Апарат за заваривање полипропиленских цеви: 2 варијанте

Апарат за заваривање за полипропиленске цеви је компактне величине, што их чини једноставним за употребу. Имају многе предности, али проблеми настају када је потребно направити запечаћени шав. У ту сврху користе се уређаји за заваривање. Додјељују се различити модели, који се разликују у погледу снаге, опреме, типа.

Типови апарата за заваривање пластичних цеви

Опрема за заваривање је уређај који, користећи високе температуре сусједних спојених површина, ствара затворену везу. Заваривање пластичних и ливених цеви има своје разлике и уређаје. За полипропиленске цеви користе се 2 врсте апарата за заваривање.

Врсте апарата за заваривање:

 1. механички- користи се када су потребне велике силе и велика површина заваривања;
 2. мануал- може се користити самостално за повезивање цијеви различитог калибра.

Конструкција механичке јединице укључује потпорни оквир, блок и хидрауличну јединицу. Са обе стране, уређај је одушевљење. Унутар улаза су уграђени улошци. Они правилно распоређују притисак и центрирање.

Поравнајте крајеве цеви захваљујући електричном торњу. Ово је ротирајући диск опремљен двостраним ножевима. Главни део апарата је електрични грејач. Ово је посебан метални диск са унутрашње стране.

Ручне јединице се користе за домаће задатке. Механички служи за великеколичине фабричких радова.

Када се користи апарат за заваривање полипропиленских цеви, неопходно је строго се придржавати сигурносних правила наведених у упутствима

Ручно спајање пластичних цеви помоћу посебног гвожђа. Принцип је сличан обичном гвожђу, али изглед је другачији. Уређај садржи грејну плочу, термостат и оловку. Гријач је опремљен са два отвора за упарене заварене елементе. Због тефлонске облоге врућа пластика се не лијепи за уређај.

Комплетна опрема за лемљење полипропиленских цеви

Разни произвођачи нуде различите типове уређаја. Постоје три главне варијанте на тржишту. Да бисте разумели којега заваривача изабрати, морате упознати све опције.

Типове опреме:

 • је једноставан . Укључује сам уређај и кључ за монтажу млазница. Врло добар за кућну употребу.
 • Просечно . Често се користи за кућну употребу. Комплет садржи разне млазнице. Такође је погодно да се уређај помера кроз кућиште.
 • професионално . Укључује све потребне ставке које може бити потребно професионалцу. Погодан ковчег ставља све детаље у исправан редослед. Погодан за оне који су стално заварени полипропиленским цевима.

Свака верзија има упутство за употребу. Пре рада са овим документом морате се упознати. Све нијансе рада наведене су у упутству за употребу.

Цена различитих уређаја може битикардинално другачији. Може се наћи јефтина варијанта за 1000 рубаља или професионалац за неколико стотина долара.

Цена заваривања зависи од произвођача производа. Тржиште је углавном заступљено у Кини. Употреба такве опреме неће узроковати никакве проблеме.

Која врста апарата за заваривање полипропиленских цијеви треба одабрати

Многи домаћини одлучују да се поправљају и купују апарате за заваривање у те сврхе. И овде долази питање о томе који уређај да изабере. За почетак, морате одредити карактеристике опреме.

Главно је да се обрати пажња на продуктивност, ефикасност, трајност. За кућну употребу је погодан мали уређај, који је погодан за наношење. Важно је да уређај буде у стању да одржава оптималну температуру од 260 степени.

Када се заваривачи често користе, боље је одабрати сет са неколико млазница.

Важно је узети у обзир снагу лемилица. Одређује се брзином грејања инструмента. Функције употребе описане су у упутствима. Добро је ако се машина може прикључити на електричну мрежу.

Потребна снага за цеви различитог калибра:

 • Са пречником од 16-49 мм, снага је 680 В;
 • За величине 49-75 мм потребно је 850 В;
 • Ако је пречник 125 мм, потребно је 1200 В.

Приликом куповине уређаја за заваривање полипропиленских цеви, консултујте се са продавцем

Такође вреди видети прилоге који се додајукомплетан Функционалност уређаја одређена је управо придевним елементима. Тако ће бити могуће радити са цијевима различитих промјера. Премази млазница се могу разликовати, што је најважније, алат мора бити јак. Данас је популаран тефлон, пластика се не држи.

Како изабрати уређај за заваривање полипропиленских цеви

Постоје бројни критерији који се морају узети у обзир приликом куповине уређаја за лемљење. Прва ствар коју треба узети у обзир је врста лемилица. Он је изабран са дефиницијом сврхе куповине. Професионалци бирају механичке варијанте, а домаће мајсторе - приручник.

Информације о уређају за правилан избор:

 1. Режим температуре.Стабилност овог индикатора указује на квалитет уређаја.
 2. Брзина рада.Много зависи од моћи. За различите пречнике цеви потребна је појединачна снага.
 3. Завршетак.Обратите пажњу на број млазница.

Приликом одабира лемилице, обратите пажњу на присуство тефлонског премаза. Управо та површина штити млазнице од лијепљења врућег полипропилена. Такође, произвођач игра важну улогу. Ово би требало да буде вредна компанија која се добро показала на тржишту и има позитивне повратне информације од купаца.

Након куповине апарата за заваривање, немојте га одмах тестирати на правим цијевима. За почетак, вежбајте на малим коцкама пре него што се навикнете на рад са одређеним агрегатом.

Потребно је правилно изабрати снагу инструмента. Требало би да буде довољно за радцеви датог пречника. Обично се одвија заваривање средњим заваривањем.

При проучавању млазница неопходно је трезвено процијенити њихову нужност. Понекад произвођач управља уређајем са апсолутно бескорисним елементима, који само повећавају његову вредност.

Оцењивање најбољих уређаја за заваривање пластичних цеви

Принцип лемилника је прилично сличан принципу обичног гвожђа. Заваривач се користи за загревање крајева цеви и њихово накнадно повезивање. Главни део уређаја је грејање ТЕН. Различите млазнице су намијењене за рад с цијевима различитих величина.

Сазнати сведочанства људи, ки со користили този или осе апарат за завараване на пластические цеви, доступно на Интернет

.

Оцене најпопуларнијих компанија:

 • РЕМС;
 • Герат Велд;
 • БРИМА;
 • Анкор;
 • ПРОРАБ.

РЕМС производи најбоље професионалне уређаје. Алати за лемљење ове компаније су скупи, али квалитетни. Грејач је израђен од антикорозивне легуре алуминијума. Компанија поштује немачке стандарде. Карактеристика уређаја - тачна дефиниција температуре.

Прос за РЕМС Цомпани:

 • Комплет садржи постоље које вам омогућава сигурно постављање апарата на под или на друге површине;
 • Упркос просјечној снази, алат је способан да се брзо загреје;
 • Велики избор прикључака.

Али значајан минус је цијена. Многи слични модели могу стајати на тржишту јефтиније. Али све рецензије о моделима су позитивне.

Герат Велд је одличаноднос квалитета и цене. Алати за лемљење су компактне величине и добре снаге. Апарати за заваривање се углавном користе за цеви већих димензија, али се могу користити на варијантама средње величине.

Једини недостатак компаније Герат Велд је недостатак комплетног сета спојница.

Али с тим, постоје многе предности. То укључује брзо заваривање, могућност истовремене употребе двије млазнице, поузданост конструкције. Такође имајте на уму приступачну цену и доступност удобног штанда.

БРИМА - нуди јефтину, али квалитетну робу. Лако глачало за лемљење може заваривати цеви различитих величина. Снага лемилице је мала, али се млазнице брзо загревају.

Међу предностима су рупе за спајање спојнице. То вам омогућава да радите с различитим цијевима, без мијењања млазница. Он такође омогућава практично управљање помоћу регулатора температуре. Међу минусима - није удобан штанд.

Произвођач Енкор је погодан за почетнике. Алати за лемљење су јефтини, али то не говори о њиховом квалитету. Уређај је опремљен повећаном мајицом и има два начина гријања. Предузеће ПРОРАБ више пута испоручује машине за лемљење. Модели не носе тешке терете. Такав уређај се купује за одређени посао у исто вријеме.

Гвожђе за заваривање полипропиленских цеви

Дизајн ручног гвожђа укључује ТЕН, који је уграђен у посебан штедњак, термостат и оловку. Плоча има неколико отвора за заварене дијелове. Они имајуразличитих величина.

У комплету за заваривање гвожђа налазе се млазнице различитих пречника

Пегла треба да има тефлонску превлаку. Ово ће спасити уређај од лепљења пластике.

Главна ствар у апарату за заваривање је снага. Одређује се температуром и брзином загревања. Ови параметри директно утичу на квалитет рада.

Оптимална мосност:

 • 1,5-2 кВ се користе за цеви пречника мањег од 10 цм;
 • 0,5-1,2 кВ се користе за заваривање цијеви величине 2-7,5 цм

Обратите пажњу на детаље наведене у комплету са уређајем. Једноставан комплет садржи комплетан уређај и кључ за промену квачила. Међутим, средњи комплет садржи неколико варијанти. У професионалном комплету можете пронаћи све постојеће спојнице.

Изабрали смо апарат за заваривање полипропиленских цеви (видео)

Различити типови лемилица се користе за лепљење полипропиленских цеви. Обично домаћи мајстори користе ручне пегле. Постоје различите опције за извршење. Уређаји се разликују по снази и опреми. Можете изабрати прави уређај на основу сврхе куповине.