Брицк зид са гипсом са својим рукама: имитација цигле, како направити гипсане жбуке ожбукање

Данас је употреба цигле или њена имитација у дизајну веома популарна. Користи се у различитим просторијама и стиловима: Лофт, Индустриал, Сцандинавиан. Идеја да се зидне облоге опонашају правој цигли воли се код многих, ау њеној реализацији нема ништа компликовано.

методе обраде

Постоје два начина за обављање такве обраде. Прва је гипсана плочица која фалсификује циглу и наноси се на влажан малтер. Други начин је имитирање цигле приликом стварања рељефне површине. Таква сличност зидања донијет ће у унутрашњост оригиналност и свјежину.

Површина зидова, обрађена под опеком, комбинује строге линије редова и пружа посебну декорацију текстуре сваког квадрата. Природна површина опеке је груба и неравна, тако да многи користе њену имитацију. Овај тип третмана је пожељнији од природне опеке, а односи се на архитектонски стил поткровља.Карактеристике

При одабиру материјала за ову обраду узимају се у обзир сљедећи критерији: естетика, цијена и безопасност.

У овом случају, гипс за имитацију цигли је најпогоднија варијанта са бројним предностима:

 • Куповина овог материјала не кошта велика улагања финансијских средстава.
 • Суочавање са зидовима траје релативно мало времена.
 • Овај премаз се наноси у танком слоју и не морате бринути о сужавању просторије.

 • Такав поклопац је лакто радите властитим рукама, без привлачења стручњака и избјегавања додатних трошкова.
 • Опека од гипса може бити украшена не само површином зида, већ и прегачом у кухињи, угловима или вратима.
 • Овај малтер имитира третман скупих плочица клинкера.Како изабрати малтер

Прије почетка рада потребно је унапријед набавити све потребне материјале. У симулацији цигле, најприкладнији гипсани малтер, са пажњом на куповину треба дати следеће карактеристике материјала:

 • Треба се лако примењивати и имати еластичност.
 • Важно је да након сушења нема скупљања.
 • Пре наношења, не би требало бити прелиминарних и додатних гитова површина.
 • Материјал треба бити еколошки и безопасан.Није лоше решење цемента са додатком песка, које се обавља независно уз одређену пропорцију од 3: 1.

Али треба да преферирате готове мешавине, оне имају већу еластичност и једноставност употребе. Овај материјал, разблажен до жељене конзистенције, већ се продаје у готовом облику. Таква смеша је хомогена маса која се може одмах применити. Предност овог малтера је у томе што је контејнер са преосталом смешом чврсто затворен и може се користити и након дужег времена.  Суве смеше могу битиразнолика и хетерогена. Они укључују различите компоненте, на пример, адитив у облику велике камене мрвице. За то произвођач означава амбалажу за коју је површина погодна за ово складиште.

  И за прајмер радне површине постоји много различитих формулација у облику течности и пасте. Али пре ове врсте радова, зид је боље третиран течном композицијом дубоког продора.

  процес цртања

  Пре него што почнете да стварате симулирану површину опеке, морате сазнати да ли су зидови погодни за такав рад. Треба да имају равну површину, а не "преливање", одговарајући зид у односу на пол има угао од 90 степени. Важно је да нема великих рупа, грбица и падова. Ако постоји такав цементни малтер, светиљке и гипсана решетка, треба да направите нивелацију.


  Можете процијенити стање површине, додајући јој дуго правило. Ако се између правила и површине зида осветљење појави више од 3 цм по дужини метра, наставите до поравнања.

  У случају малих оштећења (пукотина, малих неправилности) на равном зидном малтеру није потребно, само затворите неправилности цементом или китом. Након потпуног сушења потребно је површину обрадити дубоким прајмером, након наношења лепка. Обрада првог премаза је обавезна, иначе ће декоративни слој жбуке временом почети да се тањи и нестаје.


  Пре рада потребно је донети гипсани раствор за припремупомоћни алат тако да је увек при руци ако је потребно: траку за кашичицу, широку и уску лопатицу, правило или ласерски ниво и чипку за изложбу светионика. Мешавина је врло погодна за вожњу бушилицом, која причвршћује миксер - посебну млазницу за темељито мијешање. Да бисте избегли оштећење подне облоге, поставите канту за уље.

  Након што су испуњени сви неопходни услови, могуће је наставити с помицањем гипсане смјесе. Најлакши и који се може користити на много начина је додавање нијансе у датом решењу. Потребно је само да разблажите суви раствор, као што је назначено у упутству за употребу, додајте онај елемент за бојење и темељито промешајте темељито користећи мешалицу.


  Ако се никада нисте сусрели са сличним радом, онда не бисте смјели ставити пуно рјешења у овом случају. После извесног времена потребно је покушати да се разради, иначе ће се држати и постати неприкладан за примену. Доведите раствор до одређене вискозности док не добије конзистенцију густе киселе павлаке и неће почети да клизи из лопатице равномерно, без пада у делове.

  Горњи раствор се узима на лопатицу и баца на површину, док се заглађује према горе. Ако желите да површина опонаша циглу, не покушавајте да глатко угладите примењени раствор. Опека нема глатку површину, обично је неравна и груба.

  Приликом декорације декорације испод цигле, потребно је узети у обзир ширину шава, ако овај услов није испуњен, изглед обрађене површинеће бити неприродно. У овом случају, величина најчешћих опека није веома важна, јер је овај материјал израђен и издужен и квадратан.


  Тренутно се изводе фактуре и не-стандардне цигле. И ова врста може имитирати ову штукатуру. Када је у питању обављање таквог посла, боље је имати неко искуство стечено током обраде симулирајући уобичајену стандардну циглу.

  Приликом наношења шавова између лажних цигли, користите равнало, или боље, правило. Онда ће линија бити савршено једнака. Ако желите линију кривуље, можете је нацртати руком. Потребно је направити шав и пре него што се раствор замрзне на површини. Приликом извођења трака биће вишак, који се добро чисти сувом крпом.  На тај начин, "нацртана" наизмјенично, сваки се примјењује узорак. Обавезан услов - премаз мора бити влажан, да се декорира пре него што раствор зграби или стврдне. Након овог процеса, површина се стврдњава, а током сушења се не препоручује додиривање. Да бисте добили оригиналну текстуру цигли, можете украсити суву и тврду четку.

  Након сушења зидне облоге и добијања чврстоће, користите шмиргл папир и обришите декор, али то зависи од ваше жеље. Последња ствар је да се уклоне сви непотребни гипсани елементи који кваре цртеж. Даља обрада добијене декоративне површине ће зависити од врсте употребљеног раствора и присустваИма елементе за бојење који се не додају увек.

  цолор

  Имитација цигле нема смисла оставити је у природном светло сивом тону. Да бисте то урадили, он је обојен. У овом процесу постоје многе опције дизајна и потпуна слобода избора, све зависи од вашег укуса. Природне цигле имају различите нијансе, тако да можете мешати неколико варијанти обојених пигмената, постижући бољу визуелну сличност.

  Прво можете нанијети слој боје једне боје и за неколико минута створити другу боју или дати засебној цигли живљи изглед. У природној цигли постоји низ нијанси, тако да декоративни премаз који симулира циглу може имати много тонова.  Са бојањем је могуће експериментисати, без страха од кварења, тренутно цигле разних колор шема - од светле до тамне. А неколицина ће моћи да претпостави да је "зидање" погрешно. Могуће је покварити изглед ентеријера само ако имитација зида према схеми боја са намјештајем или подном облогом није задовољена. Стога, при одабиру омота, тон се комбинира.

  Исто тако, декоративни премаз који имитира циглу се прави помоћу љепљиве траке. За овај процес, потребна је конструкцијска љепљива трака у ширини, једнака шаву на полагању. Затим на зидној облози, која ће бити гипсана, симулирајући циглу, линија црта хоризонталне и вертикалне линије које одговарају спојном шаву. Треба напоменути даВертикалне линије се померају кроз хоризонтални ред до пола ширине. Траке цијеле дужине обојене су бојом, наноси се мјешавина исте боје, а након сушења трака се залијепи на обојену линију.

  Будите сигурни да прво просејте хоризонтално, а тек онда - вертикалне пруге, у другом редоследу ће их касније бити тешко уклонити.


  Затим, на залијепљену љепљиву траку, нанесите слој декоративне жбуке, док је загладите и изравнате. Глаткоћа ће зависити од ваше жеље за рељефом или савршено глатком декорацијом.

  Када нанети раствор почне да се стврдњава, уклоните лепљиву траку. Прилично мали напор да се повуче водоравно отиснута трака, а читава конструкција се лако откопча. Након потпуног сушења, можете применити било који начин завршне обраде декоративног зида испод цигле.


  Типс

  Декоративни зид испод опеке изгледа стварнији када је осликан тоном који је лакши од самог материјала. Након сушења боја постаје тамнија.

  Украсна декорација у новим зградама може се обавити након краја године након завршетка свих радова и испоруке објекта. Куће у првим мјесецима дају скупљање, ау декорима се могу појавити пукотине.

  Немојте мешати смешу гипса са лепком за цементне плочице, у супротном ће доћи до одвајања од површине и појаве пукотина.


  Приликом фарбања очврсле ожбукане површинекористе се формулације на бази воде, водене дисперзије или емулзије. Доступни су за продају у различитим бојама, а да бисте добили одређену боју можете додати одређену тону боје.

  Препоручује се да се очврсла и бојена површина лакира, пожељно не један слој. Због тога ће декоративни премаз повећати трајност различитих механичких утицаја, а трајаће дужи период.

  Лепи примери у ентеријеру

  Постоје многе занимљиве технике пројектовања зидова помоћу гипсаних опека.

  Можете применити контраст, комбинујући тамно сиве делове "циглене" површине са светлом.


  Понекад унутрашњост додаје додатну непажњу, додајући ударце контрастне боје на гипсу.

  Ако се такве зидне површине комбинују са другим премазима, комбинација блиских боја, али не потпуно идентичних нијанси, биће успешна.


   Ако одлучите сами да ставите малтер, препоручује се да се придржавате упутстава и стручних савета који су јасно дати.

   Како да направите зид од цигле својим рукама, погледајте следећи видео.