Бересцаттле - фотографија сорти, нега и примене у пејзажу

Сви представници рода брикета су посебно цењени од стране дизајнера пејзажа због њихове свестраности, непретенциозности, способности да расту у хладу и на сунцу, да се прилагоде било којој климатској зони. Представљени брикет на фотографији у свој својој разноликости импресионира маштом апсолутне различитости различитих врста у облику слова и хабитуса. Ова разноликост врста карактеристична је за доста биљака.

Све врсте изданака (и њих око 200): листопадно и зимзелено дрвеће, грмље и тло шкриљца су погодни за развој дизајна како за баштованство тако и за уређење урбане баште. Таква универзалност настаје, прије свега, због отпорности електране на природне катастрофе и способности да се лако преноси висок садржај гаса у градском ваздуху.

Лијепе, уредне круне листопадних изданака посебно су добре у јесенском периоду, када су обојене у изузетно свијетлим, сочним бојама од жуте до љубичасто-кармин. Таква шик боја лишћа не може се похвалити, вјероватно, нема више биљке. Цвијет је тако непретенциозан, није ни чудо да често пролази незапажено, иако су зрели плодови наушнице врло сликовити и украшавају грм до врло хладног. Ови плодови хране се птицама Малиновке, које потом шире семенке изданака, доприносећи њиховој природној репродукцији.


Берескет: пристанак и нега

За бриселе и све врсте врста, садњу и негуу целини са једним принципом.

Да би се населили у башти, као на слици, берсеклет, на самом почетку одређује се са местом, ау зависности од осветљености и сврхе, бира врсту биљке, јер је директно повезана са његовом висином. , хабитус и однос према свету.

Садња садница било које врсте пролећног плода врши се у пролеће и своди се на припрему земљишта, као и за сваку биљку. Најбоље је добро дренирано, плодна није кисело земљиште. Приликом куповине вреди обратити пажњу на старост садница: три године се навикну без проблема и добро зимовање.

Брига о бресцхетте (Еуонимус) је апсолутно непретенциозна. Рушење тла се врши плитко, 2-3 пута у сезони, као печат у зони корена. Два ђубрива су интегрисана ђубрива - пролеће и јесен, сасвим довољна за успешну култивацију. Висока толеранција на сушу говори сама за себе - са наводњавањем посебних проблема брескозет не испоручује. У врелим сувим летима можете мало да повећате, али генерално, само једном недељно. Орезивање клинчића се обавља по потреби, углавном санитарно, уклањањем разбијених, оштећених и смрзнутих грана у пролеће. Не морају формирати орезивање, само у живим оградама постоји потреба за редовним фризурама.

Отпорност на зиму варира у зависности од врсте клинчића. Младе биљке се препоручују за мулчење корена, како би се спречило да се корени налазе у близини површине земљишта. Нема потребе за одраслим браслетима у овоме.

Болест не митасклони Од штеточина, могуће је оштећење лисних уши и паук. Углавном су склони томе да се контејнери искрцају и постројења затвореног тла. Лијечење овим лијековима омогућује вам да се брзо ријешите наметљивих гостију.

јата за узгој

Ширење избоја се производи, углавном слојевима и резницама, неке врсте ниског раста - подела грма, или мање - од потомака коријена. Наравно, бољи начини су могући без ломљења груди, јер су бресоси дуготрајни и постоји опасност од повреде одрасле биљке.

Размножавање семена, иако је то могуће, али захтијева прилично дуго раздобље за узгој садница на гранама садница. Поред тога, потребна је дуга стратификација, праћена клијавост у топлини, сличност чак и свјеже убраних сјемена не прелази 50%. Садница се сади на сталном месту трећу годину.

Резнице се производе у периоду од краја прољећа до средине љета, овисно о регији. Резнице, које имају 3-5 интернодија, дужине 5-9 цм, сече од одраслих (не млађих од 4 године) биљака, уклањају доње парове листова, засађују се у хладном стакленику, у оскудном, добро дренираном тлу, згусну, обилно пролије. Препоручује се наношење тунела у стакленику како би се избегло прегревање. Укорјењивање се у потпуности одвија у року од мјесец дана, након чега се отвара стакленик. Годину дана касније, узгојене петељчице могу бити посађене на стално мјесто. Резнице троше, ако је потребно, велику количину садног материјала, обично у комерцијалне сврхе.

Репродукција је најлакши начин да се добију биљке кћери. Ова метода је посебно погодна за пролијевање врста власца. Дугачак прикључак се поставља на претходно растопљену земљу, у куваном плитком (3-5 цм) утору. Прикован дуж цијеле дужине, на међупросторе, обилато заливене, прекривене земљом. Коренски систем се формира у сваком укљештеном чвору. Следеће године, бекство је одвојено од матичне биљке, а формирани грмови формирани су уз помоћ секатора. Спремни су за слетање на стално мјесто.

Јагоде у дизајну баште

Употреба каранфилића у дизајну није ограничена на било коју посебну врсту. У зависности од његове намјене могуће је покупити и великог солиста или дрвећа, и ниско растуће станете за организацију рубњака већих биљака, како би се створио величанствени нагласак у роцкаријима или роцк вртовима, композиција траке на позадини стјеновите падине.

За пројектанте и вртларе најзанимљивији су следећи типови везица:

Екстремни брикети, дрвеће и грмље

   • Еуонимус масроптерусје листопадни грм или дрво које расте до 9 метара у висину. Прилично хладна, али декоративна у добро осветљеним зонама сунца, користи се у појединачним појединачним засадима.
   • Хамилтон (Е. хамилтонианус)- листопадно жбунасто или уредно дрво са правилном овалном круном, не више од 8 м, светле боје, у јесенским листовима обојене су лимунасто-златном бојом.
   • Европејски (Е. еуропаеус ) -Листопадни грм или дрво које има генетско изобличење дебла, не више од 7 метара у висину. Велики сјајни засићено-зелени лист достиже 10 цм, најкориснији европски осветник (фото) у јесен, када је у питању воће, кутије су ведро обојене и изгледају веома стилски на позадини кожастих листова. Више о култури можете сазнати овдје.
   • Маака (Е. маацкии)- можда најљепши од високих представника рода берсклет. То је листопадни, деликатни, широко распрострањен грм висине 3 метра, са веома лепом круном. Диван не само са хабитусом, већ и са бојом лишћа, засићеном зеленом бојом љети и кукавичасто-ружичастим нијансама у јесен. Отпорна на мраз и сушу, брзо растућа сланина Маака преферира богату органску материју и сунчану локацију. Одлична трансплантација до 5 година старости.
   • Макимовицх (Е. макимовисзианус)- дрво које није више од 8 м, изузетно је лијепо за вријеме плодоносног зрења тамноцрвених бобица.
   • Сахалински (Е. сацхалиненсис)- широк округли грм који досеже висину од 5 метара, добро подноси ниске температуре, полако расте, преферира богато мокро тло. Нестабилан на топлоту и сушу.
   • Вригглер (Е. алатус)- средње зрело, до 2,5 метра, полако расте широк лисасти грм, савршено се осећа у условима високог садржаја гаса у граду. Лишће је сјајно, љети је густо зелено, црвено-наранчасто, до кармина, у јесен. Захтјеван за освјетљење, преферира сјајно сунце и богатствохумусна земља. Име је добила захваљујући уздужним накупинама на трупцима у облику крила.
   • Еупхорбиа (Еуонимус масроптерус)је листопадни грм или дрво које расте до 9 метара висине. Прилично хладна, али декоративна у добро осветљеним зонама сунца, користи се у појединачним појединачним засадима.
   • Хамилтон (Е. хамилтонианус)- листопадно жбунасто или уредно дрво са правилном овалном круном, не више од 8 м, светло љубе, листови падају у лимунасто-златну боју.
   • Европљанин (Е. еуропаеус ) - листопадни грм или дрво са генетским изобличењем дебла, не више од 7 метара. Велики сјајни засићено-зелени лист достиже 10 цм, најкориснији европски осветник (фото) у јесен, када је у питању воће, кутије су ведро обојене и изгледају веома стилски на позадини кожастих листова. Више о култури можете сазнати овдје.
   • Маака (Е. маацкии)- већина, можда, најљепши од високих представника рода бресцос. То је листопадни, деликатни, широко распрострањен грм висине 3 метра, са веома лепом круном. Диван не само са хабитусом, већ и са бојом лишћа, засићеном зеленом бојом љети и кукавичасто-ружичастим нијансама у јесен. Отпорна на мраз и сушу, брзо растућа сланина Маака преферира богату органску материју и сунчану локацију. Одлична трансплантација до 5 година старости.
   • Максимович (Е. макимовисзианус)- дрво не више од 8 м, изузетноДобар за време плодоносног зрења тамноцрвених плодова.
   • Сахалински (Е. сацхалиненсис)- широк округли грм који досеже висину од 5 метара, добро подноси ниске температуре, полако расте, преферира богато мокро тло. Нестабилан на топлоту и сушу.
   • Вригглер (Е. алатус)- средње зрело, до 2,5 метра, полако растући широки лишћарски грм, савршено се осећа у условима високог садржаја гаса у граду. Лишће је сјајно, љети је густо зелено, црвено-наранчасто, до кармина, у јесен. Захтјеван за свјетлост, преферира јарко сунце и хумусно богато тло. Име је добила захваљујући уздужним накупинама на трупцима у облику крила.
  • Брадавице (Е. верруцосус) или малокулицеје диван грм средње величине до 2 метра, прекривен лећом за стабло и гране, кроз које је добио своје име. Листови су велики, љети свијетло зелени, готово зелена салата, у јесен, ружа. Користи се иу солитарним солитернама, иу групним тракастим засадима, добро подноси украшавање калупа, одлично је за стварање живице. Више информација о избоју брадавица можете наћи овдје.
  • Свето (Е. сацросанцтус)- грм толерантан на сенке, непретенциозан, до 1,5 м, декоративан за време плодоношења са великим тамно црвеним плодовима. Изгледа добро на стеновитом брду као пасијанс, у групираним слетима на позадини сивих камених осцилација.
  • Варти (Е. верруцосус) илиМалобротовије величанствени грм средње величине до 2 метра, покривен лећом по стаблу и гранама, кроз које је и добио име. Листови су велики, љети свијетло зелени, готово зелена салата, у јесен, ружа. Користи се иу солитарним солитернама, иу групним тракастим засадима, добро подноси украшавање калупа, одлично је за стварање живице. Више информација о избоју брадавица можете наћи овдје.
  • Свети (Е. сацросанцтус)- грм толерантан на сенке, непретенциозан, до 1,5 м, декоративан за време плодоносења са великим тамно црвеним плодовима. Изгледа добро на стеновитом брду као пасијанс, у групираним слетима на позадини сивих камених осцилација.

Бересцхетто вартс ор милдевбуццанеурс сацред
Све више врсте шиндри мирно носе фризуру, која може регулисати висину биљке.
Све више врсте шиндри мирно носе фризуру, која може регулисати висину биљке.
Стабилан тренд у коришћењу ниско-растућих биљака у дизајну пејзажа постаје све траженији тако што се миче брикета.

   • Патуљасти вхискле (Е. нанус)разликује се од свих облика зимзеленог лишћа, ланцетасто, уско, закривљено на крајевима, споља свијетло зелене и зизових с преокретом. Патуљасти брикет - грм који се краде, дуги, танки изданци укоријењени су у тачкама контакта са земљом, формирајући сликовите завјесе. Без висиневише од једног метра, способног да брзо напуни простор, лепа у рубњацима, на позадини високих грмова, може расти на каменим оскудним земљиштима. Мали, веома импресиван и тражен. Патуљастим раковима пријети изумирање, налази се у Црвеној књизи.
   • Семеновљев Бересцхетто (Еуонимус семеновии)је зимзелени грм висине једног метра, са падајућим, назубљеним изданцима. Листови су крупни, кожасти, широко копљасти, до 5 цм дужине, жуто-зелени. Јарко засићено-љубичасто цвеће се жање у жару на крајевима изданака.
 • \ т
  • Коопмана Бересцхетто (Е. коопманни)- зимзелени грм који воли тигрове, гранатиран са четверокутним, понекад крилатим изданцима, лако укоријењен у постељину. Лист је густо зелен, кожаст.
  • Јапански Бересцхеттус (Еуонимус јапоницус)- Не хибернира в отворени земји во услови на средната стаза. За уређење пејзажа интересантан је само као биљка гомоља, јер издржава благи пад испод нуле. Лист може имати и зелену и варецат боју. На фотографији, берсеклет јапанског, крижног облика - спектакуларна посуда за контејнере за терасе и терасе.
  • Вхискле Фортуне (Е. фортунеи)- најдекоративнији од свих зимзелених изданака. Има много варијанти, различите у боји лисне плоче. Снажно толерантна, полако расте, апсолутно непретенциозна, лако толерише сушу и продужене периоде високих температура, не захтевајући састав тла, иако преферира аерацију богатих органских земљишта. Не подносите стагнацијувлаге Најтраженије у дизајну пејзажа због вулгарног обојења.

Бресклеле дварфБереецхлет Семенов

Најзанимљивија разноликост Фортуне чипова

Схреддед Апонскибрикет Фортуне

Најзанимљивија разноликост Фортуне чипова

"Минимус"је један од најмањих копилади. Гране су танке, дебеле. Лист до 1,5 цм, тамно зелен, са светлим венама. Полако растући, формирајући компактну "длакаву" завесу, могу се оштетити ротирајућим мразом.

"Минимус"је једна од најмањих резница. Гране су танке, дебеле. Лист до 1,5 цм, тамно зелен, са светлим венама. Полако растући, формирајући компактну "длакаву" завесу, могу се оштетити ротирајућим мразом.

"Смарагдно злато"("Смарагдно у злату") - највјероватније свијетло обојена варијанта, лист до 2 цм, свијетло зелен са широком златножутом границом.

"Смарагдна ведрина"је грм са плоснатим растом висине 30 цм, способан да се уздигне до носача и камења, лист од 4 цм, зелен са крем-белом границом, која у јесен постаје ружичаста.

СилверКуеен ("Вариагатус")- стојка до 20 цм, мали лист, елиптичан, на светло зеленој позадини, чиста бела граница.

"СунСпот"("Сунни Бунни") је густ, лагано растући грм до висине до 20 цм, лист до 2 цм, светло зелен, са златно-жутом елиптичном мрљом у аксијалној вени.

Смарагдно златоСмарагдно злато
СунСпот

"Схериданголд"- заобљен компактни грм до 35 цм, велики лист, у младој доби - сјајна салата, с временом зеленија. Сорта отпорна на хладноћу, споро расте.