Божићно дрвце у дворишту. Како украсити божићно дрвце

Почевши од дизајнирања дворишта, многи се питају да ли је потребно садити смреку? Постоје многе мисли о овој теми.

Шта ће дати посађену омладинску оморику

Божићна дрвца у дворишту може донети неке лијепе тренутке:

  1. Зимзелена биљка ће задовољити власнике богатим сочним бојама љети и зими.
  2. Угодан мирис смреке даје осећај присуства шума и лагану свежину игала.
  3. Величанствена биљка испуњава простор у дворишту, који се губи због губитка лишћа од других стабала.

Недостаци дрвета у дворишту практично немају. Игле се ретко проливају. У заливању љети је непретенциозно. Можете изрезати гране и иглице за бољи раст стабла.

Божићна дрвца испред куће може постати фантастичан елемент зими, посебно уочи новогодишњих празника. Многи гаје ово дрво искључиво за празнике.

Да би украсили јелу, постоји много различитих начина:

  1. Ретро стил. Овакав начин украшавања новогодишњег стабла измислили су наши далеки преци. Можете користити јабуке, бомбоне или производе од папира. Још увек изгледају веома импресивне свеће. Ова метода може бити опасна од пожара и захтијева посебну прецизност и будност. Да би се обезбедила безбедност становника куће, сада су изумљени специјални свећњаци који локализују ширење пламена.
  2. Иновативни трендови. У модерном свету је постало раширено да се користи стил минимализма. То децоратеБожићно дрвце може бити неколико великих лукова, звезда или пахуља. Веома лепа на новогодишњој јелки изгледају куглице исте боје, најчешће бирају црвену, плаву или белу, хармонично изгледају на зеленим иглицама смреке и пружају контраст перцепције укупне слике.
  3. Стандард. Јелу можете украсити према старој навици. У ту сврху користите играчке различитих облика и боја. Нанесите накит у облику серпентина или кише.

Свечана божићна јелка у дворишту може бити и светлећи елементи. Сјајни бриљантни венци који мењају ритам и боју осветљења чине целокупни дизајн дворишта мистеријом и осећајем чудеса. За повезивање гирланде са преносном мрежом. Међутим, треба избегавати директан контакт са снегом или влагом.

Према традицији која је одавно формирана, на врху јеле, звијезда је смањена, али до данас се успјешно замјењује ликом анђела, луком или потпуно одлијепљеним без украса. Божићно дрвце не захтева посебну бригу. Стандардне процедуре ће бити сасвим довољно: умочити у сушу, одрезати изданак или превелику грану, уклонити пале у сезонским иглама.