјала који је потребан за добро функционисање. Трећи слој служи за приказ магнетног поља. Четврти слој изгледа као рана на трећем слоју. Пета је изолациона облога направљена на површини четвртог слоја.

Тако се добија прстен са спољним пречником од 30 мм и унутрашњим 15. Подаци о прстену су доступни у продаји. Постоје још два типа прстена, чији је спољни пречник 40 мм, а унутрашњост није мања од 25. Трећи тип прстена има спољни пречник од 55 мм и унутрашњи 45.

Последња варијанта се разликује у томе да је унутрашњост прстена уметнута магнетом, након чега је постављен на бројач, без оштећења антимагнетног заптивача. Прве две врсте су чврсто постављене на капсули, тако да се појављују у прстену. Генерално говорећи, када говоримо обичним језиком, магнет се може инсталирати без уклањања антимагнетне капсуле из уређаја, тако да се механизам зауставља.

Сврха антимагнетних печата је да образују људе у дисциплини и да штеде водне ресурсе, као и поштовање правила за коришћење комуналних услуга. Кршење закона доводи до кажњавања, у складу са важећим законодавством, са изрицањем новчаних казни за инвазију на рад рачуноводствених уређаја.