Брестов тепих: белоруски дечији модели из Бреста, разни стилови и критике

Став према тепиху за масовну производњу је сада донекле попустљив, сматра се старомодним и небитним у дизајну ентеријера. Ова идеја је застарела у корену, јер су произвођачи одавно научили како да произведу не само квалитетан већ и естетски пријатан производ. Потпуно задовољава потребе купаца производа белоруске фабрике тепиха.Брест теписи - основне информације

Теписи у Бресту заслужено су популарни у Русији, јер су знатно приступачнији чак и на српском језику, а не по квалитету. Бјелоруска текстилна индустрија је овладала производњом тепиха различитих димензија ширине од 50 до 200 центиметара. То значи да купцима није потребно посебно водити рачуна о томе да ли ће се смањити.

Инвеститори су такође узели у обзир чињеницу да обрасци већине тепиха дозвољавају да се режу на било ком месту, без губитка било какве органске природе.


Главне предности белоруских производа су:

 • значајан удио природне вуне (не мање од 30%);
 • обавезно додавање полипропиленског филамента, који дозвољава дуже управљање тепихом као подне облоге;

 • доступност модела најразличитијих облика (ако желите купити осмерокутни тепих, то није тешко);

 • широку палету употребљених боја (као и понуде са геометријским мотивима, једнобојне превлаке, велике цветове);

 • избор различитих висина, петље ињегове нитасте врсте;

 • производња све робе на најсавременијој опреми.За децу, а не само за њих

У дјечјим собама могу се користити теписи из двије колекције - Киндер и Киндер-мик. Разлика између њих није, ни на који начин, већ у намјени цртежа (развој и забава). Било који представљен у овим узорцима тепих - полу-вуне, довољно топле чак и за најтеже руске зиме. Истовремено се лако чисти и пере.

Постоје парцеле у низу као:

 • геометријски облици и мозаици;

 • апстрактни цртежи;

 • стилизоване или реално приказане биљке;

 • имитација средњеазијске стилистике.


Подна облога са кратком пилом ширине до 4 метра, продата за метар. Важна карактеристика је пристајање платна за усклађивање цртежа, слагање од једног зида до другог (испод подне плоче), као и могућност стављања тепиха на базу лепка.

Фабрика Брест за всак тип тиска је развила најмање три решења у боји:

 • црвено-браон;

 • златно зелена;

 • плаво-љубичаста.Поклопац типа Сцхегги је идеално прилагођен за гашење страних звукова. Гомила висине од три центиметра омогућава вам да мирно и најактивније играте за децу. Због монокромне боје или најједноставнијег цртања, тепих се неће одвратитипажњу

Веома је важно да се не акумулира статички електрицитет и не изазива развој алергија, апсорбује прљавштину и веома се лако чисти усисивачем.


"Шејк" избор је сличан претходном, али укључује покриваче више видљивих и јасних нијанси, сваки модел се може купити у 20 различитих боја. По жељи, лако је купити коинцидирајући с дизајном правокутног и овалног тепиха, тепиха ширине 80 - 400 центиметара.

Без обзира на одабрану колекцију, чак и меке опције за вискозу су близу свиле.

Важна карактеристика белоруских производа је чињеница да влакна одмах праве жељену боју, а не доносе јој адитиве боја. Због тога, бледи почетак не почиње раније од 7-10 година након постављања на под.

Високо квалитетна синтетичка влакна поуздано се носе са интензивним оптерећењем, настају у канцеларији, дневној соби.


Дизајн и примена

Белоруски теписи су били популарни и пре неколико деценија, фаворизујући изврсност међу производима произведеним негде другде. Али чак и сада, када су се економски услови драматично промијенили, када је потражња купца порасла, они се и даље држе на пристојном нивоу. Број цртежа које су савладали технологи водећег предузећа у Бресту премашује једну и по хиљаду, а стандардне величине у својим производима - готово 90.

Съдържание на тканите, следуусие следуусие опции:

 • чиста вуна;

 • полу-памук;

 • полипропилен;

 • акрил;

 • полиамид.Разноликост практичних својстава и естетских карактеристика омогућава вам да успјешно одаберете тепих не само у градском стану или сеоској кућици, већ иу образовној или здравственој установи, у уреду солидне комерцијалне организације.

Тепих производи се могу испоручити на захтев купца:

 • повећане величине;

 • су пројектовани према појединачним скицама;

 • украшена портретима и другим сликама.


Шта кажу купци

Скоро сви који су купили Брестове тепихе, процјењују их позитивно, прије? Купци сматрају да се чак и не прекрију подним облогама из иностранства.

У коментарима се стално истиче да:

 • \ т

  лако чишћење тепиха без помоћи стручњака;

 • већина детерџената не делује негативно;

 • чак и при дуготрајној употреби, гомила не крвари;

 • можете одабрати најпогоднији формат (боју, величину и намену).О избору више

Уз све предности белоруских тепиха, потрошач је обавезан да се бави нијансама њихових различитих типова, да би јасно разумио шта он тачно бира. Вунена нит у ткању може се користити иу класичним композицијама засићеним хировитим "перзијским" узорцима иу модерној, која се савршено уклапа са стиловима минимализма и високе технологије. У естетском смислу, памучни тепих од вуне није много другачији.

Важно: свијетле и уочљиве тепихе изгледају добро гдје намјештај не даје нагласак на боју, већ је строг и концизан у комбинацији с естетски изражајним слушалицама. Широко распрострањено мишљење да су производи за тепихе за зидове и подове потпуно различите ствари није уопште тачно. Може ли се тепих полагати на под, или може - задржати топлину на хладном зиду, потиснути ширење страних звукова кроз њу или једноставно затворити ружну површину.

Насупрот другој грешци, мекоћа тепиха не значи нужно и њен висок квалитет; могуће је да он једноставно нема довољно чврсте гомиле. Обратите пажњу на изглед пода, он ће вам рећи много више о његовим предностима и недостацима.Боја се може изабрати у тону зидова, намештаја и за разлику од њих; али то је веома танка ствар, и уз најмању неизвесност боље је консултовати специјалисте.

Важно: ако је соба тамна, покушајте да изаберете најсветлије могуће боје, а за простране и светле собе можете користити тепихе и ормаре.

У спаваћој соби, најтрајнији длинноворсово тепих покривају светле тонове, који ће учинити кораке мирнијим, а спавати, одмор ће се исправно прилагодити. Ако се за обраду постељине користе једнобојни материјали, исправно је направити избор у корист шарених ичак и мало бизарног тепиха.


Када се поставља у дневну собу, принцип је само један - кореспонденција са општим духом просторије. Али да би се урадио стилски нагласак на поду или да би се дало предност неутралној позадини, ово је чисто приватна ствар, која зависи искључиво од укуса власника.

За више информација о томе како изабрати Брест тепих, научит ћете из сљедећег видеа.