Безводна Моралка: које су продавнице и шта је можете разриједити, боја рубеле "Новбитхим" је моцха и ебановина, венге и храст

Малтер је материјал који се користи за израду одређених нијанси производа од дрвета. Један од ових производа су неводени раствори. Да видимо шта су и где се користе.

Шта је потребно за

Дјеловање неводеног барјака је исто као у композицијама на бази воде: лак продире у влакна дрвета, импрегнира их и ствара заштитни филм. Композиција дрвету даје тон, штити дрво од труљења и разних инсеката. Поред тога, ова супстанца је у стању да нагласи структуру дрвета, чинећи слику на њој изразитијом.

врсте

Постоји неколико врста безводног мармеладе. Разликују се по супстанцама из којих се израђује основа складишта.

  • Алкохол. Састоји се од боје анилина, која се раствара у техничком алкохолу. Главна предност ове врсте је што се алкохол врло брзо испарава и морилка се кратко суши. Али ова чињеница се може приписати недостацима. Композицију је практично немогуће ручно наносити равномерно. Али овај проблем се лако може решити употребом колица.

  • Уље. Овде синтетичко уље ("Бели Дух") служи као основа. Она је добро на производу. Може се наносити тампоном или четком, композиција може равномерно пасти и продире дубоко унутар дрвета. У исто време, структура дрвета се не колабира и на површини се ствара прилично јак заштитни филм.
  • Восак. То је иновативна композиција која савршено штити дрво од штетних фактора. Поред тога, гама бојаови производи су прилично опсежни. Мање покривеност је висока цијена.
  • Бељење. Дрвету није увек потребно тамно тонирање. У ту сврху развијена је морилка на бази водоник пероксида и киселина. Таква структура може осветлити дрво. Најчешће се подаци облажу сивим дрветом ради даље боје.

нијансе

На тржишту можете наћи прилично широку палету боја безводног мармеладе. Већина складишта помаже да се симулирају скупе дрвене сорте на брези, јохи, бору. Моорер "под дрветом" је посебно популаран. Овде се тврде нијансе као што су крпељ, буква, храст, венге, јавор, мока, орах и ебановина.

Модерна складишта омогућавају испоруку дрвета и многих других нијанси. Постоје готово све боје дуге: од жуте до црне. Структура стабла у овом случају ће такође бити изражена.

Али постоје складишта која апсолутно немају тону. Намењени су само да штите дрво од штетних фактора као што су ултраљубичасто зрачење, влага, кора и друго.


Како изабрати боју

Приликом одабира боје неводених везова у трговини, немојте се ослањати на слике приказане на паковању. Морате питати продавца за узорке дрвета покривене одговарајућим саставом. Готово све продавнице имају такве.


Али чак и ако вам продавац пружи такве тестере, боја коју добијете може бити различита, јер су различите сорте дрвета различите по величини. Запамти точетинарска стабла се јако апсорбују у влажном уљу, јер садрже велику количину смола, а резултирајућа боја ће бити лакша него на листопадном. Такође, резултат ће у великој мери зависити од тона субјекта бојења.

Након што се одлучите за боју коју желите да обојите својим производом, морате одредити потребан број слојева. Да бисте то урадили, потребно је направити пробну боју. Овдје се исплати узети комад полираног дрвета, потпуно се поклапа с материјалом из којег је предмет намијењен за бојење, или користити дио који је скривен од очију готовог производа.

За пробну боју нанесите танки слој безводног мармеладе и оставите да се потпуно осуши. Затим примените други слој изнад првог. Требала би бити за једну трећину краћу од претходне. Затим, након сушења другог слоја, нанесите трећи, који је само трећина првог. Сада можете процијенити резултат и одабрати жељени интензитет боје.

Обим примене

Било који неткани материјали се третирају било којим производима од дрвета. Може се користити за предмете који се налазе у затвореном простору, као што је намјештај и на отвореном. У другом случају бојење може бити изложено читавим кућама.


Поред тога, нерадни мармелада се често користи у ручном точку. Њиме се нијансирају дрвена бижутерија, фигурице, плетене корпе шипке. Морилло такође може да наслика боје од папиратубуле

Произвођачи, рецензије трошкова и производа

На тржишту можете пронаћи велики избор произвођача који производе не-водене мекушце. Ту су домаћи и страни брендови. Ево неких представника који су у великој потражњи.

Новбитхим

Санкт Петербургска компанија, која се бави производњом мориле на бази органских растварача и синтетичких смола. За разблаживање такве композиције може бити растварач Но1. Његове предности су брзо сушење, отицање дрвета и заштита производа од пожара. Доступно у запремини од 0,5 л, 20 л, 200 л. Цена производње је: око 80 рубаља по капацитету од 0,5 литара. Купци добро реагују на неводени свизац "Новбитхим". Уочавају прилично добар квалитет, брзо сушење, чак и слојеве, буџетску цијену. Недостаци укључују прилично брзо бледење на отвореном.

Нафта заснована на дрвеној боји

Житка на бази ланеног уља. Он се утрљава у дрво, као полирано, дајући му дивну нијансу. Доста је само једног слоја. Састав савршено импрегнира влакна, формирајући чврсту везу, која спречава продирање влаге. Цена производа је око 1600 рубаља за запремину од 0,95 литара. Прегледи производа су високи: импрегнација је идеално изравнана, брзо се суши, практично нема мириса. Забиљежене су негативне сугласности, ако не довољно високе вриједности.

Како се носити са хранљивим стаблом, погледајте испод у видеу.