Биметални или алуминијумски радијатори: оно што је најбоље у приватној кући

Опрема за грејање производи произвођач из различитих технолошких производа. Свако прије или касније постоји потреба за замјеном радијатора, поготово за вријеме завршетка сезоне гријања. Производи су представљени у великом асортиману иу визуелном распону, а према техничким карактеристикама. Две главне варијанте су најпопуларније: биметални и алуминијумски, чија је структура у великој мери слична, али има низ разлика. Многи људи су заинтересовани да изаберу који радијатори су бољи за биметал или алуминијум и како се они разликују. У томе ћемо покушати разумјети.

 • закључак
 • Да би се направио прави избор, потребно је сазнати који радни притисак расхладног средства у кућном систему гријања, јер обје варијанте захтијевају инсталацију под различитим параметрима. Сваки од њих је дизајниран за разумну количину атмосфере и може издржати одређене температуре. За ово прелиминарно истраживање компаративних карактеристика. Стручњаци тврде да је биметални материјал боље користити у великим кућама са централним гријањем, а за ниске зграде је погодан алуминиј. Међутим, често су многи туристи ограничени буџетским методама, а ако у кући не очекују екстремна повећања температуре, нема промјене притиска, онда одаберите опцију која је јефтинија.

  Стручњаци тачно знају који радијатори грејања су бољи - алуминијум или биметал - видео:

  Реакција на квалитет расхладне течности

  АсГлавна расхладна текућина у зградама било које површине и подне површине дјелује на воду. За алуминијумске радијаторе није толико опасан колико је, јер су дио састава нечистоће, јер изазивају развој корозије и накупљања наслага креча. За алуминијумске радијаторе критична пХ вредност је више од 8 8 јединица.

  Алуминијум је у стању да изолује хемијски елемент - водоник, који угрожава одлагање плута и дизалица. Да би се избегли такви проблеми потребно је периодично загревати ваздух из батерије.

  Код биометалних уређаја, челичне цеви су мање склоне цурењу воде. Стога је склоност ка корозији мање значајна. Али немогуће је ући у кисик у води, јер катализира и стварање рђе. Предност је у високој топлинској снази. Примећено је да одсек даје 200 вати топлотне енергије, чији део долази у конвекцији, а други - радијација. Унутрашње ивице доприносе високом поврату топлоте, што је неупоредиво са другим типовима.

  Биметални радијатори су погодни за приватне куће, где је могуће регулисати периоде укључивања /искључивања грејања. Соба се загрева буквално за 10 минута.

  У биметалним радијаторима, топлота се напаја из секција. Челична језгра смањује укупну топлотну снагу, тако да је нижа. Топлинска инерција такође није велика.

  компаративне предности

  Да би се одлучило о питањима бољег радијатора - метала или алуминијума, многи потрошачи тражесавете професионалцима, док проучавају детаљне карактеристике.

  На пример, алуминијумска опрема има модернији, уреднији изглед. Такви радијатори се састоје од неколико делова повезаних брадавицама. Конструкција се изводи притиском пресјека алуминијске легуре са силиконским адитивом са високим притиском.

  Постоје разлике у начину производње, као:

  • цаст,
  • одвојене секције,
  • пресек (екструдиран), повезан вијцима.

  Најновија верзија је запечаћена силиконом или другим материјалима. Положај ребара са унутрашње стране даје повећање површине дане топлини на 0,5 м ?. Поузданост одређује и произвођач.

  Метода екструзије се одликује ниским квалитетом, јефтиним и лаким за ослобађање производа. Разматра се издржљиво ливење.

  Производња биметалног радијатора се врши помоћу два типа метала - алуминиј и челик. Алуминијска легура се користи за рубно кућиште. Издржљив челик и софистицирани алуминијум комбинују високу поузданост.

  Језгро (изнутра), које покреће топлу воду, направљено је од бакра или челика. Извана је равна плоча, унутра су ребра. Пречник цеви је мањих димензија, што доприноси брзом зачепљењу. Дизајн, екстеријер, компактне димензије су естетски задовољавајуће како би задовољиле најукусније укусе потрошача. Алл стеелкомпоненте су унутар структуре.

  Опште карактеристике и недостаци

  алуминиј

  Алуминијумске елементе карактерише притисак, температура, топлотна снага. Модерна алуминијумска опрема издржава притисак од 6-20 атм., Користи се у стандардним становима и сеоским кућама. Одржава температурно загревање до 130 степени. Максимално брзо загревање просторије због велике топлотне снаге. Могућност уградње у различите просторије захваљујући естетском дизајну.

  Недостаци укључују проблемску инсталацију због хидрауличких напада у систему стамбене зграде. Међутим, произвођачи производе скупље побољшане моделе који носе, укључујући и јак притисак воде. Бакарне спојнице и алуминијум током хемијске реакције стварају унутар формације гаса, које се чисте посебно инсталираним аутоматским вентилационим отворима. Између секција може проћи кроз интервале. Карактерише га слаба отпорност на корозију.

  биметаллиц

  Синтетичка својства челика и алуминијума комбиноване биометаличке структуре, која је одређена показатељима притиска, корозије, преноса топлоте, пројектних рјешења. Преко 90 атмосфера притиска пуцања може издржати дизајн, а језгро може издржати расхладно средство од 20 до 40 атмосфера радног притиска. На трошак алуминијумске превлаке постиже се пренос топлоте (170-190 В). Такође и због челика (ау неким моделима и језгра је направљенаод нерђајућег челика) имају висока антикорозивна својства и издржљива. Изузетан дизајн и разноликост у неким моделима могу задовољити и најзахтевније потрошаче. Опрема може трајати више од 20 година, одржавајући естетске, техничке перформансе.

  Недостаци су:

  • мања количина расхладне течности, која може довести до опасности приликом уштеде трошкова котловске опреме;
  • када се грејање искључи, ваздух се тренутно хлади у затвореном простору;
  • висока цена.

  Важно је напоменути да постоје различити типови опреме, у зависности од материјала производње. Цеви од челика су јефтиније од бакра. Употреба са структурама бакарних цеви је могућа у грејним уређајима са бакарним елементима. Између њих, они се деле на монолитне и секцијске. Монолитна унутрашња цев има фиксну дужину, издржава до 100 атм.

  Најпопуларније су секцијске. Њихова главна предност је да се делови увек могу уклонити подешавањем снаге. Погодни су за приватну кућу и стан. Вода за грејање у њима је мања него у другим конструкцијама.

  заклучениа, откритки, напитки

  На основу ових информација, требало би прво да се одреди са индивидуалним карактеристикама, при чему би се обратила пажња на карактеристике инсталације. Разматрани производи су удобни у инсталацији. Њихова тежина може издржати и суви зид. Монтажа са пластичним цевима је направљена са сетом кључева,инструменти. Биметални нису склони деформацији, која се разликује од меког алуминијума. Сматрају се и јачим, издржљивијим, способним да издрже висок притисак. Разлика у металима може створити реакције, узрокујући стварање гаса, као у другом типу.

  Код алуминијумских радијатора топлотна проводљивост је већа, цијена је нижа, тежина је мања. Пожељно их је инсталирати у приватној кући гдје котао ради са сталним ниским тлаком и без скока притиска. У овом случају вода је чишћа, без нечистоћа са константном стабилном температуром. Такве батерије ће дуго радити. Већина модерних произвођача опреме, укључујући и домаће, обраћа пажњу на квалитативни састав и ниво загађења воде у гријању.

  Квалитет непропусности, који се обезбеђује поузданим заптивкама и одсуство џепова, који не акумулирају гасове и муљ који изазива развој корозије, заслужује посебну пажњу.