боје за боје

Календари се називају методом припреме боја готово сваке скале боја. Често је то једини начин да добијете прави тон, јер предложене завршене нијансе не испуњавају увек захтеве пројекта. Овом методом можете створити боље рјешење за боју, које се што је више могуће органски уклапа у унутрашњост.

Системи бојења и њихове сорте

Уз помоћ система боја, без напора помијешајте боје, избјегавајући неугодна изненађења и постижући жељени резултат. Постоје три главна критеријума по којима се дијеле.

 1. На материјалу који се користи . Код неких, када се користе у мешању паста за боју, други раде на бази боја.
 2. По именовању . Главни типови укључују фасаду (150-250 боја) и опћу контролу (1500-2200). Мање су заступљени системи посебно за дечије собе, сигналне боје и друго.
 3. У боји . Универзална израда на бази пигментних пасти, лако се додају жељене боје и водено-дисперзионе боје и оне које садрже раствараче. За ову врсту потребе је прецизно дозирање, па користите специјалне машине за бојење. У процесу пада засићеност боје, зашто је боље користити најмање четири базе за мешање.

Основна правила нијансирања

Препоручује се да одаберете одговарајући тон само у соби за сликање. С обзиром на различит интензитет дневног и електричног осветљења, боја ће изгледати бледа или светлијаЗависно од извора светлости. Штавише, вештачка расвета мора бити коначна, лустер или лампа треба да се обесе да би се проценио тон. Густина плафона или његова боја такође намеће промене.

Што је већа површина, то је боја засићена, поготово ако је вертикална. Дакле, тонови на тестерима и на зидовима могу бити запањујуће различити. Такође треба имати у виду да су различити делови зида различито покривени. На осенченим местима, испод прозора и у угловима боја изгледа тамније.

Приликом мешања треба додати пажљиво боју. Чак и једна кап промени тон, лакше је постепено достићи жељену нијансу, него онда вратити боју на нетакнут изглед.

процес мешања

Бојење боје се може обавити на три начина:

 • у фабрици;
 • Уз помоћ машина;
 • Ручно.

У фабричким условимараде са великим количинама. Главна предност ове методе је да ће сав материјал бити исте боје. Све зато што се боја прво помеша у посебну посуду, а затим прска по паковању.

Уз помоћ машина , било која количина боје, од 1 кг до 1000, је обојена, боја се практично не мења са повећањем запремине. С обзиром да су све информације похрањене у бази клијената, можете вратити чак и најсложенији тон.

Ручно управљанеза мале запремине рада, повољно се разликују по чињеници да је могуће постићи било какву нијансу и засићење боје. Допуњавање мастила се врши на следећи начин:

 1. Припремите неколико стаклених или пластичних посуда, темељито их оперите.
 2. Сипајте мало боје у један контејнер и забележите запремину. Додајте неколико капи боје и поправите их.
 3. Добро измешати смешу да би постала хомогена. Ако боја још није засићена, додајте једну кап боје и поново добро промијешајте. Наставите док не добијете праву боју.
 4. Нанесите смјесу на површину која се боји, довољно за узорак 40к40 цм.Оставите на дан и цијените након сушења у електричној и природној свјетлости. Најчешће на зиду боја је светлија од банке.
 5. Ако вам тон одговара, Кохлер ће имати праву количину боје.

Када рачунате пропорције, додајте 20% мање боје, јер ће већа површина боје бити светлија од малог квадрата.

Бојење акрилне боје врши се по истом принципу. Можете постићи хомогену структуру помоћу специјалне мешалице или електричног погона, који раде на малим брзинама.

Ако готова боја није прикладна, повећајте количину боје или је разриједите другом бојом. Сува мешавина се може помешати са одговарајућим растварачем и додати боји медицинским шприцом.