Алуминијумска клизна врата из профила на веранди, унутрашње преграде

Врата - ово је врло важан детаљ за све врсте зграда и просторија. Врата су подложна високим захтјевима за поузданост, трајност и трајност. Али не можемо заборавити ни на естетику, која је далеко од последњег места. Посебно су популарна алуминијска клизна врата.

Ови пројекти су идеални за уградњу у стамбеним просторијама као што су унутрашња врата, као и за улазне групе у комерцијалним и другим врстама зграда. Алуминијумске конструкције се све чешће постављају. Они су изабрани због многих предности.

Предности алуминијумских врата

Главна предност поседовања алуминијумских клизних врата је уштеда драгоценог простора, што је веома важно за станове мање величине. Али ако је соба довољно велика, онда уз помоћ таквих врата лако можете затворити и огромне отворе.

Врата и улазни панели од алуминијумског профила монтирани на терасама, базенима, купатилима, јавним просторима. Постојеће врсте алуминијумских конструкција не само да могу бити пријатно изненађене, већ и омогућити стварање јединствених дизајна.

Клизни системи могу не само украсити дизајн и унутрашњост, већ и постати практично неопходни у случајевима када је потребно затворити велике отворе. Алуминијске конструкције су саставни дио сваке канцеларије.

Међу осталим заслугама је огромна листа. То је пријатан и естетски изглед и веома висок ниво снаге.

Алуминијумски профил имависока отпорност на ватру, а такође и еколошки. Алуминијум савршено издржи чак и најнеповољније услове рада, има високу отпорност на хемијске утицаје. Касетна алуминијска врата имају високу топлинску и звучну изолацију.

Модели таквог дизајна се производе у различитим облицима и бојама. Модерни произвођачи нуде не само различите карактеристике алуминијског профила за клизна врата, већ и различите могућности отварања система. Конструкције су мале тежине, што је достојно. За велике отворе производе се врата већих димензија. Осим тога, ова врата су изабрана за једноставну инсталацију - то није теже од уградње обичних клизних врата.

Трошкови клизних система алуминијумских профила су такође веома приступачни и квалитет је на највишем нивоу.

механизам механизма

Системи од алуминијума користе чврсти и крути профил. То омогућава стварање платна висине до 5 метара. Што се тиче самог механизма, ваљци су направљени на бази кугличних лежајева, обезбеђујући најтиши и глаткији правац. Ваљци су сигурно скривени од унутрашњости платна, што систему даје још већу естетику. Доњи правац није висок - то је практично решење.

Типови клизних система

Клизна врата од алуминијумског профила могу имати неке карактеристике дизајна, у зависности од типа профила и произвођача. Али принцип клизних система је традиционалан.

Најчешћи тип је висењеунутрашњи системи. Карактеристика дизајна - моћан водич, који не само да је платформа за рад ваљака, већ и држи тежину платна.


Висећи алуминијумски систем.

Нема много предности у овом дизајну. Главни плус је цена таквих решења. Често су то буџетски модели. Врата са таквим механизмом ће се уклопити у унутрашњост. Међу предностима је и једноставност уградње ових врата.

Што се тиче недостатака, они су прилично бројни. Међу главним недостацима су честа заглављивања ваљкастих вођица. То је због чињенице да у дизајну нема нижег вођења. Тиме се смањује вијек трајања ваљкастог механизма.

Модели типа цоупе из вестибула се знатно разликују. Главна разлика је у правилној расподели оптерећења.

Горњи водич не држи тежину мреже. Конструкција има два водича - сва оптерећења су распоређена између горњег и доњег. Такав систем гарантује поузданије перформансе.

Флексибилна конструкција.

Међу главним предностима високе поузданости и трајности таквог система. Положен је у самом дизајну. Такви производи се неће трести, ваљкасти механизам се практично не заглави у таквим алуминијумским клизним вратима. Механизам се глатко клизи дуж водилица.

Механизам типа купе укључује танко платно. То моделима даје још већу привлачност. Међу недостацима су само двије тачке, које је тешко сагледати. Међу њима - трошкови и инсталација,што није једноставно.

Постоје и специјална подизна и клизна врата. Функционалност таквих модела зависи од механизма отварања. Платно се креће кроз дупле вођице, које су хоризонтално постављене. Ако кликнете на ручку, чврсто је подићи и вратити се назад. Након тога се тканина поново спушта.

Подизна клизна врата

Овај дизајн је веома занимљив. Такви модели су нам дошли из Европе. Дизајн је стаклена тканина у профилном алуминијумском оквиру. Недостају им пуно светла. Модерне технологије омогућиле су стварање система са високим параметрима топлинске и звучне изолације. Постоји много опција дизајна за такве моделе.

Раније се такав производ сматрао луксузом, али данас је тешко замислити огроман улаз у кућицу без таквих врата. Многи су већ имали времена да уваже све предности и поставили су ова клизна алуминијумска врата на терасу или на веранду. Често се такав систем врата користи умјесто зидова. Ово додаје модернији изглед кући или стану, као и повећава визуелну величину просторије.

Ови модели се одликују оквирима високе чврстоће и капцима. Квалитативни профил нам омогућава да искористимо долазну групу више од 80 година. Алуминијум није кородиран и отпоран је на агресивна окружења, што га чини добрим избором за улазак у кућицу. Премаз не оштећује сунчеве зраке. Врата се праве савршено - не проналазе никакве деформације. Материјали су еколошки прихватљиви и сигурни за људе. Стакло у овим системима нијепредставља опасност.

Што се тиче обима, они се не препоручују да буду инсталирани тамо гдје постоји стални проток људи. Овај дизајн је дизајниран више за приватну употребу. На пример, можете уградити алуминијумска клизна врата и поделити стан на неколико зона. Стакло и преграде ће помоћи да се постигне занимљив ефекат у ентеријеру.

Клизна врата у земљи

Ако се планира уградња таквих врата у кућицу, препоручује се планирање у фази изградње.

Овај систем можете користити како желите - то је одлична опција за врата на терасу, балкон, базен.

Такође, ови модели помажу да се ефикасно подели салон и кухиња. У расаднику са овим системима, простор за игру или спавање је лако заштићен.

Топли и хладни профил

Профил, из којег се изводе унутрашњи клизни алуминијумски прозори, врата и преграде, може бити и хладан и топао. Хајде да покушамо да схватимо шта то значи.

Хладни профил се разликује од топлине која је направљена од непрекидног чврстог легираног алуминијума. Нема термостата који дели спољашњи и унутрашњи део. Производи њиховог хладног профила су лакши и софистициранији по изгледу, а његова цена је јефтинија. Обим примене због ових карактеристика је ограничен.

Ови системи се често користе за производњу прозора и конструкција врата који ће бити инсталирани у просторијама које се не грију. На основу њих се стварају и унутрашња врата и бубњевисистемима.

Крутост овог профила је нешто слабија од топлине. Због тога се врата овог материјала не разликују у великим димензијама. Профил се може испоручити у различитим бојама. Врата од топлог алуминија могу се поставити било гдје. Специјална технологија пројектовања омогућава да структуре имају високе карактеристике топлотне изолације. Особитост ових профила су термостати од полиамида или полиермидика.

Унутрашња и спољашња клизна алуминијумска врата и улазне групе данас су веома популарне. Купују се за високу поузданост, широк избор боја профила, за различите изведбе и типове клизног механизма. Ово је одлична опција за украшавање и разноликост ентеријера просторије.