Бојење степеница у кући: 3 начина да се направите

Степенице у кући, на првом месту, треба да буду сигуран дизајнЛестнитса може бити елемент дизајна у кући, као и служити као декорација не само у затвореном простору, већ иу врту. Последњих година све више људи се креће градом, и граде приватне куће не само на једном спрату, већ иу неколико, а да се крећу између два спрата, потребно је ићи горе.

Степенице за зграде изван града

Подручје производне дјелатности лежи у широком распону, може се наручити било које ДОО, које има властите производне и инсталацијске услуге, појединачно, према опћем интеријеру и дизајну простора. Таква компанија постоји у готово сваком граду.

Можете уштедети на развоју дизајна, услугама ЛЛЦ, и сами направити степенице у кући.

Да бисте то урадили, погледајте које опције су степенице, можете видети у сну, изабрати праву, купити потребне материјале и почети то да радите својим рукама.

За куће које се налазе изван града, љестве, направљене од дрвета

, савршено су погодне.

Секвенци на збирки:

 1. Најлакши начин је да се направи мердевина која се састоји од модула, а такав дизајн су готови модули који се међусобно повезују као конструктор.
 2. Могуће је направити лестве са дрвета, јер је то најпогоднији материјал за обраду, а из њега је могуће направити степенице било којег облика, које је постављено, као у кући за прелаз од пода до пода и поткровља. И направити степениште које ће битидекоративна, чак и за кућицу за лутке, и може украсити било коју територију.
 3. Можете направити степенице и друге материјале, гвожђе, камен, бетон итд., Углавном такве степенице су постављене изван куће. Да би се избегла патња у зимском периоду са чишћењем мердевина од снега, у њему је могуће изградити систем грејања.

Не можете само да направите степенице од било ког специфичног материјала, можете комбиновати различите материјале, на пример, метал и стакло (само је пожељно каљено), метал и бетон, дрво са металом итд. Захваљујући комбинацији различитих материјала, можете добити занимљиве дизајне који ће заузети мало простора и створити одређени стил у соби.

Кућа без степеница унутра

У неким случајевима, приватне куће се граде без степеница унутра, што се ради како би се уштедио простор. У овом случају, могуће је уклопити степенице изван куће, које ће довести до другог, а по потреби и трећег спрата са улазом у ходник, а може бити затворен, односно са надстрешницом и бочним зидовима, како не би падао талог.

Степенице изван куће ће вам омогућити да уштедите простор унутар зграде

Најбоље је направити такве степенице од метала, које могу бити различитих типова:

 1. Вијчане степенице - ова конструкција је вертикална кружна конструкција у чијем је средишту метални стуб, на који је спирала причвршћена за стуб. Иако такво степениште заузима мало простора, али му је неугодно због дизајнерских карактеристика тешко је померати старије људе.
 2. Друга врста степеница које се могу градити изван куће је љестве са окретном таблом између маршева. Окретне платформе се налазе хоризонтално и служе за улазак у кућу и степенице. Такве степенице се чак користе као продужетак у стамбеној згради, као излаз у случају нужде.

Али изградњу таквих мердевина треба повјерити изградњи професионалаца, јер је током њихове изградње потребно придржавати се одређених параметара, укључујући норме СНиП-а и других стандарда, како се не би нарушио интегритет зграде, укључујући и вишекатну стамбену кућу приликом подизања таквих зграда. степеницама

Како се сама љестве у судници

Приликом постављања врта и вртне куће, многи људи граде двоспратне зграде како би се удобније осјећали у топлијим годинама године. А да би се удобно дошли на други спрат, потребно је саградити мердевине, ау овом случају се може и сам градити. Потребно је почети са цртањем степеница са сидриштем до куће како би се разумело како ће степенице бити лоциране, колико простора ће заузети, итд. Такође је потребно измерити рупу за израчунавање њене висине, нагиба, броја корака, количине материјала и итд.

Најједноставнија опција за кућу је марш љестве направљене властитим рукама

Принцип конструкции:

 1. Најједноставније степениште у двоспратној кући је степениште марш љестве, које представљају два носива греда, смјештена под кутом од 23-36 ?, причвршћена за доњи дио на поду првог.под собе, а горњи дио је причвршћен у отвор који води на други кат.
 2. Код греда, жљебови су наоштрени под правим углом тако да је висина степеница 180-200 мм, а ширина степеница 250-300 мм.
 3. Припремљени утори убацују распршивач на величину плоче, прво наслагати водоравно, затим причврстити окомито, могу се причврстити на чавле, вијке, лепак за столарију.
 4. Након тога, степенице су обрађене са шлифмашинско, обојеним и прекривеним лаком. Ако је потребно, могуће је додати балустре и ограду.

Касније можете направити било какву декорацију степеница, нанијети било који цртеж (за покривање лака), објесити завјесе као украс, уз ограду могу затворити простор испод степеница, опћенито, да оплемењују свој укус и могућности.

Десно степениште у кући Фенг Схуи

Фенг Схуи је кинеска умјетност о усклађивању простора и околиша, а да би хармонија била у кући, она би требала бити уређена у складу с овом умјетношћу. Према Фенг Схуи, мердевинама, то је диригент Ки енергије, па се степенице не могу претворити у композицију, посебно старе ствари. Такође, према овој доктрини, степениште треба да буде одвојено од улаза, ако је тако, онда је најбоље преуредити га ако је то могуће. Ако су степенице црне, треба их комбиновати са златном или сребрном бојом. Ако је бела, треба је допунити и другим бојама.

Према Фенг Схуи, мердевине не би требало да се налазе у центру собе

Неке нијансе:

 1. Не можете то учинитида се гради у средишту куће, такође је немогуће изградити га тако да је одмах почело од улаза или завршило непосредно испред улаза у други спрат. Не можете поставити упредене степенице у средини куће.
 2. Ако су мердевине окренуте према вратима која се налазе на југозападу или североистоку, између њега и степеница треба да виси ваздушно звоно. Ако су мердевине окренуте према вратима окренутим ка северозападу или западу, треба да ставите две вазе са водом.
 3. Ако су мердевине окренуте ка вратима на север, вреди ставити велики цвет. А ако иде југо-исток или исток, онда треба да ставите светлу жаруљу. Ако је локација степеница на југу, између ње и врата треба објесити преклопну кристалну куглу.

Најбоље, у смислу фенг шуија, сматра се исправно степениште, које је широко, глатко се уздиже према горе са целим корацима, доњи део степеница треба да буде добро осветљен.

Једноставан пример степеница у кући сопственим рукама

Могуће је направити степениште у кући практично свима, довољно је имати минималне грађевинске вјештине, а различите верзије модела степеница и идеја и примјер монтаже нису комплициране. За оне који се први пут труде у изградњи степеница, пожељно је започети изградњу степеница са најједноставнијом конструкцијом.

Съдържа три основни елементи:

 1. Косоури - тзв. Главни носиви део степеница, они имају главно оптерећење, а такође су и фиксни степени. Они су направљени од трупаца, што јеспособни да издрже тежину једне или две особе без проблема. Они су на одређеним удаљеностима бушени вертикално и хоризонтално, што касније учвршћује степенице.
 2. Одмах су сами кораци, који су фиксирани на косори, направљени од дебелих дасака, резаних по величини. Након што су сви детаљи спремни, стављају своје панталоне на одређено мјесто. Поправите их и додајте их степенима.

Ако прво желите да направите степениште својим рукама, почните са једноставним дизајном

Међутим, прије почетка изградње степеништа потребно је извршити бројне калкулације, одредити дуљину косурова и, на основу тога, број корака.

Уочава се главно правило - висина степеница треба да буде једнака 150-180 мм, ширина око 250 мм, оптимални угао нагиба степеница је око 35-37 °, посебно водећи код деце. Могуће је да се кут нагиба још више учини, али у овом случају ће бити незгодно премјештати старије особе.

Изаберите мердевине до стана у обичној згради

И у типичној цигленој кући не можете без степеница, у кућама степеница су у потпуности произведене у фабрикама за производњу ЗБВ маршева за слетање. Сваки улаз у кућу опремљен је степеницама кроз које људи улазе у свој стан. У већини случајева степенице и улази у такве објекте нису уређени, а како би подигли расположење, иницијативни становници, уз помоћ управљачких друштава, прво врше поправке, а затим на њих нанесу различите цртеже или их једноставно обоје покушају уредити. Такви суулази су задовољни појавом не само становника куће, већ и гостију.

Степенице на улазу могу бити уређене тако да ће задовољити све становнике куће

Још увијек постоје начини за украшавање улаза и степеница:

 1. Направите цртеже на предњем дијелу улаза, поставите цвијеће на улазу, на примјер, у куту стубишта, причу о завјесама на прозорима, не нужно добро, могуће и једноставно (ако није елитна кућа). Чишћење и одржавање улаза могу извршити одговорни људи на уредан начин.
 2. Степенишне маршеве саме могу бити осликане у различитим бојама, али не исплати се покушати да улазак у апстракцију дријема.

Тако је могуће самостално украсти улаз и степенице које ће бити пријатно проћи на улазу или излазу. Главно је да се не покреће обавеза, да се одржава ред, да се периодично исправља све што је урађено.

Карактеристике конструкције мердевина у углу куће

Стубиште у вашој кући може бити смјештено готово било гдје, али ако је површина куће мала, на примјер 6к6, онда је најбоље направити степениште у углу куће. Ако не постоји начин да се постави степениште на овом месту, треба размотрити друге опције.

Додатна зграда у близини зида зграде у којој ће проћи степениште може се користити као прелазак из гараже у кућу.

Такав постоље штеди простор у кући, а осим тога може се користити и као мала шталаза ствари.

Степенице у углу куће треба да буду веома поуздане и трајне

Опције коришћења:

 1. Могуће је израдити композитне конструкције, на пример, да се направи анекс, на решетки на којој се поставља још један тонски декор. Неопходно је размислити о осветљењу таквог дизајна, ако је мрачно, онда ће кретање степеницама бити опасно.
 2. Конструкција мора имати здрав дизајн, задовољити све сигурносне стандарде, издржати не само властиту тежину, већ и тежину степеница и људи који се крећу око њега.

Није вредно користити такве објекте у вишеспратној згради, пошто је тешко направити такву конструкцију узимајући у обзир потребне стандарде, боље је направити двослојну конструкцију.

Љестве у кући властитим рукама (видео)

Оптимална опција је уградња таквог дизајна у ниској згради, као и брига о сигурности. То подразумева одређену ширину и висину степеница, нагиб степеница, рукохвата опреме, итд. У ту сврху потребно је пажљиво уклонити све величине и тек тада започети градњу.

Примери степеница у зградама (фотографија у ентеријерима))