Блуе Лустер (25) плафон модел са нијансама плаве расвјете и украса у облику звезде

Плава боја изазива много асоцијација - небо, море, мраз, магла, океан. Већина њих је позитивна. То је боја смирења, смирености, хармоније и тишине, због чега су расветни уређаји овакве боје толико популарни данас.


Карактеристике

Према мишљењу психолога, плава помаже у промовисању опуштености, ублажава напетост и смањује емоционалност, а за многе је ова боја вољена, а сваки власник покушава уредити дом према својим захтјевима. Плави лустер може бити додатак унутрашњости у небеским тоновима и може послужити као живописан нагласак.

Ако се питате која је соба погодна за такву лампу, онда је одговор једноставан - у сваком, било да се ради о спаваћој соби, дневној соби, дјечјој соби, ходнику или кухињи. Наравно, плави лустер може да украси сваки простор, под условом да је у хармоничној комбинацији са осталим унутрашњим објектима.
типови

За почетак, одредите тип лустера. Може бити стропна или обустављена. Ево једноставног правила: што је соба мања, то је компактнија лампа.

У просторији са ниским стропом (не више од 2,5 м), шик висећи лустер у ланцима ће изгледати гломазно и неприкладно. Али плава светлост олакшава унутрашњост. Чак иу малом делу спаваће собе, такав објекат ће створити неку врсту романтичног флерта. У коморама са ниским плафонима лустери са малим нијансама, чија је светлост усмјерена према горе, изгледају добро.


У лустеруМогу се обезбедити различите сијалице, од луминисцентних до халогених. Међутим, најпопуларније и најекономичније су ЛЕД опције. Изгледају атрактивно и модерно.

Тржиште представља огроман број занимљивих модела (укључујући позадинско освјетљење), чију боју можете мијењати по жељи, мијењајући "расположење" у затвореном простору. На пример, лустери са звездама и плавим осветљењем изгледају помало мистериозно и, наравно, романтично.

ЛЕД лустер са даљинским управљањем - прагматично рјешење за дјечју собу. Управљање у овим моделима је једноставно. Чак се и предшколац може регулисати, на примјер, свјетлост. И то можете урадити и ви из сусједне собе.Правило "три боје".

Приликом стварања складног ентеријера дизајнери се руководе "правилом трију боја". Његова суштина је да при креирању складног колорног решења, дајемо 60% простора главној нијанси, 30% - додатни и 10% - акценат.

Пре него што одаберете плаву боју као основну, морате приступити одговорном. Много зависи од "коректности" боје. Соба у тамноплавим тоновима може изгледати суморно, а сиво-плава је превише формална. Немојте бирати посебно бизарни лустер. Једноставан, али фактурни модел са минималним декором ће изгледати добро. Одговарајућа одлука је светиљка у хигх-тецх стилу.


Ако је плава додатна боја, треба да задржите равнотежу: лустер мора бити примјетан, али не и"Хеави".

Са таквим задатком носите се са суспензијама плавих нијанси. Обратите пажњу на лаконски класичне моделе, флористику, лофтс, занимљиву хигх-тецх. Можда ће ваша одлука бити избор провансе лампе.

За светло плави акцент можете одабрати најимпресивнији модел. Мулти-тиер дизајн, лустер са кристалним привесцима, цоунтри стил, оријентални стил, лустер "од Тиффани" - овде је избор готово неограничен.


Стилови и нијансе

Пантоне плава је палета од 180 пенија.

Светле и тамне нијансе ове боје се различито перципирају у унутрашњости:

  • светиљка засићене боје прави ноте хладне, свежине. Они ће помоћи да дизајн просторије не буде досадан, активан;
  • светле нијансе плаве, као што су плава, аквамарин, тиркизна, користе се за стварање ненаметљивих, ваздушних интеријера.

Суспензије у плавој палети савршено надопуњују дизајн соба у модерним, класичним и минималистичким стиловима. Занимљиви свијетли лустери у старом интеријеру, или у стилу Схебби-цхиц.


Светиљка са плавим нијансама ће створити пријатну атмосферу чак и ако имају геометријске облике. Али често се изводе у цветном стилу. Међу "лаганим" моделима су и многи "фанци" лустери, украшени огрлицом и флаунтинг декор на лампсхадес.

Фини шалови су једноставно направљени за Арт Децо и Арт Ноувеау. Плава боја савршено одговара природномдрва, а ови лустери се добро уклапају у сеоски стил и Провенце.

Обратите пажњу на савремене стилове расвете. Чињеница да је дизајн таквих светлосних уређаја - универзалан. Модерни лустери су лако препознатљиви. Њихове свјетлосне структуре најчешће су израђене од челика и мат стакла. Они су симетрични, модерни, ненаметљиви и лако се уклапају у сваки ентеријер.Опција "за смелост" - лустер у стилу фузије. Разликовна карактеристика таквих модела лежи у њиховој екстраваганцији, јер је сам стил "повезаност неповезаних". Неуобичајена форма и скуп различитих текстура су карактеристичне карактеристике таквих уређаја. Ако претпоставите да лустер треба да буде акценат у ентеријеру, фузија, онда је фузија веома исправна одлука.

Следећи видео снимак можете сазнати како да направите плави лустер својим рукама.