Блиндирана врата: челична, улаз у стан и кућу, израда властитих руку

Сада врло раширена метална, или блиндирана врата, која штите становање. Често се повећава број крађа или чињеница да таква врата могу постати вриједна препрека за пљачкаше. Не, искусни или добро опремљени лопови-лопови могу лако да сломе било која врата, али ће требати више времена и труда него зло уобичајеног дизајна. Оклопна врата су често власници станова за властити мир, јер сматрају да такав начин јамчи неповредивост њихове имовине.

У новоизграђеним стамбеним зградама већ постоје челична блиндирана врата која су укључена у цијену становања. Размотримо управо ту опцију, јер ствари које је обезбедила компанија за развој нису увек биле посебног квалитета, и управо због тога власници новог стана одмах врше поправке, које би шокирали Европљани. У већини случајева, то се ради због уочене предоџбе да одмах ништа није добро, а сами развојни инжењери развијају ову теорију, купујући куће за изградњу, чија је производња далеко од процеса производње правих оклопних врата.

Понекад чак и нова улазна блиндирана врата, која су инсталирана у стану, захтијевају поправку без да су живјели и годину дана од увођења.

То може бити због лошег квалитета платна и /или механизама, погрешне технологије уградње и других грађевинских произвођача.

Често постављана питања

Једна од првих у нискоквалитетним вратима је скороувек изгледа као замак. Испрва, само почне лоше да утиче на кључ, а онда меље брушење док се окреће и заиед. Оклопна врата са таквим кваром могу се потпуно ријешити властитим рукама, најприје разумијевањем механизма, док се види да су цилиндар и кључ у реду, а цијели проблем лежи у подручју додатног окомитог вијка. За почетак, потребно је провјерити пречке за заглављивање и, у сваком случају, затезање вијака, који се причвршћују на прописе дворца, доводећи их на радни положај. Таква процедура може помоћи, али такви проблеми би већ требали бити прво звоно које ће замијенити браву или цијела врата.

Ако не предузмете никакве мјере, проблеми ће се погоршати, чак се може примијетити и завршни кључ у запорном запору, након чега ће улазна сигурносна врата бити практично немогуће отворити.

А ако се испрва може поправити једноставним ударцем по платну близу кључаонице, онда је то проблем са горњим вијком који треба уклонити.

Ако игноришете такве проблеме, онда за неколико дана нећете моћи ући у стан због закључавања вијка. У овом случају, отварање блиндираних врата није могуће у принципу, и постоји потреба да се они раставе.

Отворите заглављена врата

Да бисте ушли у кућиште, морате узети алате (посудити од сусједа): чекић, клијешта и одвијач. Са овим једноставним сетом морате одврнути три саморезна вијка у горњем делу оклопне плоче.Врата и напори, уклоните ову ставку.

Након тога, уз помоћ одвијача, морате пронаћи рупу вертикалног вијка, ау њему додирнути завршни дио вијка. Ударајући се чекићем на одвијач и вијак, истовремено проверава кључ у замку. Требало би отићи ако не од првог пута, онда од десетог до двадесетог.


Схема блиндираних врата.

Након отварања, потребно је провјерити браву с отвореним засуном, како би се увјерили да је сустав закључавања у квару. Након што нађемо разлог за ометање, потребно је записати марку и модел дворца, отписати их са ознака, које су опремљене сигурносним вратима, измјерити сам дворац са свих страна и пронаћи прикладне опције на интернету, гдје се може наручити директно уз доставу у стан.

промени браву

За почетак, потребно је раставити стари механизам:

  • Са спољашње стране са шестерокутом, одврните стопицу ручке, након чега је потребно уклонити и унутрашњу и спољашњу ручку врата;
  • Даље, са унутрашње стране сигурносних врата, одврнути два вијка, извадити оклопљену облогу и њену супротност извана;
  • Одвијте вијак који причвршћује цилиндар браве до краја, након чега ће јањетина окренути механизам до излаза из нише, сада можете скинути цилиндре;
  • Сљедећи корак је увијање четири саморезна вијка са завршне плоче, који причвршћују браву на крило врата;
  • Вијке причвршћивања завршне плоче причврстимо на браву у износу од три комада, а затим је уклонимо.на самом крају шанка.

Да би се искључила вјешала на вертикалним додатним блатобранима, потребно ју је објесити на платно уз помоћ било којег дугог предмета, испруженог кроз рупу цилиндра браве и његове рупе, која је опремљена свим сигурносним вратима која су постављена по дефаулту. у стан.

Сада скидамо сам механизам замка. То се може урадити тако што ћете га одвојити од спојева додатних вертикалних типова. Ово је прилично тежак процес, и потребно га је извршити уз помоћ два кључа од 13 матица, од којих је један назубљен, а други омотан. На почетку уклањања, једноставно ослабите чворне зглобове, јер је то у усправном положају, спустите браву и тако ослабите горњи потисак и подигните га да ослабите доњи део.

Након што се потисак окрене око вијака за причвршћивање, можете почети да одвијате матице, завртње и вијке вијцима. Ови поступци ће бити најпогоднији када се нагиње бравица када су затезни завртњи близу површине заштитних врата.

Током цијелог процеса замјене дворца, потребно је пазити да се не пусти кључеви, вијци или отпуштају браву унутар платна. Да би се заштитили од тога, вредно је везати сигурносно уже за споне, чији се супротни крајеви могу на било који начин фиксирати на платну.

Да би се поступак са горњим вијком упалио, можете уклонити и горњи механизам за закључавање.

Запамтите да у случају вијка са нормалног положаја,повремено се могу заглавити и везати за избочене елементе унутрашњости врата.

Ово се лако коригује подешавањем положаја крајева и самих шкољки руком, а упутства и видео снимци овог процеса могу се лако наћи на интернету.

Нова брава се подешава обрнутим редоследом. У овој процедури, најтеже је уградити вијке у радни положај. У том положају, њихови крајеви би требало да буду закључани у крајњим вођицама млазница, кроз које ће се угасити. Увођење вијка у отворе цеви ће бити лакше, ако посматрате овај процес кроз унутрашњу страну оклопних врата која воде до вашег стана и истовремено истичући фењер напољу.

поправити ударце

Након што је вијак позициониран у радном положају, завршна страна дворца је постављена у истом положају и сигурносни вијак је чврсто причвршћен на руду дворца.

Након монтаже, врата ће радити много боље и коректније него поправити, јер ће се ова процедура обавити ручно и поуздано, без шансе за творнички дефект и пропуст сакупљача. Обично се за врата бирају слабе и непоуздане браве, које могу изгледати слично ономе што ћемо купити за замену, али ће спецификације сигурно бити веће.

Пречке.

У таквим новим зградама међу становницима често се могу чути притужбе на квалитет двораца, и готово увијек након увођења механизма треба замијенити.

Избор нових врата

Ако дођете до решења проблема нискоквалитетних блиндираних врата радикално, то јестодлучили да га замените другим, онда ћете наћи следеће корисне савете.

Изабрати тканину с водилицом не само на дебелим металним листовима, већ и пазити на унутрашње пуњење врата. У квалитативним вратима унутра морају бити чврста ребра и добар грејач (пожељно минерална вуна), такав дизајн ће трајати дуго и биће довољно отпоран на методе ломљења снаге, штавише, таква блиндирана врата ће добро изгледати на слици.

Обратите пажњу на браве, покушајте спојити левералне и цилиндричне типове констипације у једно платно. Тип са зглобом ће помоћи замку да се одупре агресивној употреби силе, а цилиндар неће дозволити нападачу да подигне кључ и значајно продужи њихов немир помоћу игала.

Такође треба имати на уму да постоје потврде од продавца које су главни показатељ квалитета улазних блиндираних врата. Документе на страном језику немојте вјеровати ако то не знате, јер се може писати било што, а не нужно о изабраним вратима. Ако продавац нема никаквих пратећих докумената на производ, боље је да одбије да га купи у овој продавници, јер платно може једноставно бити лажна.