Астилба у пејзажном дизајну

Дестилла биљка у пејзажном дизајну увијек је привукла и привукла пажњу сваког дизајнера. И то је заслужила јер има величанствене бујне цвасти и занимљив облик лишћа. Управо због ових главних предности вртлари су засадили цвијет аптила у свом врту. Савршено се усклађује са различитим биљкама, фаворизујући постављање природних приоритета.

Неколико година касније, биљка Астилб красила је на балконима узгајивача цвијећа, али данас је засађена од сваке трећине, а често и мјесто за узгој вртова у земљи. Замислите дуге и лепе избојке са огромном количином цвасти, које су у стању да оцрну било који пејзаж, травњак или воду. Најбоље биљке, у комбинацији са астилбојем, су домаћини, шаренице и присила. Цвијет овог задивљујућег цвијета може се наставити од средине љета до средине јесени уз одговарајућу његу. Али дешава се да у том периоду цветање није ограничено.

Све што баштован мора да зна

Прва ствар коју пас мора знати је мјесто поријекла цвијета астилбиле, јер то овиси о њему. Домовина се сматра двема државама: Кином и Јапаном. Због тога је биљка подељена на две практично једнаке честице.

скринсхот_11-02-2018_202306.пнг

Дизајн астилаб и вртова

Ова биљка савршено надопуњује сваки врт. Јапански астлоб у висини досеже 80 центиметара, инхерентан је са ажурним рубовима лишћа. Гледање листова одједном је видљиво како вена кларетне боје падаза њих. Овај цвет је заиста велик.

Скоро крајем љета почиње цвјетати кинеска биљка Дестилба. Палета цвјетова је разноврсна, потиче од бијелих до лила нијанси. Боја лишћа је врло слична јапанском представнику.

Карактеристичне особине цвијета астилбија

Као што је раније поменуто, цвасти се не разликују само по једном нијансом, њиховом сету. Поред тога, оне су прилично густе и густе, различите величине и периода цветања. Ако се на основу ових података може објаснити - све врсте афродиса цветају од 2 недеље до скоро 2 месеца.

Сваки баштован пре садње било које биљке почиње да размишља о томе да ли је тло погодно или не. У овом случају неће бити проблема. Астилба цвијет је невјеројатно непретенциозан, може се користити на сваком тлу. Ова биљка може расти на истом тлу више од једне деценије за редом, и неће промијенити свој изглед.

Биљка савршено толерише наше промене температуре, као и борбу против разних врста инсеката и штеточина. Једини услов који се мора поштовати - цвет Астилде воли сенку. То не значи да бисте требали тражити тамна подручја, само пронађите мјесто гдје ће сјене бити веће од свјетла.

Обратите пажњу! Није потребно засадити биљку поред великих стабала, јер извлаче све хранљиве материје из тла, а астилаба ништа не оставља. Такође, биљка ће се осећатиМного је удобније ако обезбедите довољно ђубрива.

скринсхот_11-02-2018_202331.пнг

Ако живите у хладној регији, не заборавите на зимско склониште, иначе не можете избјећи озбиљне проблеме са биљкама. Придржавајте се основних правила неге:

1. Максимална боја.

2. Довољна количина воде.

3. Редовна примена оплодње.

Ако следите ова три једноставна правила, моћи ћете да узгајате дивну биљку у вашем подручју.

Астилба за дизајнере

До данас, дизајнери користе постројење довољно за уситњавање, поготово када је креветић постављен у рибњак или цвјетњак. Према свим утврђеним нормама, грмови ове биљке су мале асоцијације, али понекад чине изузетак и од њих стварају велику разноликост композиција са масом различитих нијанси.

Одличан цвијет астилбије изгледа као гомољаста култура, на примјер, с ирисима или гладиолима. Добра комбинација долази са различитим домаћинима и папрати. Астилба цвијет је посађен поред монотоних ограда како би направио бар неколико боја.

Плетене цвјетне гредице, гдје цвијеће Астилбија "доминирају" саме од себе. Може да изгледа као цветна башта изграђена на брду, на чијим је рубовима велики број камења. Међутим, цвијет није изгубио јединственост иу комбинацији с другим биљкама.

Пазите!Када садите цвијеће-сусједе, немојте заборавити да саднице расту у хладу, ида издржи тако дуго одсуство сунца не може сваки цвет. Лијепи сусједи за овај цвијет ће бити лилиник, савршено толерирају тако дугу сјену.

Лилиници и малине имају разноврсне сорте, које се разликују не само по изгледу, већ и по трајању цветања. Стога, ако можете да издвојите време за дизајнирање парцеле, узмите у обзир време и трајање цветања, онда ћете моћи да створите ненадмашну цветну башту у сопственој башти, која ће вас задовољити дуги низ година. Ако нисте успели да се побринете и припремите засјењено подручје, немојте престати са избором за лилинике. Добра опција ће бити цвијеће сунцокрета, као што је Геицхера.

Посадите аптил у своју башту, то је веома непретенциозан цвет који ће вас задовољити не само током сезоне цветања.