Боје унутрашњих врата: фотографија могућих опција, како изабрати нијансу за ламинат

Унутрашња врата - унутрашњи елемент који ће служити његовом власнику дугих десет или чак 15 година. Боје унутрашњих врата током свих ових година ће бити одлучујући фактор за све накнадне измене и поправке. Пре него што изаберемо, потребно је одговорно приступити што је више могуће, проучавајући нијансе као на фотографији и на "живим" узорцима.

Многи људи су веома заинтересовани за оно што треба тражити да би правилно одабрали одговарајућа врата за боју. На првом месту, овај избор зависи од карактеристика одређеног ентеријера. Да, и врата могу бити другачија - сада се нуде клизне, шкољке, модели са сложеним елементима. Материјали и прибор су такође значајно различити. Често се у грађевинским супермаркетима презентују модели врата од економских до елитних производа.

Шта утиче на избор боје?

Не постоје строга правила. Избор одговарајуће боје у свакој ситуацији зависи од укуса и преференција власника стана или куће. При избору шеме боја главни фактор ће бити личне жеље. Међутим, још увек можете да истакнете неколико критеријума које можете погодити.

Ово укључује општи стил ентеријера, подне облоге, боју намештаја, зидове, као и бојење ормара и лајсни.

Изаберите врата унутрашњости

Приликом одабира, важно је запамтити да тканина треба да се уклапа у стил свих просторија, а не само у унутрашњости одређене просторије. Да, ако је свеходници, дневне собе, хале изведене у једној колор шеми, затим врата треба да буду одабрана у приближно истом стилу.

Ово је идеална ситуација, али је врло ријетка. Често се собе праве на различите начине, што доводи до избора брашна. Излаз из ове ситуације је прилично једноставан - треба изабрати врата која ће се складно комбиновати у боји са ходницима, ходницима, дневним собама и ходницима.

Врата се савршено уклапају у цјелокупни стил ако су исти у свим просторијама. На овом принципу се гради рад многих професионалаца у дизајну. Они тврде да исти детаљи и предмети у кући или стану помажу у сагледавању собе у цјелини, умјесто да у апартману виде само одвојене собе.

Да бисте изабрали права унутрашња врата, морате знати нека правила. Да, неутралне или природне боје дрвета савршено се уклапају у сваки ентеријер. Овај принцип увек ради. Помогао је многима да се извуку из тешке ситуације одабиром врата. Овдје је важно узети у обзир тон - може бити свијетао или таман.

Хладне боје, као и њихове нијансе нису примјењиве у класичним интеријерима, али се могу успјешно користити за просторије направљене у стилу минимализма, високе технологије, тецхна.

Светло-затамљена врата су прикладнија опција за станове и куће који имају модеран дизајн ентеријера - то може бити релевантно за стилове у земљи или модерне.

Решења тамних боја су такође атрибут модерног ентеријера. Али веома је важно тотон обавезно хармонично спојен са укупним контрастом читаве собе.

Популарна одлука је бијела врата. Ово је свестрана опција која одговара свуда. Таква врата су идеална за сваки ентеријер. Бијела врата неће стајати, а просторија с њом ће постати визуално лакша. Бијели ће додати позитиван и визуално повећати простор.

Одабиром боје крила врата и удаљавања од схеме боја цијелог интеријера, можете постићи холистичку перцепцију стана или куће. Овај приступ је важан иу случају када је потребно постићи хармонију у рјешавању боја у просторији.

Боја врата под бојом пода: оно што треба да знате

Ово је исти принцип - боја ламината или било које друге подне облоге и унутрашња врата морају нужно одговарати цијелом стану или кући, а не засебним просторијама. Ако је распон подних облога у различитим просторијама другачији, препоручује се да одаберете један заједнички тон који ће се складно уклопити испод сваког покрова. Међутим, такав приступ се може користити само у случајевима када не постоји велика разлика у тону.

Ако је ламинат веома различит у различитим просторијама, најбоље је да се заустави на некој боји. И у овом случају треба изабрати једну од соба. Да би се врата комбиновала са ентеријером у другим просторијама, где су разлике са бојом пода значајне, могуће је уградити тамо намештај потребне боје. Овудапомаже да се ослободите опште недоследности боја.

Ако је боја подова другачија, али све су светле, онда се дизајнерима савјетује да одаберу траке врата неутралних боја. Препоручујемо тамне боје за тамне подове.

Намештај и његов утицај на избор боја врата

Изаберите унутрашња врата за боју која превладава у предметима намештаја. У овом случају, крило врата би требало да буде мало лакше. Ово је неопходно како би се осигурало да се платно не истиче, али да се може складно комбиновати са укупном гамутом.

Овде можете имати исти проблем као и полови - различити тонови или нијансе у собама. Онда би требало да изаберете неку заједничку боју. Међутим, ако је разлика велика, онда је боље не изводити експерименте, већ избор из било ког другог критерија.

Избор врата за боју зидова

Погледали смо како одабрати боју за унутрашња врата у различитим ситуацијама. Али још увек постоји избор избора боје врата испод зидова. Ова метода се користи само у случајевима када се боја намјештаја и подова битно разликује, али су зидови цијелог стана или куће израђени у истом распону. Доор Денсе може одабрати једну боју са зидом или било којом другом одговарајућом бојом.

Избор боје врата испод подне плоче и решетке

Ако постоје одређене потешкоће при избору врата под бојом намјештаја или спола, онда се ситуација може ријешити уз помоћ постоља истог тона. Ово је оригинални излаз из позиције, који ће, поред тога, дати просторији ноту профињености.

Професионални дизајнери такође препоручују још једно моћно решење - довољно је купити даске и лајсне испод намештаја или пола. То ће омогућити помирење различитих дијелова куће.

Решите проблем на универзалан начин

Ако је тешко исправно покупити врата чак и са овим врховима, онда постоји други приступ. Већина купаца купује фурнирана врата. Такво платно на једној страни може имати једну боју, с друге - другу. Осим тога, према индивидуалним наруџбама, произвођачи ће производити врата апсолутно било које боје, па чак и са шаблоном.

Ова опција је веома делотворна, али таква наредба захтева додатну исплату.

практични савет

Избор боје унутрашњих врата је потпуно независно решење. Ако вам је потребна комбинација неких боја, препоручује се да користите горе наведене савете.

Није уопште битно који ће критеријум бити изабран за врата. Треба имати на уму да у одсуству избора боје на један начин, могу се примијенити и друге опције.

Користећи ове једноставне савјете, купци неће бити забринути због чињенице да боја врата не одговара унутрашњој схеми боја куће или стана.