Баниа са поткровљем и верандом и планирањем: 6к6, 6к4, 4к4

Добро купање је извор не само физичког здравља, већ и побољшава морал посјетилаца. То је олакшано унутрашњим уређењем просторија, компетентно дизајнираним просторијама и употребом савремених грађевинских материјала.

Први пројекти купатила са поткровљем направљени су за дрвене куће. Еколошки материјал има значајан број предности. Тренутно су популарни пројекти рафтинг купатила са поткровљем или пројектом са мансардом и терасом од блокова од цигле или пјене.

Хитност изградње објекта

Сауна са поткровљем и верандом, чији су пројекти представљени на нашем сајту, омогућава значајно уштеду простора на пољопривредном земљишту. Присуство другог спрата вам омогућава да додате додатни простор који можете користити по властитом нахођењу. Стога су ове структуре релевантне за оне који имају значајан недостатак подручја.

Најчешће се соба користи као гостињска соба, простор за опуштање, билијар или спортски терапеути. Чак и грађевинске компаније у листу својих приједлога уврштавају пројекте купатила из лога с поткровљем. Доступне су у неколико стандардизованих верзија.

При изради сопственог пројекта, сауна са дрветом или циглом са поткровљем треба да обрати пажњу на неке факторе:

 • често пројектне хале 6к6 са поткровљем могу имати прозоре монтиране на крову, ово рјешење осигурава много лаког простора и смањује трошкове инсталирања додатне вентилације;
 • у соби је предвиђенопростор за степенице од дрвета или метала; Да би се уштедела топлота, често се поставља директно из парне просторије;
 • облик крова се користи у сломљеном облику како би се максимизирао корисни простор испод њега; стрме бочне падине су комбиноване са вертикалним, крутим забатима;
 • пошто се просторија одликује високом влажношћу и значајним температурним варијацијама, неопходно је у пројектним купатилима са поткровљем 6х4 или 6х8 осигурати квалитетну изолацију и хидроизолацију.

Испуњење ових услова ће осигурати најудобнији резултат.

Савремене грађевинске технологије омогућавају изградњу мобилних купки, које се буквално могу транспортовати из мјеста у мјесто. Њихове предности и карактеристике рада могу се видјети у видеу.

ВИДЕО: Најјефтиније купатило на покретној мобилној кади по принципу кључ у руке

Компактне димензије 6к4 м

Сматра се да је пројект 4к6 купатила са поткровљем (фотографија приказана у наставку) најпопуларнија опција за имплементацију на малим парцелама. Конструкција је компактна, али истовремено не смањује функционалност. Овај снимак је довољан да га у потпуности искористи малој породици.

Пратниа кат находат следуусие собаки:

 • парна соба;
 • туш кабина или прање;
 • заборављени простор за одмор;
 • мала веранда.

Површина веранде је обично попуњена столицама, клупама и столом за ручавање. Овај отворени простор ствара атмосферу једноставности и природности. Међутим,Могу се жртвовати ширењем корисног унутрашњег простора повећањем једне од уграђених просторија.

Поткровље се користи као спаваћа соба, дневни боравак или чак остава. У другом случају, угодан кутак је опремљен на првом кату, у комбинацији с ходником.

При изради дрвених купки с поткровљем, претпоставља се да висина стропова у просторијама 2-2,5 м осигурава њихово удобно кориштење.

Пројектовање купатила 6к6

Једна од најтраженијих на практичној страни је пројекат виле 6к6 са гредом. Захваљујући екстра метрима трга долази до значајног повећања корисног простора. То вам омогућава да проширите опције распореда просторија тако да одговарају свим жељама власника купатила.

Поред обичних просторија за купање, као што су перионица, парна соба или тријем, у овом случају, мали базен се такође може смјестити унутра. Инсталира се као уграђена конструкција у поду или као додатни капацитет изнад нивоа пода.

Формирана тераса постаје пространија, што је важно за љетни период. Ако се очекује да ће често користити купатило и зими, онда се тераса може смањити.

фазе изградње

Могуће је независно спровести било који пројекат од купатила 6 до 6 са поткровљем до пројектног купатила 6 до 9 са поткровљем. Потребно је само да зарадите довољно материјала и изаберете праву област за изградњу.

Секвенцијални алгоритам ококонструкција је следећа:

 • Подручје је очишћено и постављен је темељ, који се бира на основу терета: или траком или типом вијка.
 • База је покривена хидроизолационим премазом. У ту сврху користе се ролови рубероида на којима се врши полагање трупаца доњег везивања. Поврх тако чврстог низа постоји слој сексуалног заостајања. Затим се поставља дневник.
 • Један од потрошних артикала у пројекту куће је полагање металног крова с мансардом. Под њим се формира дупла облога са обавезним загрејавањем. На поду се налази и двоструки кровни покров.
 • Стропне греде се режу и монтира се плафон.
 • Дрвени трупац треба да буде проконопачен и потрошен на унутрашњој и спољашњој страни.
 • Будући да у процесу грејања купатила користе отворену ватру, сви дрвени елементи морају бити импрегнирани са неколико слојева ватроотпорног антисептика. Са спољне стране, влага је покривена са два слоја фасадног лака.
 • Изводи се плутајућа врпца и, према пројекту, купке из цилиндричних трупаца са поткровљем монтирају се на своје циљне плоче.
 • Следећи корак је постављање подова. За њихову изолацију често се користи глинена експандирана глина.
 • Дрвени зид је у унутрашњости бунара довољан за полирање и више се не може третирати.
 • У завршним фазама имплементације пројекта, купаонице из брвна с поткровљем су направљене за уградњу прозора и вратаблокова
 • Пар се поуздано загрева и монтира у лестве припремљене за то.

Примена технологије оквира

У успешној реализацији оквирних пројеката може се наћи успешна купатила са поткровљем од 6к8 м. У овом случају, улога потпорне конструкције изводи се дрвеним скелетом из греде. Монтажа регала врши се на доњем ремену кроз задати једнаки интервал од 0,6-0,8 м

Избор димензија оквира за оквир израчунава се на основу очекиване величине будућег грејача.

Основни отицај на угловима се користи у облику снопа 100к100 мм, а за средњи довољан за монтажу регала 100к50 мм. Изолациони слој од савремених материјала ће много боље одржавати унутрашњу температуру у удобном опсегу, јер је топлотна проводљивост таквих материјала знатно нижа него код дрвета.

Спољни покривач зграде је направљен коришћењем ОСП слова. Овај материјал је специјално дизајниран за сличне услове и развијен. Популарни топлотни изолатори у таквим пројектима купатила са поткровљем (фотографије су на страни) су минерална вуна и полистиренска пена. Средње пукотине између њих се пуне монтажном пјеном.

Са вањском терасом

Неки мајстори више воле да постављају празнине са сувим маховином, остацима или ланом. Уз све предности ових природних материјала, они имају низ значајних недостатака. Прва је исушивање. Након тога, маховина и олош се суше, смањујући величину, што доводи до пражњења и влажног ваздуха кроз пукотине. Други је сировинаомиљени грађевински материјал за птице. Већ током првих 5 година, истежу се за сопствена гнезда, што, наравно, не додаје херметичке купке. Најбоље средство за постављање прореза су савремени испреплетени грејачи, посебно Полимер или Цонтек - херметички заптивач.

Једна од предности модела оквира је широк спектар вањских завршних обрада. Обложени су споредним колосијеком, свим врстама плочица, облогама или блоковима. Могуће је одмах извршити спољну обраду конструкције оквира, а за оквир је потребно чекати 1 годину скупљања. Чак и ако је сауна изграђена на темељима пилота, ипак ће бити потребно чекати најмање 12 мјесеци за потпуно и уједначено скупљање цијеле конструкције.

ВИДЕО: Пројекција купатила са пентхаусом 6к6 м

Нормал 0 МицрософтИнтернетЕкплорер4