Бачва са својим рукама

Купатило у облику бурета - прилично ријетка појава, али изгледа врло декоративно и краси било које подручје. Таква зграда може бити изграђена самостално, јер не би требало бити посебних потешкоћа у процесу рада. Цев са сопственим рукама - сасвим је реална за сваку особу која зна како да рукује грађевинским алатима. Осим тога, таква структура је да се може изградити самостално без помоћника. Ово је најбоља опција за оне који би жељели да се купају, али подручје локације не дозвољава изградњу велике структуре.

Предности и недостаци

Цев за купатило је осебујан цилиндар направљен од дасака које међусобно повезују жлебове. Дужина цилиндра се креће од 3 до 6 м, а висина (пречник) - 2-3 м. Да би се додатно ојачала конструкција, напуњена је металним плочама (по принципу стезаљки). Иако су предности таквог купатила присутне, али морате знати о недостацима такве структуре:

  1. Зидови нису прописно изоловани, тако да зимске купке могу бити проблематичне, нарочито током јаких мраза.
  2. Мали квадрат. У правилу, таква купатила се састоје од минијатурних окова и парних просторија више од скромних димензија. Дакле, у исто вријеме може бити и 2-3 особе у соби.
  3. Проблеми који повезују канализацију и водовод. Чињеница је да током јаких мраза, све цеви могу једноставно да се замрзну и да се кадица не користи.

Али постоје ситуације у којима се овим недостацима не треба обратити пажња. Такве купке су јефтине, заузимају најмање простора, њихлако можете то урадити сами, премјестите га и инсталирајте у било који кут. Они су лагани, мобилни и лепи. Нема потребе да се припреми солидна основа за њихову инсталацију. Стога, ако је локација мала, често је таква зграда једини излаз из ситуације.

Цртежи и материјали

Да бисте започели, морате се упознати са плановима купатила и дизајнирати свој пројекат. Цртежи цеви за купање ће помоћи да се правилно израчуна количина грађевинског материјала и олакша рад. Упркос разликама у пројектима забране бачве, сви они се састоје од следећих елемената:

  1. Подлога од плоча, дебљине 6 цм
  2. Преклопни детаљи - плоче од ариша или кедра са жљебастим шиљцима. У том случају дужина плоча би требала бити једнака дужини саме конструкције, тако да није било непотребних спојева и пукотина које слабе структуру и смањују чак и ниске индексе топлинске изолације материјала.
  3. Преграде направљене од дрвених плоча. Све преграде су равни подови у облику круга, постављени вертикално.
  4. Сексуални подови и прашина са дрвета.

Пре изградње купатила, све дрво треба добро третирати антисептичким композицијама како би се продужио животни вијек зграде. Стручњаци препоручују употребу црногоричног дрвета за вањску обраду, а ариш - за унутрашњост.

Монтажа и монтажа

Након пажљиве обраде дрвених елемената можете покренути сакупљање купке. Од алата, потребно је припремити уобичајену столарију (чекић, план, брусилицу,длето) и рулет за мерења. Додатни материјали захтевају чавле са вијцима, металну траку за додатно ојачање конструкције и конопљу за полагање шавова. Ово је неопходно у случају да плоче немају утор.

Онда треба да одлучите где ће се налазити купатило. Стручњаци савјетују да се зграда постави на повишено мјесто, у сваком случају не у низинама. Након тога, потребно је ископати јаму дубине не веће од 50 цм, димензије јама одговарају величини купке плус 50 цм, а на дну јаме треба напунити мјешавину шљунка и дробљеног камена и пажљиво је угурати.

Постављање оквира бачве за купање

Следећа фаза је инсталација оквира. Носиве плоче се постављају сваких 150 цм, тако да њихов број зависи од дужине зграде. На њему су нагуране даске, са свим монтажним удубљењима треба да се налазе на истој линији. Затим долази ред преграда, које су постављене строго окомито на под од песка и шљунка.

Монтажа зидова и преграда

Затим закуцајте даске за зидове. Између првог и последњег елемента, монтирајте посебну шину за подешавање, која омогућава подешавање зазора ако се дрво суши или бубри. Завршена конструкција мора бити чврсто затегнута траком. Након тога потребно је избушити отворе за одвод воде (минимални број - 3).

Обручи ће спречити настанак пукотина и помоћи да повуку плоче током времена

Завршна фаза је уградња бродских подова, палета и врата. Приликом уградње котламорате бити изузетно опрезни и третирати површину близу ње ватроотпорним материјалом. Пећ мора имати мали капацитет у складу са запремином парне купељи. Кров може бити изграђен на роговима или га једноставно покрити хидроизолацијом и меким материјалом за кров. Унутар каде се може третирати ланено уље. Под треба да има благи нагиб, довољно 1 цм нагиба до 1 метра.

Научити више о томе како направити бачву за купање и погледати корак по корак фотографије градње, не можете сумњати у успјех намјераваног посла. Ако пратите упутства, све ће радити најбоље.