Бојање дрвених врата властитим рукама, бојање паинтбалл-ом, упуте и фотографије

Модерне технологије су дале светска пластична унутрашња врата. Међутим, они не воле много у становима у апартманима. Са таквим вратима, резиденција личи на канцеларију. Многи радије инсталирају дрвена врата. Имају више естетски изглед, еколошки су, а такође вам омогућавају да у собу унесете удобност и топлину. Неки производи се продају без боје, тако да након уградње и даље припада бојење дрвених врата.

Још један случај је такође веома популаран. На примјер, врата су већ у стану, добра су, јака и јака. Али сада је изглед прилично размажен и треба га обновити. Многи бацају такво платно, али узалуд. Са неким способностима и јарким бојама можете дрвеним вратима дати нови живот.

Технологија не представља одређену потешкоћу, али коришћењем ове инструкције, сав рад се може обавити независно. Да бисте то урадили, не морате знати све детаље обраде дрвета, али вреди размотрити неке важне нијансе, без којих би било тешко постићи идеалан резултат.

Избор боја и лакова

Постоји мноштво разноврсних складишта за сликање дрвета. Прије свега, морате одлучити да ли ћете природну љепоту дрва оставити или сакрити цијелу текстуру.

Разне нетранспарентне емајле ће бити погодне за бојење у боји и слагање на акрилне, алкидне или полиуретанске боје. Можете користити и дуготрајну застарјелу уљану боју.

Боја на бази воде.

Ако је решенооставити текстуру дрвета, онда предност треба дати транспарентним тонираним лаковима, разним уљним импрегнацијама и другим средствима која могу освежити боју поља.

За бојење дрвених врата властитим рукама, професионалци препоручују употребу акрилне боје на бази воде. Овај алат има оптималну конзистенцију бојења четкица.

Такође, ове боје карактерише висока флуидност. Уљане боје су много мање од ових композиција за све карактеристике. Препоручују се и алкидни лакови са високим водоодбојним својствима, као и да се не плаше оштрих температурних осцилација. Још једна предност ових средстава је брзо исушивање.

Веома је важно да се боје базиране на алкидима наносе само на максималну суву површину.

Ако дрво изненада постане мокро, онда, након сушења, слој ће бити богат и одлепљен.

Бојење дрвених врата одвија се у неколико основних фаза. Често се у овом процесу користе два или више различитих начина. У првој фази дрво се импрегнира ефектом топљења или без њега. Након тога можете почети да наносите декоративни премаз.


Облагање лаком.

Веома је важно одабрати боје и лакове који су међусобно компатибилни. На пример, са лаковима савршено комбинована морилка, а не сушиво уље. Чак и ако се вратима треба само мало освежити, један слој за то није довољан. Колико корака је потребно, површина ће сама показати.

сликарски процес

Најчешће, дрвена врата - то није само платно, већ у првој фази потребно је правилно припремити објект за обраду. Наравно, могуће је сликати само платно, али ће осовина и врата бити знатно другачији. Можете и да скинете врата са шарки и да их држите у стационарном положају.

У првом случају, да бисте обојили дрвена врата, једноставно скините тканину са шарки. У другом случају ће морати да затвори тканину клиновима тако да четкица може да досегне било који елемент.

Врата се најбоље уклањају из шарки.

Стручњаци препоручују да се у сваком случају вратно крило и даље скида, ако то није могуће, онда само други метод. Прије фарбања, арматуре треба демонтирати. Ако је ситуација безнадежна, а петље на вратима се не могу уклонити, оне се оматају фолијом или папиром, а затим фиксирају траком.

Припрема крила врата

Да бисте добили савршен резултат, морате добро радити у овој фази. Овај процес захтева максималну прецизност и марљивост.

Ако се ради о старим вратима која треба да се обнове, онда прво морате потпуно уклонити целу боју, све материјале за припрему или кит. Као резултат тога, треба остати само голо дрво. То можете урадити ручно, али ће потрајати доста времена. Ако се не бојите прашине и прљавштине, можете користити електрични алат. Ако нема електричног алата, радит ће самопроизведени брусни папир са брусним папиром. Ако је доступнофен за косу, рад ће ићи много брже. У овом случају, тканина се загрева са сушилом за косу, а стара боја се уклања шпатулом. Можете користити и посебне преграде за чишћење дрвета.

Када је чишћење завршено, започиње процес брушења. У овој фази потребно је уклонити све мале удубљења, огреботине од транспорта новог платна. Ако су врата у савршеном стању, ова фаза се може сигурно претпоставити. Брушење се може обавити машином и индустријским усисивачем. Можете користити и брусни папир са просечном величином зрна.

Потом се елиминише велика штета. Израђује се са специјалним китом за дрво. Ово је тачно само када су врата прекривена транспарентним лаковима. У овој фази, не заборавите детаље о кутији за врата.

Након што се кит осуши, врата се поново потпуно полирају. Прво можете користити машину средње величине, а затим уградити фини фино зрнати шмиргл папир.

Ако је након чишћења видљив тамни низ, може се лагано избјељивати мјешавином избјељивача и избјељивача.

Када је све обрађено, очишћено од кита и боје, могуће је уклонити радно мјесто и наставити до сљедеће, не мање важне фазе бојења дрвених врата.

Сликање без специјалних ефеката

Ово је једноставна слика. У том процесу неће бити вештачког старења. Такође неће бити јединствених слика квалитета слике. Хоће ли у низу бити неструктурираних линија. Само покушајте да равномерно обојите крило вратамрље и мрље.

Ако треба да рукујете само са два или три врата, онда је у овом случају куповина киста непрофитабилна, али ако већ постоји, онда ради боље од ваљка. Већина домаћих занатлија нема спреј боје. Стога, треба да се залијепите четкама за врата, као и ваљком. Пре него што почнете, четкица треба што је више могуће олабавити - излит ће лоше учвршћене длаке.

Пре употребе четкицу треба очистити од прекомерне длаке.

У зависности од врсте дрвених врата, користе се различите шеме радова. На пример, стандардна врата штита ће бити савршено осликана у три трика. Разумније је да ово платно ради као ваљак. Почетак је бољи са завршним делом. Правац кретања треба да буде на десној страни. Тако су врата сликана од почетка до краја. Затим морате осушити производ.

У другом кораку, платно је обојено уздужно. На трећем - у супротној првој фази правца.

У случају филтер врата, потребно је радити са четком. То ће помоћи да се слика продубљује. Важно је избегавати вишак боје. На крају можете ићи ваљком према већ описаним упутствима.

бојење са мореном

Када сте одлучили да своје дрвене боје обојите властитим рукама, припрема тканине потпуно је била неопходна да би је лагано навлажили. Након тога дрво неће апсорбовати превише вишка влаге. Једињење за бојење ће бити у стању да лежи што је могуће лакше. Све хоризонталне површине требају бити обојене дуж влакна,и онда се смер мења и попречни правац је обојен. У последњој фази, композиција се наноси поново лонгитудинално.

Остали делови кутије за врата и врата, која се не могу скинути са шарки, обојена су са дна. Ово се ради тако да капи боје не падају на необрађене површине. Исто тако, ако касније производ буде прекривен лаковима. Међутим, ако је завршна облога непрозирна боја, немојте блокирати капљице.

Након што се врата обраде воденом смјесом, сва дрвена влакна која апсорбују влагу ће се развити. Потребно их је љуштити финим гуљењем када се први слој осуши. Важно је да након фарбања врата изгледају лакше од очекиваног. Да би се постигла сјајност и пожудност, потребно је поновити процес неколико пута.

Важно је такође знати да мармеладе на бази алкохола неће утицати на исправљање влакана. Након третмана жбуком, тканина не захтијева брушење, а премаз се суши пребрзо. Складишта топљива у води сматрају се сигурнијима. Осим тога, они нису токсични и стога популарнији међу потрошачима.

имитација дрвета

\ т

Понекад у дизајну желим класику. У овом случају, можете покушати да симулирате текстуру дрвета. Омогућите га на апсолутно свим површинама.

Да бисте то урадили, обојите површину врата жутом и светло сивом, а затим тканину темељито осушите. Након тога, четком, платно се третира течним сапуном. Затим нанесите слој боје жељене боје и слаткоможе се испрати

Све ово важи за потпуно дрвена врата. Моулдед МДФ производи и врата обезбеђују друге технологије и материјале. На пример, фурнир је савршено третиран заштитним средствима боја у складиштима. Наносе се четком и не напуштају. Што се тиче сложености, бојање дрвених врата властитим рукама захтијева уредност и ништа друго. Сваки кућни мајстор ће моћи да обоји врата.