Брушење стропа након кита

Без обзира на то каква је мешавина лопатице, која је полирана до плафона, њена површина се не може потпуно поравнати. Постоје све врсте туберкулоза, неједнакости, које су резултат рада лопатице. Поставља се питање - како трљати гит на плафону и који лак за нокте мљети строп испод слике. После дана или два, површине се брушају. Затим пређите на прајмер.

Материјали и алати

Обавезно припремите неопходне алате:

 • специјални бар
 • Лак за нокте или абразивна мрежа
 • спужва за брушење
 • пораст
 • уређај за осветљење
 • спатула
 • Заштитне наочаре за заштиту органа вида
 • респиратор

Такође је пожељно да затворите косу са покривањем за главу.

О абразивној мрежи и брусном папиру

Добри резултати пружају посебну машину за брушење, али су често ограничени на ручне методе. Према другој методи, ако желите да се меље строп након кита, професионалци се прибјегавају чешће, јер је то најлакша опција за уклањање храпавости у подручјима која су тешко доступна. Избор методе полирања машине је логичан ако је потребно обрадити велику површину. Али након таквог рада може настати потреба за ручном обрадом - још увијек се приликом провјере налазе цијеви различитих величина.

Пре него што купите материјал, прегледајте површину третмана. Онда ћете разумети како се полирати плафон након гитовања без прекида. Ако се чини компликованим и неуједначеним, потребна је мрежавише

Хајде да видимо шта можете да испеглите на плафону за сликање.

абразивна мрежа

Брусна мрежа - материјал са много предности. Прашина не зачепљује ћелије из којих се формира, колико и брусни папир. Кроз њега пролази уклоњени кит. Ако је исцрпљен, лако је разумети на изгледу, а онда је боље само га замијенити. Брусна мрежа је водоотпорна.

Малопродаја мреже се продаје под шипком. Боље је покупити материјале исте величине. Трака треба да буде мања од решетке. Савијени рубови се причвршћују помоћу ноктију. Такође у продавницама продаје се специјални држач.

Мрежа за брушење се нуди у неколико величина ћелија. Када радите са нормалном површином, довољна су два типа.

Главни недостатак абразивне мреже је његова висока цијена.

Шмиргл папир

Шмирглани папир се одликује чињеницом да је већа вероватноћа да ће његова површина бити испуњена прашином. Потребно је чешће да се замени. Али трошкови материјала су знатно мањи. Такође је лакше брусити папир од решетке да би се полирали углови.

Одабиром лака за нокте који се трља на кров, морате се фокусирати на величину зрна - ова цифра ће вам рећи која врста посла се може обавити. Излази из знака. У нашој земљи постоји посебан ГОСТ, постоје и стандарди ФЕПА и ИСО 6344, који се користе у иностранству. Степен "зрнастог" означен је фигуром. Што је абразивнији, то је мања фигура.

Можете да уштедите тако што ћете изабрати ролетни - трошакматеријал није мали, а нарезан под шипком нахдацхка скупљи (иако је уштеда времена уштеда, што не мора потрошити на резање папира).

Назхдачка је подељена у категорије:

 • величина брусног папира, његова зрнатост
 • сфера употребе
 • форма за ослобађање

Постоји одређена количина абразивних честица по квадратном инчу брусног папира. О њима су бројеви брусног папира. Према овом показатељу, материјал је подељен у неколико категорија:

 • груба-граинед

Наздака, која чисти површину старих премаза (лакова, боја) и трагова почетне обраде. Састоји се од грубих абразива, великих фракција, а након уклањања горњег слоја на материјалу налазе се жљебови и огреботине. Потребна је даља обрада. Са овим материјалом, површина је добро исушена, али постизање коначне једнакости је веома тешко. Помоћу њега се врши прво брушење. Роомс 12-80.

Вишеслојна обрада постаје равномерно, квалитетније. Површина може бити глатка и равна, али трагови ће и даље остати. Роомс 80-160.

 • фине-граинед

Потребно је уклонити недостатке из претходног полирања када је потребно припремити површину за завршну обраду (нпр. Прије наношења боје). Одговарајућа опција је нула. Роомс 160-4000.

Сваки материјал има разлике, али редослед рада за њих је исти. Одлучујући о томе који ће се огулити до полирања пре фарбања, важно јеЗапамтите да прво користимо кожу са најтврђим честицама. Затим прелазимо на употребу папира са мањим абразивним средством, ау завршној фази се врши полирање.

Како очистити строп након кита: процес брушења

Дакле, како правилно изравнати плафон након кита? У првом кораку израчунајте колико ће папира или решетке бити потребно. Они довољно брзо зачепљују и морају се често ажурирати.

У другој фази одмах прекријемо плафон прије сликања. Глатки покрети, са благим притиском, почињу да полирају површину плафона. Важно је разликовати већ полирану радњу - није потребно да је обрађујемо по други пут.

Ако се нађе велика рупа, може се прескочити. Након обраде целог стропа, вратите се и поново обрадите, а када се исуши, мора се појединачно брушити.

Обришите целу површину грубим абразивом, поновите све користећи фино зрнати лешник. Ако постоје огреботине, изаберите мању количину абразива.

Брушење брусилицама

Веома практичан брусач. У кратком времену обрађује се велика површина, а високи трошкови рада оправдавају продуктивност.

Након завршетка млинца, још увијек је потребно радити с рукама на крају, али откривајући како покрити строп након кита, још увијек можете остати на њему. И чак и на висини рада са брусачем не ствара никакве потешкоће.

Машина је опремљена абразивном мрежом (започетно брушење - од броја 60 до броја 80, за завршну обраду - № 100). Требаће вам и мердевина или сто. Кружни покрети управљају плафоном, почевши од највећих недостатака. Не остајемо дуго на једном мјесту, због тога могу постојати неједнакости. Очистимо прашину, исправљамо мале грешке лопатицом и изводимо лијевак за финиширање фино зрнатим пеалом.

Заштита од прашине

Ако вас занима како полирати плафон након кита без прашине, онда је одговор - не, и даље ће се појављивати. Све ствари које се могу премјестити из просторија се обављају. Ако нешто остане - предмети су заштићени полиетиленом или папиром.

Не заборавите на заштиту респираторних и видних органа. Користите специјалне наочаре и респиратор. Носите одговарајућа покривала за главу.

Како полирати плафон након гитовања - видео: