Браве за улазна метална врата: удубљење, монтирано и надглавно, производјаца

Инсталација металних или дрвених улазних врата - главни задатак власника куће, јер зависи не само од сигурности боравка домаћинства у стану, већ и од очувања имовине. Истовремено, једнако је важно обратити пажњу на избор браве за улазна метална врата, која је саставни дио цјелокупног дизајна.

Данас су дворци представљени у широком асортиману, одабир одговарајуће варијанте је довољно тежак и за професионалног мајстора. На крају крајева, ако боље погледате, испада да су браве потпуно различите врсте и да су класификоване по многим карактеристикама.

Посебности свих постојећих сорти двораца су:

  • Укупне димензије;
  • Принцип механизма за затварање;
  • Локација на крилу врата.

Без обзира која је варијанта одабрана, најважније је поузданост уградње и 100% употребљивост механизма затварача. Сваки тип замка има и предности и недостатке. Међутим, сваки купац има право да изабере управо онај модел који му се допао. Истовремено, узимају се у обзир различити фактори који оправдавају избор.

Врсте браве за врата

Најважнија функција браве врата је непрекидни рад механизма за закључавање. Управо овај фактор је главни критеријум при избору браве на вратима. Специјалисти разликују четири класе поузданости браве, које су резултат следећих индикатора:

Прва два разреда нису посебан проблем за крекере. Они их требајумалу количину времена да би разумели како отворити ову или ону конфигурацију механизма овог типа. А друга је ствар технологије. Ово ограничава обим употребе таквих брава само на унутрашња врата (канцеларијске преграде, унутрашња врата, итд.).

Трећа класа браве је напреднија, што ствара прилично озбиљну препреку за уљезе. Да би се превазишао такав механизам, морат ће "сломити главу", што, према томе, захтијева пуно времена (најмање 10 минута). Типично, врата опремљена таквим бравама су такође опремљена алармним системом. Докле год лопов изведе тешку борбу са дворцем, полицајци ће поћи на место злочина.

Што се тиче четврте класе браве, за разлику од горе наведеног, механизам сличних уређаја за закључавање разликује се у максималној поузданости и јединствености извршења. Медведи, чак и са веома дугим искуством, неће одмах моћи да прихвате метод којим ће се извршити зло.

начин монтаже

Стручњаци разликују три главне врсте браве за улазна врата, која се разликују у начину постављања механизма:

Монтирани - чешће се користе за затварање привредних зграда и других објеката који немају унутар посебних материјалних добара. Ови механизми се сматрају једним од најједноставнијих, могу се разбити конвенционалном монтажом. Боље је изабрати поузданију опцију.

Надземни - не најпоузданији браве, када се инсталира какав изглед вратаније најбоља промена. Такав механизам се обично поставља на дрвена врата. Али на металним вратима се боље не користе ове браве. Чак и ако је дворац високог квалитета и поузданости у стању да се такмичи са другим врстама оплата, стручњаци и даље не препоручују да се монтирају на улазна врата.

Мортисе - универзални механизми, који имају значајну предност - могућност скривене инсталације. Погодна је за браву и за улазна и за унутрашња врата, што сведочи не само о изванредним естетским карактеристикама, већ и оперативности.

Треба такође нагласити да, поред поузданости самог дворца, кључну улогу има квалитет крила врата, где ће се извршити уградња механизма. Да, и личне преференције утичу на избор дворца.

механизми за закључавање

Браве су такође класификоване према механизму за закључавање. За улазна дрвена врата или метал, не само естетску привлачност, већ и практичност рада и, наравно, поузданост. Дакле, разликују се дворци:

Ригелние - чија је карактеристика откриће механизма методом линеарног помака. На такве браве се додају дугачки кључеви, који су означени специјалним слотовима. Неугодност је потреба да се стално носи значајан кључ величине, што није увијек прикладно.

Електронске браве - најнапреднија верзија. Такви иновативни механизми закључавања сада су доступни широком кругу потрошача и отварају се на неколико начина:

  • Специјални магнетни кључ;
  • Комбинација слова или бројева у датој секвенци.

Наравно, такав дворац се с правом може сматрати једним од најпоузданијих. Међутим, још увек постоји вероватноћа да ће се електроника потпуно срушити када је напајање потпуно искључено, па чак и почетнички хакер без посебних вештина "хаковања" може да превари систем и испадне, наизглед на први поглед, "непробојну тврђаву".

Кодне браве - релативно добра опција, али не и најбоља. Нису потребни кључеви за улазак у собу. Довољно је да позовете индивидуални код и врата ће одбити. Међутим, недостаје такав дворац, који се вероватно суочио са многима који су икада видели интерфон. Дугмад не само да могу пасти, већ и избрисати на местима кодног скупа, који не могу, али не привлаче пажњу уљеза. А одабир одговарајуће комбинације може бити лак, показујући мало стрпљења и упорности.

Браве за полуге - механизам који се заснива на употреби специјалних плоча (кодираних) и масивног језгра. Скоро је немогуће разбити такав дворац, али је још увијек могуће. Најсигурнији је кључ са максималним бројем слотова, покупите клизач на који је доста проблематично.

Браве за цилиндре су најпопуларнији тип дизајна за затварање, који је потребан потрошачима. То је због низа фактора:

  • Брање пицкуп-а до таквог дворца практично није могуће;
  • Кључ од дворцамале величине, тако да се може носити чак иу џепу;
  • За максималну поузданост, боље је покупити кључ са двостраном бочном перфорацијом.

Вијчане браве, које се најчешће користе као механизам за затварање у стамбеним зградама, гдје нема потребе посебно размишљати о естетској привлачности.

Најбоље од најбољих

Након што сте видјели поглед на браве на улазним вратима, чини се да можете ићи на куповину. Међутим, поузданост механизма закључавања у многим случајевима не зависи од типа браве, већ од произвођача. Произвођачи су обавезни да сертификују своје производе, што гарантује висок квалитет производа и одличне перформансе.

Један од највећих произвођача браве у Русији је погон Елбор. Производња се заснива на сопственом развоју дизајнера предузећа, што само по себи већ сведочи о високом квалитету робе и поузданости механизама. У свакој фази производње врши се строга контрола, чиме се елиминише вероватноћа појаве производа са недостатком.

Фабрика производи браве практично свих постојећих врста. Асортиман је широк, што омогућава уградњу механизма не само на предња врата, већ и на унутрашњост, без обзира на материјал крила врата.

Фабрика "ПРО-САМ" је специјализована за производњу удубљених и надземних брава за врата. Упркос ограниченој разноликости браве, производи се више од педесет модела механизама,сваки од њих је јединствен на свој начин. Сви производи су сертификовани, што говори о високом квалитету робе. Браве се могу причврстити не само на металне него и дрвене крпе за врата.

У Турској, прије више од педесет година, основана је компанија Кале Килит, која још увијек не губи своју популарност. Производни процеси су фино подешени. Производи се прилично успјешно натјечу на домаћем тржишту, јер се у производњи користе само висококвалитетни материјали.

Италијанска компанија "Моттура" производи веома квалитетне и поуздане браве за улазна врата. Квалитет произведених производа говори сам за себе, јер сталне стопе раста продаје показују повећање тражње за бравама од стране овог произвођача.

Најбољи произвођач браве за сулдук је компанија "ЦИСА". Развијени механизми имају своје тајне, које су појединачно одабране за сваки модел.

Новина компаније су модели два система, који се одликују високим степеном тајности. Штовише, и цилиндрични, и сулвадни механизми строго се провјеравају тијеком производње и заузимају вриједну нишу међу аналозима.