Буттерфли Хотбед: 5 Нема страшних заслуга и рецензија

Посебност стаклене баште "Буттерфли" је одбачена са обе стране шаблона, а последњих година је узгој различитих култура био веома популаран у његовим парцелама у пластеницима и пластеницима. Захваљујући овој методи узгоја усева, можете створити оптималне услове за биљке и добити веома добру жетву у било које доба године.

Лептир за дизајн стакленика

Најчешће се преферирају стакленици, јер је такав дизајн много компактнији и практичнији, а погодан је и за велике и мале парцеле. Модерне летње викендице одавно су цењене од стране практичног и поузданог лептира. У непокривеном облику, овакав стакленик је велики лептир, раствара крила, ау склопљеном облику изгледа као чахура. Карактерише га чињеница да је могуће одржавати оптималну температуру и микроклиму.

У отвореном стању, врата "лептира" личе на крила

Овај дизајн карактерише чињеница да може имати различите:

 • Димензије;
 • конфигурација;
 • Материјали за производњу.

Главне предности таквог стакленика укључују погодност и рационално кориштење слободног простора. Овакав дизајн омогућава слободно приступање постројењима кроз слободно приступачне оквире, што омогућава потпуно кориштење слободног простора. Осим тога, стакленик је посебно издржљив, због чега је лако издржати значајне ударе вјетра и јаке падавине. Поред тога, он је власникдобра вентилација због присуства специјалних клапни. Процес њиховог отварања контролише се амортизерима, што значајно продужава животни вијек стакленика. Лептир стакленик се може лако пренијети с једног мјеста на друго. Лако се склапа и транспортује. Уз помоћ таквог стакленика можете створити оптималне услове за узгој биљака, јер се унутар добро одржаване топлине.

Овај стакленик је веома погодан за узгој диње, садница и цвијећа током цијеле године.

Буттерфли стакленик на сеоској кући изгледа прилично необичан и оригиналан, јер у непокривеном облику сличи великом прозирном инсекту. Лако је то радити својим рукама, најважније је припремити неопходне материјале и алате, као и цртеже дизајна. Ово је одлична опција за оне који узгајају саднице, као и за биљке диње. Двослојни дизајн ове стаклене баште је веома једноставан, састоји се од 4 стране, 2 оквира, уског врха.

За оквир се користе пластични или пластични профили, а као премаз се користи поликарбонат или полиетилен. У отвореном оквиру сличи крилима великог лептира. Оквири могу бити интегрални или састављени од неколико одвојених секција.

Ако се оквири отварају одвојено, могуће их је подијелити у полиетиленску фолију на одвојене дијелове и слетјети у сваку културу. Унутар сваке секције могуће је створити одређене климатске услове који не могу бити погоднији за узгој.културе Ако стакленик има интегралну структуру, клима унутар ње ће бити иста на цијелом подручју.

Прос за стакленички лептир

Стандардна дацха парцела је у суштини мала по величини, због чега су власници приватних парцела често забринути како да користе што је могуће више слободног простора. Зато је веома важно да је постављен на летњиковцу у стакленику, да заузима мало слободног простора, али је био што је више могуће функционалан. То је песник који многи вртлари преферирају лептир у стакленику. Међутим, има своје плусеве и минусе.

Поставите лептир стакленику под силом било које клупе, јер за то чак није потребан никакав посебан алат - довољно за одвијаче и сет кључева

Главне предности таквог стакленика су:

 • Добра отпорност на неповољне услове;
 • Добро подноси велики слој снијега;
 • Не заузима пуно простора у сеоској кући;
 • Погодно је да се брине о биљкама;
 • Могуће је обезбедити веома добру измену ваздуха за биљке.
Такав стакленик се врло брзо загријава на сунцу, због чега може узгајати разне термофилне биљке. Такав стакленик се одликује својом издржљивошћу и издржљивошћу, а произвођачи гарантују да ће трајати више од 10 година.

Будући да је дизајн стаклене баште веома лаган, онда није неопходно направити под њом подлогу у дијелу земље, што вам омогућава да уштедите на грађевинским материјалима.

Међутим, упркос свим предностима таквог стакленика, у његовом процесуексплоатација сељана истиче и одређене недостатке. Један од недостатака овакве конструкције је да се због честог отварања и затварања врата шарке могу оштетити, па је стога потребно поправити. Приликом наношења поликарбоната као поклопца стаклене баште потребно је ојачати доње лукове, јер они могу потонути и савити се под утицајем гравитације. Осим тога, многи напомињу о страшној врсти боје која се наноси на оквир, који практично одмах пукне и ољушти, што резултира металним луковима који могу бити изложени корозији.

Позитивна повратна информација о Буттерфли Греенхоусе

Посебна карактеристика пластеника лептира опада са две стране зида. Дизајн таквог стакленика је прилично поуздан, будући да је направљен углавном од металног профила и поликарбоната. Прегледи купаца оваквог стакленика су прилично двосмислени и сваки проналази у њему одређене предности и недостатке.

Присуство овог стакленика на вашој локацији ће омогућити да се садња почне пар или двије седмице прије уобичајене

Купци разликујете наследње позитивне аспекте тега производа, на пример:

 • Снажан скелет;
 • Модерни премаз;
 • Добро очување топлоте;
 • Оригинални дизајн;
 • Лакоћа рада;
 • Доступност.

Многи купци истичу да је ово веома добар стакленик и да је култивирање различитих култура у њему задовољство. Међутим, постоје и доста негативне критике, јер неки сматрају да квалитет производа оставља пуно тога да се пожели и да је могуће учинити га поузданим и поузданијим.трајна конструкција. Пепео Буттерфли је у великој потражњи код сељака, јер се може врло лако инсталирати и раставити. Све потребне радове на уградњи стакленика, његовом демонтажи или поправци могуће је извршити самостално. У зимском периоду, можете се складиштити у затвореном простору или оставити у викенд насељу. Такав стакленик није страшан снег, јер захваљујући посебном дизајну крова, он само пада с њега.

Важно! У стакленику није потребна подлога и лако се може поставити на клупице од цигле или другог материјала.

Погодно је да се у стакленику кров отвара са 2 стране, јер омогућава слободан приступ постројењима. Још један плус овог дизајна је његова приступачна цена. Може га уопште купити јазавичар, а због своје мале величине неће бити проблема са транспортом.

Збирка пластеника Поликарбонатно масло

Хлопка Буттерфли, направљена од газе поликарбоната, биће одлично решење за сваку јазавичару. Инсталацију комплетног комплета могуће је извршити довољно брзо и једноставно независно, без значајних напора. Сваки комплекс је попраћен детаљним упутством.

Ако креативно одговоримо на питање, онда ће таква једноставна конструкција као стакленик лептира увелико олакшати бригу о биљкама

Изградња стаклене баште подразумева доследно спровођење таквих акција као што су:

 • Комбинација свих елемената оквира;
 • причвршћивање носача;
 • Монтажа поликарбоната.

За израду стакленика је потребан сет одвијача икључеви Захваљујући таквим једноставним поступцима и стриктном придржавању упутстава, могуће је инсталирати стакленик који ће довољно дуго трајати.

Важно! Пре почетка изградње потребно је одлучити какав ће бити облик капака, јер могу бити равне или засвођене.

Дужина лептира у стакленику мања од 4 метра са поликарбонатом - оригинални и функционални дизајн, који је могуће самостално градити. Да бисте сами направили лептир стакленик, потребно је да изаберете место, припремите неопходне материјале и алате, изведете темељ, саставите структуру.

Монтажа пластеника Буттерфли 4 м са поликарбонатом

Да бисте припремили конструкцију, морате имати цртеже са специфицираним параметрима свих неопходних елемената будућег дизајна. Приликом припреме за изградњу стакленика, веома је важно одабрати мјесто за његову монтажу. Најбоље је да сунце осветли дизајн у првој половини дана.

Важна је локација светских страна, тако да ће бити боље ако је стакленик оријентисан у правцу исток-запад

Тада је потребно припремити материјале, и то:

 • Поликарбонатне плоче;
 • поцинковани профил;
 • вијци;
 • Метални лимови за основу;
 • одвијач;
 • Бугарка или нож за резање поликарбонатних плоча.

Поред тога, важно је да не падне из сјене других зграда и да се може приступити стакленицима на обе стране. Темељ може бити мали темељ, израђен од дрвених дасака. КадаАко желите, можете направити трајнију траку. Онда можете почети са изградњом саме стаклене баште. Прво, потребно је направити скелет направљен од поцинчаног профила, са вијцима за причвршћивање. На свакој страни причврстите увлачиве капке и покријте целу структуру поликарбонатом.

Буттерфли Греенхоусе (видео)

Буттерфли Хоттоусе има много предности у поређењу са сличним структурама, иако су његови одговори прилично двосмислени и постоје одређени недостаци.

Примери стакленика Буттерфли (фото)

)