Брикети за грејање: тресет, угаљ, дрво - преглед, предности и мане

Далеко од главних гасних токова, крута горива су била најпопуларнија. Главни извор сировина за њих су огревно дрво, тресет или угаљ у брикетима. Овај тип алтернативног биолошког горива добија своје поштоватеље захваљујући многим позитивним квалитетима који се манифестују током његовог сагоревања.

сорте материјала

Модерни брикети за пећне пећи израђени су од различитих материјала. У већини случајева то је расипање сродних индустрија. Због свог идентичног облика, брикети за храпавост се понекад називају Евродоваја. У производњи се користи љуска од сјеменки, хељде, пиринча итд. Пресовање укључује и пиљевину, сламу и тресет.

У срцу брикета за загревање, апсолутно не постоји вештачки уведена адхезивна композиција. Форматирање се врши на рачун високог притиска и максималног степена сушења.

Употреба сличне прешане пиљевине или љуске за загревање је апсолутно сигурна.

ВИДЕО: Преглед брикета за гориво

предности еурополина

Главни позитивни квалитет при избору брикета или огревног дрвета је виша температура сагоревања пресоване супстанце, која 1,5-2 пута прелази температуру горења ватре. На нивоу влажности од 20%, топлотна проводљивост новине ће бити око 5000 кцал /кг, за разлику од огревног дрвета од 2500 кцал /кг.

  • Брикети за пећ имају мање влаге током складиштења,која се одржава на нивоу од 4-7%, за разлику од огрјевног дрвета које се складишти у условима 15-20% влаге. Поступак сушења брикета за ложиште је укључен у производни циклус.
  • Висока вредност густине, која се јавља у појединим случајевима до 1 г /цм3, премашује индикације типичне за дрва за огрев, на пример храст - 0.81 г /цм3, и топола - 0.41 г /цм3.

У истој запремини, колач ће дати више топлоте него чак и веома густе природне храстове шуме. Због ове особине материјал гори равномјерно и дуго времена. Сви брикети огрјевног дрва и друге сорте се праве од отпадних производа. Низак садржај чађи не зачепљује димњаке.

Европљани се не распршују када се изгоре, који нису бљештави и не "пуцају" на ваге. У процесу сагоријевања нема нагризајућег дима и других мириса. Разлог за то је потпуно одсуство синтетичких адхезивних композиција. Формирање брикета се врши под високим притиском, због чега се додељује сопствени глутински састав (природни лепак) - лигнин. Време паљења је 4 сата.

ВИДЕО: Процес сагоревања

недостаци еугенике

Поред предности брикета постоји и мали број негативних својстава:

  • брикети за пећ се нуде потрошачима по цијени која премашује цијену конвенционалног огрјевног дрва, иако је за вријеме операције таква куповина оправдана већом ефикасношћу;
  • за гориво од пиљевине захтевају се удобни услови складиштења који искључују високу влажност у просторији, као и висококвалитетну вентилацију унутрашњости;
  • постоје производи произведени од стране бескрупулозних произвођача који укључују компоненте ниске квалитете у облику трулог, старог дрвета или меких стијена, или третираних дрва кемикалије.

Купити брикете од тресета за гријање домаћих домаћинстава доступни су само од провјерених добављача, будући да већина ових полуга има висок садржај пепела и садржи штетне нечистоће. Углавном се тресетни брикети користе за гријање у индустрији гдје постоје пећи које раде на нискоквалитетним горивима.

Спаљени пепео након брикетираног тресета је одлично ђубриво за било који вртни простор.

Стубови за пресовање дрвета

Формирани брикети од пиљевине за прегледе пећних пећи су углавном позитивни. У производњи се често баве дрвопрерађивачким предузећима, као секундарном споредном производњом. Пре притискања пиљевине у припремљени облик, оне се загревају и затим излажу високом притиску. Због овог материјала се ослобађа лигнин.

Добијена густина вештачког полирања директно зависи од сорти дрвета укључених у базу. Остатак пепела је 0,12%, што је одличан резултат за било које чврсте материјале.

производи од угља

За припрему ове врсте горива користи се коагулирани прах. Таква предформа учествује у више врста горива. За добијање угљених брикета за грејање, материјалПостоји неколико поступака за просијавање, а затим се у базу додаје спојни елемент.

Физичко-хемијска својства угља пружају му одличан квалитет - скоро потпуно одсуство дима током сагоревања. Ово чини запакиране цигле од дрвеног угља незаменљивим у домаћим условима за кување на специјалним пећима, грејању.

Трајање сагоревања угља у овом облику је око 7 сати. Брзина сагоревања у таквој ситуацији зависи од испоруке потребне количине кисеоника до места сагоревања. Ово својство повећава аутономију употребе угља у котловима на брикете.

Позитивна својства извора топлоте на угаљ:

  • када се користи угаљ, не долази до значајног загађења атмосфере угљичним диоксидом, као што је случај са тресетом или дрветом;
  • сумпор диоксид, који је отровна супстанца за људско тело, такође се своди на готово нулу при сагоревању угља;
  • на уштрб ефикасности достигне 95%, могуће је максимално ефикасно загријавати угаљ са готово било којег животног простора;
  • као резултат сагоревања угља, формирани пепео не прелази 1% материјала који се налази у пећи.

Производња и складиштење брикета

Умјетна горива имају високе карактеристике перформанси близу вриједности природног угљена. Пре него што запалите брикете за гориво од тресета, оне се узимају да се осуше (суше) и затим се лагано разбије.

По правилу, производња свих врстаДомаће гориво се налази што ближе извору сировина, што смањује трошкове логистике и убрзава процес производње. Трошкови производње тресета за гријање су занемариви. Главни трошак је у испоруци готових производа из мјеста производње.

Да би се смањили трошкови, многи купују брикете од пролећа до јесени - не током грејне сезоне, када сви произвођачи смањују цијене.

Приликом складиштења потребно је строго одржавати садржај влаге. Њен ниво не би требало да пређе 75%. Компактне димензије вам омогућавају да чврсто складиштите готове производе. У кубном метру еурополнитсии може садржати до 2,5 тона обрадака.

Заштита од пожара у просторијама не припада високој класи, будући да се радни комади нису самозапаљиви и не емитују штетне гасове.

ВИДЕО: Грејање сауне са брикетима за гориво

Нормал 0 МицрософтИнтернетЕкплорер4