Блумбс властитим рукама на импровизираним алатима: најбоље опције и мајсторске класе!

Цлумба је права боја било које окућнице или сусједног подручја. Обично ове мини оазе имају леп облик и ограђене су малим оградама. Међутим, цвјетне гредице могу бити направљене од апсолутно било чега. Време је да преузмемо депозите у шупи и гаражи и изаберемо за креативност оне предмете који се већ чинило да се не уклапају у ништа. Својим рукама на рукотворинама се могу направити једноставне главе - у ту сврху само мало фантазије, стрпљења и жеље за стварањем јединствених тачака на заплету, стварају јединствене инсталације живих цвијећа и предмета које се могу представити другим животом.

Лепа гредица са једногодишњим цвећем

Кловнови властитим рукама од импровизираних средстава

врсте цветних гредица

Они који желе да импресионирају лепоту и необичну природу свог домаћинства, гостију и суседа често се позивају да посете пејзажне дизајнере. Професија ових људи - да створе јединствену лепоту цвећа, комбинујући их на сваки могући начин. Међутим, услуге таквих људи су прилично скупе. Шта да радите, ако желите да украсите дачу, а за њу нема додатног новца? Наравно, урадите своју фантазију и искористите могућност да потражите праве информације на Интернету! И након што научите нешто ново и занимљиво, примијените га у пракси.

Нови живот старих ствари - вртни производи

Оригиналне гредице за ручни рад

Шеме и облици цветних гредица, методе комбиновања биљака у цветовима и облицима лако се могу наћи у хортикултурним часописима или насајтове за љубитеље цвећа. Истовремено, једна варијанта цвећа може се комбиновати са остатком по вашем избору, па је често могуће створити апсолутно јединствене, јединствене и веома лепе инсталације.

Необична цветна гума

Али прије него што уведемо цвјетне гредице које могу бити направљене од старих непотребних ствари, погледајмо које врсте цвјетњака постоје.

Табела. Врсте и врсте цвјетњака и цвјетних гредица.

Такве гредице обично се формирају око грмља, стабала дрвећа.
Име, слика карактеристика

регулар

Цветање у свим биљкама почиње у исто вријеме, али цвјетови се разликују по боји и типовима пупољака, као иу величинама.

неправилен

У овом случају, цветови су посађени у групе, одабрани према условима цветања, тако да се равномјерно мијењају као цвијет цвијета једног.

Моноклумбум

Гредица на којој су засађене биљке исте врсте, врсте и боје.

Фловер царпет

У овом случају, све биљке лете дуж површине земље и чврсто га покривају.

вертикаль

На овај начин су пројектовани зидови, ограде, вртне зграде. Вертикалне гредице могу послужити и кутије са цвијећем, постављене једна на другу, гдје биљке проклију кроз пукотине у посудама.

прстен

рабатка

Једноставно речено, то је цветна граница,који окружује вртну стазу, травњак.

алпине хилл

Глутен-овратник са инклузијама камења и трске, који је прекривен разним, обично ниским, биљкама - малим трајницама.

басин

Било која цветна гредица обликована у широкој тежини или другом спремнику може се помицати и често украшава улице или тријемове куће.

мултидимензионален

Кловн, за чију израду могу се користити разни додатни дизајни.

Декорација цвећа са природним каменом

Свака од ових врста цвећа може се побољшати и трансформисати у право уметничко дело. А стварање необичног умјетничког објекта базираног на уобичајеном цвјетном врту - одлична је прилика да се пробате као дизајнер пејзажа.

Кловн из старог пања

Које су добре необичне цвјетне гредице?

Постоји неколико главних разлога зашто неки вртлари вртлари могу пронаћи цвјетне гредице од старих ципела, лутака или комода.

 1. Такве цвјетне гредице привлаче пажњу посјетилаца, што показује да је власник способан за креативност.

  Оригиналне гредице привлаче пажњу

 2. Ово је сјајна прилика да други живот дамо старим стварима (баке, комбинезон, итд.), Које се рукама не подижу да пошаљу у смеће.
 3. Стварањем таквих цветних гредица могуће је укључити децу која су спремна да учествују у трансформацији рукотворина у светле уметничке објекте.

  Дечија гумена обућа

  \ т
 4. Необичне цветне гредице учиниће да ваша кућа или башта изгледају као бајковити парк.
 5. Лијепе врсте, које резултирају смиривањем и смирењем, омогућују вам да погледате остатак.

  Декорација цвећа сопственим рукама од аутомобилских гума

 6. Са таквим креветима можете створити запањујуће углове остатка.
 7. Ако добро размислите о таквој цветићи, онда можете сакрити празнине у врту (на примјер, непристрасни зид штале) или користити то мјесто у земљи у којој се може узгајати поврће.

Кревет у врту

Где могу направити цвјетњак?

У својим рукама, необичне цветне гредице могу бити направљене практично са свих страна. На пример, већ сте постали познати, али и даље остају цвећаре ауто гума. Истовремено, ако су само испуњени земљом, гдје су засађени цвјетови, сада вртлари покушавају да им дају необичне облике - лабудови, цвијеће, волани и још много тога могу се лако створити из застарјелог доба гуме и обичног великог ножа.

Столица за окретање од ауто гума

Често су цвјетне гредице формиране од камења, набора, насипа. Довољно да сипамо горку земљу, причврстимо је, положимо комад опеке или велики шљунак, а од врха ставимо неколико покупљених у шуму сликовитих грана, посадимо цвијеће - а оригинални алпски бријег је спреман.

Јединствене ограде од плута и корена

Копча од природног камена у облику корпи

\ тВеома лепа цветна гредица може бити направљена од старог намештаја. У исто вријеме на стази може ићи било што, било што - груди старог софе, столице, кревети, комоде.

Идеја коришћења без власника купатила

Љубљени, али као покривачи гума, уобичајена "подлога" за цветне гредице је санитарна опрема. Старе цеви, купке, судопери могу постати не само рибњак, већ и цветна гредица.

Тканина у ВЦ шкољци

Инвалидска колица недавно су дошла на врхунац популарности. У овом случају, апсолутно сваки производ који има точкове може се претворити у оригиналну цвјетну башту. Ако имате стари бицикл, онда је довољно да ојачате на њему пар три рупичасте канте, обојите их и ставите у шуму - све, необичан транспорт је спреман! За исту намену користе се ломљени и рђасти погони, колевке од мотоцикала и других објеката.

Неуобичајена употреба старог бицикла

\ т

Напомена! Посебан шик је претварање старог Запорожета или Москвића у гредицу. Већ у таквом цвјетњаку, сви ће бити љубоморни. И не треба жалити за старим колима - нико никада неће отићи тамо.

Цвеће у аутомобилу

Ограда око куће често је украшена старим ципелама, које се претварају у оригиналне посуде. Направите дренажне рупе у ђону, напуните ципеле земљом, посадите цвијеће и обесите чипке до прелаза ограде. Такође, од ципела можете формирати и инсталирати инсталацију, инсталирати их у редове на полици - овдје сте спремниВертикална гредица, која по жељи лако расклапа и сели садњу на другу локацију.

Слика лепог цветног врта сопственим рукама

Амортизери, бачве, базени и други предмети могу постати спуштене мини-цвјетне гредице или прекрасне вазе. Чак и стари пањ, који ћете дуго отклањати, може постати прелепа цветна гредица. Најважније је показати фантазију и видјети што је могуће претворити у нормалну и наизглед неприкладну тему.

Лијепе цвјетне гредице у земљи властитим рукама

Вертикалне гредице са сопственим рукама - прелепа декорација земље

Одакле почети?

Одакле почети стварати необичну домаћу цвјетну гредицу? Први корак је растављање старог скакача у шупи или гаражи. Затим морате размишљати о дизајну цвјетних гредица и одабрати мјесто за његову локацију. Да бисте то урадили, пажљиво прегледајте подручје и зауставите свој избор на комаду земље који је савршено видљив. Такође би требало да буде релативно добро осветљена.

\ т

Напомена! Најбоље од цветних гредица (а посебно - необично) налазе се тамо где ће бити добро видљиве из куће или са тријема, као и са улице, ако желите да уљепшате лепоту и прођете поред људи.

Кловн из трупца својим рукама

Када креирате пројекат цвећа, обавезно нацртајте цвет на папиру, а такође назначите где и шта би требало да буде цвеће. Узмите у обзир време њиховог цветања, брзину раста, боју латица, висину и још много тога. Ако правите композиције из трајница, онда требапосебно брините о биљкама - ако се годишње замењује годинама за наредну годину, онда ће се на вашој цвећади неколико година узгајати вишегодишњи усеви.

Скица будуће цветне баште

3 опције за дизајнирање цвјетне житарице

Шема округле гредице континуираног цветања

Шема вишегодишњих гредица

Предмети из којих се планира да се креира цвијет, ако је потребно, треба испирати, дренажне рупе, обојити, уклонити непотребне детаље. Ако се ради о капацитету, онда је неопходно сипати експандирану глину на дно као дренажни материјал тако да се вишак влаге не акумулира у самом тлу.

Квачило за гуме сопственим рукама

Представљамо Вам две мајсторске радионице за креирање цветних гредица материјала. Покушаћемо да направимо цвеће од старих гума и обичних трупаца. Пошто се аутомобилске "ципеле" често користе као основа кревета, почнимо с тим.

Корак 1. Изаберите гуме које су вам потребне. Гумирање које овде носи није важно - може бити потпуно "лисица". Али сама љуска треба да буде цела. Такође, покупите и прилагодите уобичајени кухињски нож добро. Најбоље је узети са шиљатим врхом и оштрицом више за резање, што је згодно.

Омот мора бити читав

Корак 2. На површини гуме нацртајте цик-цак, којим ћете одрезати гуму како би гуми дала облик "цвијета". Повуците удобно оловком (на слици је означена цик-цак)црвена линија је боље видљива).

Препоручено означавање пнеуматика

Корак 3. Најтањи слој гуме - у бочном зиду гуме, почните да сечете са овог места. И пошто је већ направио рупу у њој, одрежите гуму горе-доле од ње.

Потребно је почети сечење са плочника

\ т

Напомена! Пре резања, проверите да унутра нема металног кабла на бочној страни. Кабел је обично у гумама за камионе.

Корак 4. На спољашњим угловима, изрежите слику скоро до почетка газећег слоја.

кућишта гума

Корак 5. Исто тако исећи цео цртеж.

Слика је скоро изрезана

Корак 6. Окрените гуму и, одсецајући гуму у средини бочног дела, одрежите вишак.

Поклопац је обрезан на другој страни

Корак 7. На ивици задње стране обрубљене гуме, исеците се у круг пре газећег слоја.

црееп перформанце

Корак 8. Сада нагните гуму напољу. Припрема за цвеће је спремна.

Гума се појављује на отвореном

Кревети за цветне гредице

Овај радни предмет се може обојити, осушити, а затим напунити земљом и засадити цвијеће.

Видео - Тире Цловн

Фотеља са старих столица

Веома слатке и необичне цвјетне гредице могу бити направљене од старих столица. За то ће вам требати директно столице или столице саме, мало боје, насдацхка, четке и, наравно,жеља

Како направити цвјетњак са старим столицама

Корак 1. Да бисте почели са столица, уклоните стару боју и пажљиво је обрусите брусним папиром. Ако је потребно, могу се делимично раставити, али не треба журити. Важно је одредити како ће се уклопити капацитет цвијећа. Могуће је да ће бити смјештена у рупу, уклесана у сједалу. У овом случају, изрежите ову рупу у величини посуде.

Припрема старе столице

Корак 2. Уклоните прашину са површине столица и прекријте је бојом. Највише је погодно да се боје са кертриџа. Поступак треба обавити на улици, јер боја има веома оштар мирис који је тешко подићи. После тога осушите столице.

осликане столице

Корак 3. Лонац или кутије за цвеће могу се бојати и по жељи.

Цвјетни лонац

Корак 4. На полеђини столица можете створити прекрасан цвјетни орнамент с бојама и четкама. Обојите најбоље акрилне боје.

Столице могу бити додатно декорисане

Корак 5. Након сушења слика, поставите посуде, сипајте земљу и посадите биљке.

реади фловер бед

Цветне гредице са старих столица

Видео - Кловн из лога својим рукама

Бочице су такође погодне

Оригиналне и занимљиве дизајнерске одлуке могу се донијети ако покушате користити боце као цвјетну гредицу (или боље речено, њене ограде). У том случају ће се уклопити и пластика и стакло.

Чаше од пластичних флаша

Покривач на летњичаници направљен од пластичних боца фотографија

Ако се пластичне боце пуне песком (за гравитацију) и залијепе по ободу цвећа, онда се испостави да је веома јак, не бојећи се временских услова ограде. У исто време, боце, ако су обојене, могу и не боје. Али ако желите, њихова оригинална површина може изгледати оригинални украс.

И чак и боце могу постати цвјетне гредице. На пример, ако узмете прилично волуминозне контејнере, одрежете отворене рупе у њима и правилно их обојите, онда ће се појавити оригиналне личинке.

Цоломбиа-пиглет

Како направити жаруљу цвијећа из пластичне боце

Из стаклених боца можете формирати и цветну гредицу. Ако су из неког разлога (нпр. Буре) положени у низу у кругу, фиксирајући врат у цементном малтеру, добићете веома лијепу високу цвјетну башту.

Клуб стеклених бочица

Типс фор Флористс

Коначно, неколико савјета за неискусне вртлара који су одлучили створити необичне цвјетне гредице на свом мјесту.

  \ т
 1. Пажљиво бирајте схему боја биљака и водите рачуна о захтјевима за услове узгоја сваког од одабраних усева - они (услови) требају бити слични.

  Основа идеалног дизајна лежи пажљиво промишљен концепт

 2. Блумбс се формирају из квалитативног тла, не заборавите их оплодити и залијевати, јер биљке неће моћи извадити влагу и храњиве твари извана.
 3. Планирајте одмах гдје ће битиБудите цветни кревет, посебно ако радите са вишегодишњим усевима. Да би се промијенила локација смјештаја, цвијеће ће морати бити пресађено.

  Оригинална гредица и водопад из старог клавира

 4. Ако први пут формирате цвјетњак, онда не контактирајте хируршке биљке - оне можда неће отићи, а ви ћете имати цвјетове у цвјетном врту.
 5. Цвеће засађено на гредици на основу њиховог раста: на ивицама - ниско, у центру или у далеком углу - високо.

  Склопка с базом из рабљене гуме

  \ т

  Како нацртати цвијет у близини куће импровизираних средстава

 6. Најбоље је садити биљке са различитим датумима цветања. Тада ће вас цвеће задовољити својом љепотом цијело љето, а не неколико тједана.
\ т

Млинови са својим рукама за врт

Многе сорте млина данас се могу купити у продавницама или неким занатлијама. Али најчешће је цена таквих украсних предмета прецењена, а ако сте у могућности да радите са дрветом, има смисла покушати да направите млин својим рукама за врт. И овај чланак ће вам помоћи.

Запамтите да је креирање цвећа са својим рукама уз помоћ алата само ваша машта и жеља. Можете осмислити разне необичне пројекте и имплементирати их независно од нивоа сложености.