Бетонска ограда властитим рукама је корак по корак водич за фотографију и опис

Када се говори о изградњи ограда у сеоском имању, мало људи се окреће могућности бетона. То је углавном због бивших стереотипа. Често, туристи или власници приватних кућа нису свјесни како да сами изграде бетонску ограду, у чему су главне предности такве зграде и њених основних задатака.

Треба напоменути да се ради о најпоузданијим врстама ограда, које су највише капиталне и трајне. Осим тога, они су изграђени у кратком времену и достижу максимални квалитет уз мали сет алата и уобичајених материјала.
)


Специфичност бетона бетона данас

Важно је појаснити да је већина власника приградских насеља игнорисала бетонске ограде због непривлачности и величанствене суморности њиховог изгледа. Модернизација технологија је омогућила вишеструко повећање асортимана, а армиранобетонске конструкције су погодне за најмодерније архитектонске објекте.

Знај! Модерне декоративне бетонске ограде лијепо се надопуњују елегантним ковањем или уметцима од природног камена.

Основне инжењерске особине бетонских ограда

Сада, умјесто класичних бетонских плоча долазе разни украсни дијелови.

На фотографији бетонске ограде видљиве су посебне плоче, добијене вибрирањем, користећи метални оквир одговарајућег пречника, првокласни цемент високе отпорности на мраз,украсни камен и просијани пијесак.

Прва разлика у производњи бетонских производа је употреба декоративне технолошке форме, која на штедњаку ствара живописну структуру рељефа. У неким случајевима, раствор бетона омета додавање висококвалитетних боја, како би се исправили бурни сиви тонови, бојење смеше било којим цвећем.

Поред тога, на смрзнутим плочама боја је савршено положена. Такво уређено окружење панела изгледа чврсто и практично, а по повољној цијени се разликује од опекарских конструкција.

Бетонска ограда сопственим рукама се лако поставља директно на градилиште, уз помоћ универзалне демонтажне оплате, која се ручно монтира од шперплоче отпорне на влагу и дрвета.

Знај! Ојачана монолитна ограда је скупа зграда која је захтјевна у смислу припреме и трошкова.

Технологија изградње бетонских ограда

Као и свака друга фортификациона структура, бетонска ограда почиње означавањем, пажљивим мјерењем локације, планирањем и везивањем за подручје елемената дизајна и чворова. Велика пажња се посвећује почетној студији о пејзажу и природи земљишта. Посебно је важно инсталирати снажне ослонце и капиталне темеље на мјесту главних капија. Размотримо више о томе како направити бетонску ограду.

Изградња бетонске ограде је могућа без скупе опреме, лифтова и специјалне опреме. Доста парова мудрих навијача, један ниво, нивелатор, неколико јаких лопата иједна мала мешалица за бетон.

Тачна ознака и детаљан корак-по-корак план без застоја и буке ће довести до брзе победе.

За раздјелнике је потребно залиха на носачима произвођача, опремљених посебним везним чворовима за причвршћивање лијеваних елемената. Највећа потражња за армиранобетонским панелима практичним за монтажу димензија: 0,5 до 2 метра.

На споју сваког распона налазе се четири панела. Главна предност таквог колектора је мала количина претходног рада. Не морате користити драгоцену монолитну основу.

Пре постављања стубова избушите отворе за уливање темеља колоне, у којем песак и шљунак наизменично пескају и трљају, обилно просипају воду, краду. Спремне рупе стављају стубове и бетон. Након неколико дана, када се рјешење потпуно стврдне, почиње инсталација претходно одабраних панела.

На крају инсталације се обављају декорације спољне стране периметра, користећи посебну боју. И украшена стаклом или кованим, са елеганцијом аутора, деловима. Бетонска ограда се поставља самостално три дана. Уградња бетонске ограде завршава постављањем практичних роло-ваљкастих капија, удобних капија и других технолошких погодности.


  • Роштиљ - најбоље идеје за аранжман (65 фотографија)

  • Полагање плочника својим рукама - инструкције корак по корак (55 фотографија)

  • Дизајн локације је 10 хектара - фотографија најбољих идеја за уређење околиша

Слика прелепог дизајна бетонских ограда на градилишту


  • Планирање сеоске куће - преглед основних правила доброг дизајна (75 фотографија)

  • Рупа на води властитим рукама - опис цијелог процеса с примјерима фотографије

  • Како направити дрвену ограду - корак по корак инструкције за почетнике (50 фото идеја)


  • Вертикално уређење - фотографија најбољих идеја прекрасног дизајна у сеоском имању

  • Зонирање земљишне парцеле - преглед различитих метода зонирања (40 фотографија)

  • Дизајн сеоске куће - 50 фотографија идеја за савремени пејзаж