Бушење: шта је то, рециклирање, рециклирање, класификација

Приликом бушења било каквих бушотина, постоји проблем - исплаке. У одлучивању о овом небитном задатку, велика улога се приписује увођењу иновативних метода, употреби специјализоване опреме и опреме, као и сталном усавршавању технологија за неутрализацију исплаке.

Главни потрошачи услуга уклањања муља су компаније за бушење нафте - које се баве хоризонтално усмјереним бушачким и грађевинским компанијама - обављају копање јама и тунела.

Штетни ефекти на животну средину

Професионална употреба муља, чији најважнији задатак зависи од еколошке сигурности не само Русије, већ и остатка свијета. Стога, као што је бушотина и њен улазак у неке велике резервоаре, убудуће угрожава загађење читавог океана.Улазак нафтних деривата у резервоар снажно нарушава равнотежу азота у тлу дна, што доводи до поремећаја исхране коријенског система водених биљака.Такво кршење екосистема утиче на животе свих живих бића и микроорганизама резервоара и суседних територија.

Класификација

При решавању проблема коришћења бушотина важно је класификовати их по класама, са квантитативним и квалитативним карактеристикама. Најзначајније карактеристике су:

 • Физичко-хемијска својства.
 • Композиција је део раствора компоненти.
 • Агрегатно стање коришћеног муља.

Физичко-хемијска својства која се користе у бушењуРјешење овиси о геолошком саставу печених стијена и задацима које морају извршити помоћне твари отопине. Поред хлађења и подмазивања алата који се користе у бушењу бунара решења, обављају се задаци који олакшавају уклањање избушене стијене на површину земље и многе друге задатке који помажу у извођењу различитих адитива у исплаци.

Различити температурни стабилизатори, површински активни агенси, адитиви против пјене, агенси за пондерирање, волуметријски магнети и друге компоненте су дио кориштених рјешења, а на основу тих података се гради технологија кориштења рјешења. Поред неорганских супстанци, утрошени раствор обавезно садржи различите метале, као и парафинске падавине које улазе у решење у процесу пенетрације алата за формирање и уље - у случају бушења нафтних и гасних бушотина.

У агрегатном стању, раствори се деле на течне - са високом флуидношћу, полу-течном и чврстом. Главно својство односа раствора према којој од врста је процентуални однос чврсте и течне фазе раствора.

 • Са релативно чврстом фазом до течности до 40%, раствори задржавају своју флуидност и сматрају се течним.
 • Присуство чврсте фазе од 40-85% чини их пастозним или полу-течним.
 • Чврста фаза је више од 85% типична за чврсти отпад (камење и отпадни муљ).

методе рециклирања

У пракси, отпад који се ствара током бушења бунара користи неколикона начине Међутим, не постоји универзални метод обраде, иако постоји жестока дебата међу стручњацима на том пољу.

Основне примењене методе:

 1. Тхермал. Коришћење произведених муљева спаљивањем у посебним пећима, при високој температури сагоревања.
 2. Физички. Помоћу центрифуге и фокуса долази до раздвајања течних и чврстих фракција, затим се неутралишу и одлажу одвојено.
 3. Хемијска употреба. Коришћењем хемикалија, растварача, глине, течног стакла и неких других реагенса врши се екстракција бушотине у чврсто стање.
 4. Хемијска и физичка употреба. За сваку врсту исплаке и муља посебно је одабран скуп хемијских реагенса који обезбеђују отпад пре одређених физичких својстава. Резултирајуће компоненте се обрађују као резултат такве обраде, користећи посебну опрему.
 5. Биолошки метод одлагања. Када се користи овај метод, отпад из индустрије бушења се обрађује посебним микроорганизмима. Активност ових организама, разграђује исплаке, на супстанце које се могу безбедно складиштити како би се околина закопала. Још једна предност ове методе је да се микроорганизми могу користити директно на мјесту одлагања и одлагања муља (на примјер, на мјесту уклањања муљевитих комора остало је након активности бушилица).

Стандарди квалитета за коришћење отпада

Поред употребе која се користиформирана решења и муљ, савремена и динамично развијајућа компанија која пружа такве услуге треба да решава и проблеме хитне ликвидације изливања нафте. Још једна услуга није ништа мање тражена на тржишту, њен рад на елиминисању старог љигавог остатка остао је на радном месту.

Економске и еколошке користи од рециклирања

Модерна еколошка компанија се бави производњом сопствених возила и специјалне опреме, користи сопствене технологије и опрему и веома често поседује депоније за одлагање одложеног отпада. Управо таква организација мора да спроведе читав комплекс радова од почетка до краја и да сноси пуну одговорност и за тренутни резултат и за дугорочне последице.

Многе фирме од добијених компоненти праве грађевинске блокове, плоче за поплочавање, умјетни камен и друге грађевинске материјале.Широко су коришћене формиране компоненте, као и за изградњу и поправку путева, као слој пунила и за производњу бетона. Течна фаза раствора, након даље обраде, се поново користи током бушења.

Тако се производи готово потпуна обрада бушотина, раствора и екстрахиране шљаке, уз скоро потпуно одсуство отпада, а поред обезбјеђивања еколошке сигурности у регијама радова, ове мјере пружају добру економску корист за предузеће. То је због чињенице да је имплементација високих еколошких стандарда у технологији производње значајно смањила обимзадаци за елиминацију муљевитих штала, а то не подразумијева огромно смањење новчаних казни, загађење животне средине и складиштење отпада у области депозита.