Боја за унутрашња врата, дрво и метал без мириса

У поправкама људи покушавају да раде све што је квалитетније и брже, не пропустите ниједан детаљ ентеријера, донесите стил и дизајн под заједнички називник. Из разних разлога, доносе се одлуке да се обоје врата. То може бити због довођења старих врата у ред, или са потребом да се створи заједнички стил са другим елементима унутрашњости. Обојена врата изгледају лијепо, омогућава вам уштеду новца јер нема потребе за куповином нових, већ обојених врата. Боја за унутрашња врата је посебно створена како би било која, чак и најнезахвалнија врата, претворила у луксузна.

критеријуми за избор

Важно је да се боја правилно покупи, јер боја боје директно утиче на изглед финалног производа. Ако боја није добра, онда добар утисак неће створити врата. Најчешће, када се користи проблематична боја, врата су обојена неравномјерно или са порезом, или једноставно не изгледају добро.

Да би се одредио избор боје, морају се узети у обзир различити фактори:

  • Од којег материјала је направљено крило врата?
  • Која је функционална сврха просторије у којој су врата постављена;
  • Који је дизајн одабран за друге елементе интеријера?

Да би се природном дрвету пружио нови изглед, уклопит ће се различити лакови или импрегнација. Таква складишта ће сачувати природну структуру дрвене површине, освежити изглед платна. Ако су врата постављена у кући,Израђени од МДФ плоча или иверице, употребом различитих врста боја, које крпом дају нови изглед, може драстично промијенити изглед површине.

Добра боја не мирише. Тржиште представља много складишта која не мирису цијели мирис кроз стан. Може се слободно рећи да су боје које шире неподношљив мирис остатак прошлости.

Пожељно је да се боја изради на бази воде. Таква композиција чини је природнијом и мање штетном.

Време сушења боје за унутрашња врата такође игра значајну улогу. Не желе сви да сачекају неколико дана док се боја не осуши, али то није потребно - већина модерних врста боја се врло брзо суши.

врсте боја

На модерном тржишту представљено је много структура боја. Свака од њих има јединствене карактеристике, предности и недостатке. Да бисте направили прави избор, морате знати које су карактеристике сваке композиције, о чему ће се даље дискутовати.

алкидна боја

Међу огромним обиљем производа за лакирање и лакирање који су представљени на тржишту, можете изоловати алкидну емајл, која је у великој потражњи. Таква боја за врата има низ предности као што су отпорност на воду и отпорност на топлоту. Осим тога, може дуго задржати боју, не руменити. Представљен је најшири спектар боја, а цијена такве боје је прилично конкурентна и доступна широком кругу потрошача.

Ниједна врста боје није без недостатака. Алкидна цаклина није погодна за дрвене конструкције. То је чињеницаБоја чврсто зачепљује поре на дрвету, спречавајући да материјал "дише", што може изазвати пукотине. Осим тога, боја неугодно мирише, а мирис је дуго замућен. Неопходно је проветравати просторију око два дана, а није погодна за свакога. Поред тога, потребно је водити рачуна о присуству мириса приликом фарбања просторија намењених деци (дечје собе).

Акрилна боја

Друга врста боје је акрил. И даље се зове емајл. Акрилна цаклина је заступљена у разним бојама. Важно је напоменути да обојене површине имају мат сјај који није погодан за свакога. Још једна нијанса је потреба наношења лака на осликану површину. У супротном, ако игноришете ово правило, површина се може истрошити, неће бити довољно јака, брзо ће изгубити свој првобитни изглед.

Један од недостатака је да је бојење акрилом прилично скупо, јер је потребно потрошити више на лак. Међутим, емајл готово не мирише, брзо се суши, што му омогућава да се користи за бојење било које собе, укључујући и дечије собе. Препоручује се наношење боје за МДФ површине.

акрилни лак

Акрилни лак није боја за врата у буквалном смислу те речи, али штити врата од природног дрвета. Боја овог лака је прозирна, што омогућава очување боје и структуре дрвене површине. Након наношења лака, врата изгледају свежа. Осим тога, прашина пада на лакши материјал него што је површина коју су открили.

Лакови могу битиразличите нијансе, вешто се примењују и које могу да постигну огромне резултате како би се постигла жељена боја платна - од најсветлијих до најтамнијих нијанси.

Тхермоелецтриц

Уместо акрилне боје, може се користити термо-мазиво. Ово је добар аналог, који није лошији по својим квалитетима боје. Термо-дуго задржава своју боју, нема стабилан мирис (мирис испарава у року од једног сата након наношења).

нитро-боје

Ако постоји жеља да се крило врата задржи дуже време, користе се нитро-боје, чија примена ће обезбедити најдужу и најстабилнију боју површине која се третира. Посебност такве боје је да је отпорна на топлоту, да се не боји високе влажности.

Недостаци укључују чињеницу да таква боја садржи отровне материје, што захтијева употребу респиратора. Поред тога, нема пријатан мирис који је опасан за људе који пате од алергија, као и за децу.

Треба напоменути да боја за врата инсталирана у влажним просторијама, на примјер у купаоници, треба имати посебна својства. За такве просторије немојте користити матиране емајле, не толерирају влагу и врло су хировити у њези. Потребно је обратити пажњу на ознаку, која каже да се боја може користити у просторијама са високом влажношћу.

Регистровани произвођачи

На тржишту премаза за боје и лакове постоји велика конкуренција. Већина произвођача производиширок избор емајла - боја за метална врата, за дрвена врата, различите типове складишта. Размотрите главне произвођаче.

Боја марке Дулук

Фирма која производи боју овог бренда је један од највећих произвођача премаза за боје и лакове, као и разне хемикалије. Производи су широко распрострањени широм света. Произвођач гарантује да ће, без обзира на то куда човек оде, све ће га дочекати на вратима, обојен Дулук бојом. То је боја за метална врата, дрвене плоче, као и врата израђена од МДФ и ПВЦ панела.

Боја се производи у 26 земаља свијета, на четири континента - у Еуроазији, Сјеверној Америци, Латинској Америци, Азији. Сама компанија се налази у Холандији, Амстердаму. Према мишљењу потрошача, то је заиста добар произвођач боје, иначе не би био толико популаран.

Тиккурила паинт

Ко не познаје боју ове компаније? Крилати израз "Па Тиццурила палачинка даје" од једног од јунака филма "Особине националног лова" надувени су у сјећању многих. Компанија послује на тржишту више од 150 година и несумњиво је лидер у многим земљама, као што су Финска, Шведска, Русија, Пољска.

Производне технологије се константно побољшавају, а фабрике расту и надограђују. Проводи се као боја за дрвена врата и за површине од других материјала. Милијуни купаца компаније су већ ценили квалитет боје. Осим тога, провјерена је временом и дефинитивно неће оставити негативан дојам на себе.

бојаТек

Марк Тек је заступљен на руском тржишту већ дуже вријеме - више од 20 година. У том периоду формирала је читаву војску обожаватеља. Потрошачи увјеравају да производи комбинирају одличну вриједност за новац, разнолику и свуда доступну. Посебно се истиче боја за дрвена врата која производи компанија.

Дакле, ако желите да освежите врата, а не трошите додатно, можете користити боју. О његовим ставовима и главним произвођачима је описано у чланку, а доношење коначне одлуке је за свакога лична ствар.