Боја за зидове и плафоне: како одабрати шта ће се десити

Куповина боје за зидове и стропове неће вам дати никакве проблеме, јер је њен избор једноставно огроман, а тренутно су боје за стропове и зидове врло велике, тако да се не утапа, потребно је одредити избор боје, произвођача и .д Али то није довољно! Такође морате знати како да правилно обојите зидове и стропове.

Шта су унутрашње боје за зидове и плафоне

Унутрашња боја за зидове и стропове користи се за завршну декоративну обраду завршног материјала. Делује не само као декор, већ и штити саме зидове од многих спољашњих фактора, од ултраљубичастог светла, који завршава инсектима.

Унутрашње боје, које се данас широко користе као дизајнери и бригаде градитеља, углавном су базиране на води.

Унутрашња боја за зидове и плафоне је прилично добар и јефтин начин да се направи прелеп дизајн просторија

Они се, пак, деле на:

 • акрил;
 • силикон;
 • минерал;
 • силикат.

У већини се разликују у полимеру који се користи као основа. Међутим, већ постоје они који укључују предности два подтипа. Према томе, њихова структура је такође комплексна, са додатком адитива.

Најпопуларније, међутим, тренутно су акрилне боје за зидове и плафоне. Они су релативно јефтини, издржљиви и представљени у великом асортиману, али ипак нису најбољи.

Профили боја за зидове и плафоне: предности

Профилук -прилично позната компанија која се бави производњом боја и лакова. Она је направила тако популарне акрилне и дисперзионе боје. На њихов рачун - око 170 различитих позиција асортимана боја за зидове и плафоне. Ту су и универзалне, погодне за фарбање облоге куће и за употребу у просторијама. Погодно је да се конзистенција произведених боја већ оптимизује на идеално стање. То јест, неће бити потребно разводњавање.

Профилук је једна од најпознатијих компанија које производе висококвалитетне боје за зидове и стропове

Иначе, акрилна боја је отпорна на влагу, али ако додаје латекс, она се испере. Али у исто време престаје да пролази сам кроз себе, зато ће приликом коришћења такве обраде морати да се надогради вентилациони систем.

Иначе, унутар куће или стана стално ће се повећавати ниво влаге.

Предности боја Профилука:

 • се пере;
 • је издржљив;
 • је релативно јефтин;
 • може се наносити са колицима.

Ово је један од примјера када америчка компанија производи веома квалитетне материјале и цијене које се могу натјецати с руским аналогним производима.

Шта је боја за прање зидова и плафона

Као што је већ поменуто, боја за прање има на бази акрила и такође има аналоге латекса. Његова једина значајна мана је непријатан хемијски мирис. За здравље, међутим, то није штетно, једноставно јеморају дуго да обојите просторију како би се проветрили. Иако је Веак недавно увео боју за прање која је лишена таквог недостатка. Истина, то кошта прилично скупо, али званично на руском тржишту потрошача није до сада испоручено.

Боје за детерџенте се често користе, јер се могу прати неколико пута и истовремено не губе свој првобитни изглед

.

Технологија њене примене је изузетно једноставна, јер је дозвољено да се користе и конвенционални ваљци и спојлери за боју. Главна ствар - што је прије могуће користити га након отварања посуде, јер се врло брзо суши.

Али ако се користи бојење зглоба, на пример, плоча од сухозида, онда се препоручује да се тамо користи силикатна база. Његова кључна предност је вискозност. И тако, она је такође опрана. Такође вам омогућава постављање пукотина са дубинама и ширинама до 2 милиметра. И, успут речено, чак и домаћа компанија Лакра то пушта. Трошак силиконске боје је прилично висок, али ће трајати неколико деценија, без промјене оригиналне боје.

 • Дулук;
 • Лукенс;
 • Ерицоллоур;
 • Веак.

Посебно је погодно користити силикатну боју за бојење минералних површина или пјене.

Америчка боја за зидове и плафоне Питтсбургх боје: бенефиције

Питтсбургхове боје, олимпијски, боје се вреде споменути међу америчким сликарским и зидним сликама. Можете их купити у готово свакој грађевинској радњи.Италијански лакови и лакови су у великој мери инфериорни у односу на сорте и сорте.

Које су предности боје из Питтсбургхових боја? Прво, сва мала посуда од 2-3 литре може обојити скоро све зидове у кући. Овакве уштеде постижу се на уштрб јединствених адитива који базу боје чине течном, али са високим вискозним способностима. Због овог квалитета, компанија је постала позната средином 80-их.

До сада производи боје на воденој основи, преферирајући да буде на бази силикона. Само имајте на уму да боја мора бити кроз спреј за боју. Не одговара уобичајеним ваљцима.

Питтсбургх боје - Америчка компанија производи боје које изгледају сјајно чак и након 5-10 година рада

Идеална опција - бојење кроз компресор при веома високом притиску (више од 4 атмосфере).

Бела боја из Питтсбургх боја се прави на бази силикатних смола, које се сматрају најотпорнијим.

Изгледа увек блиставо, чак и након 5-10 година рада, идекор на његовој основи може да се изведе на следећим материјалима:

 • дрво;
 • бетон;
 • суви зид;
 • пластика (у одсуству класичних растварача);
 • пена;
 • базалтно платно;
 • метал.

Сликање зидова и плафона властитим рукама

Разумијевање какве врсте боја се у принципу користи, мора се споменути и како правилно бојати властитим рукама. Првопочети са чињеницом да је куповина увек неопходна са добром залихом. То јест, за просечну кућу ће требати канта у 10 литара. Ако купујете од различитих партија, онда они могу имати приметан тон у неколико тонова. Ако тражена количина боје једноставно није доступна за продају, немојте заборавити на могућности да је помијешате.

Да би се постигли одлични резултати, боја на зидовима треба да се наноси равномерно

У исто вријеме, једноставна и добра технологија сликања - уз помоћ инвалидских колица. Таква опрема је јефтина, али се може изнајмити.

предност:

 • ниска потрошња мастила;
 • савршено равна површина;
 • постојаност боје.

Ако је немогуће користити спреј за боју, онда можете користити традиционалне ваљке, али ће коштати скоро 2-3 пута више. Иако су такве компаније, као стручњаци, генерално произвеле емулзије које су идеално прилагођене конвенционалним шприцама за руке. Истина, на овај начин не можете сликати већу површину.

Стручњак за боје за зидове и стропове: како се примјењује

Козметика "екперт" је савршен избор за бојење површина без њихове прелиминарне припреме. Прво га треба насликати на плафону, са оним што је у 2-3 слоја, а затим преузети зидове. У принципу, ово правило важи за било коју слику, осим када је плафон израђен од пластике (украсни панели).

Боја типа "експерт" се разликује од уобичајене:

 • укључени у прајмер;
 • је ужиконзистенција (неопходна за продирање у горње слојеве обраде);
 • брзо замрзавање (само 1-2 сата).

Међутим, да би се правилно применио - такође са спрејом за боје, под високим притиском (изнад 3 атмосфере). Такву боју производе Боларс, Латтец, Тиццурила и многи други.

За неспремну површину можете користити Екперт Паинт

Боја за плафоне и зидове бела: у којим случајевима треба користити

Приликом одабира бијеле боје, имајте на уму да има различите нијансе.

Апсолутно бела у сваком случају није погодна за употребу у просторијама - то ће створити угодан амбијент. За поправку станова, или за фарбање купки, препоручује се да се заустави избор оптималне боје, који се конвенционално може приписати креми.

Немојте га мешати са растварачима - добићете гадан ореол са светлијим центром.

Бела боја је идеална у следећим случајевима:

 • слика није велика просторија;
 • плафон има бјелило;
 • декорација зидова и плафона ОСБ-ом.

Бела боја ДУЛУКС за плафон (видео)

И, наравно, пре куповине једне или друге боје, прво треба да прочитате рецензије, оне који су је већ користили. Чак и ако је исти тип (акрил, на пример), онда је његов квалитет у основи другачији од различитих произвођача.