Алуминијски плафонски сталак (50 фотографија): висећа конструкција панела, профила и шина, техничке карактеристике

Спуштени плафони дуго су уживали огромну популарност. Разликују се у једноставности конструкције и брзини монтаже. Као завршни материјал кориштени су претходно само гипсане плоче или пластичне плоче. Данас су били дизајни од алуминијумских шина. Овакви системи стропова омогућују стварање јединствених интеријера.

Једноставност и разноврсност метала омогућава њихово постављање не само у унутрашњост, већ и изван зграда.


Карактеристике: за и против

Плафонски плафони су висећи системи који се монтирају испод главног спрата. Њихова главна сврха је украшавање површина. Оградни плафон се састоји од неколико основних елемената:

 • Зидни профил. Конструкција може имати другачију секцију. У већини случајева они користе П-модел. Они су потребни за фиксирање крајњих шина и формирање чврстог система. Стога, извана, он мора одговарати боји читавог платна.


 • Стрингер. Елемент је носећи профил од нерђајућег или поцинкованог челика. За њега и сами причврстите украсне елементе. Конструкција може имати различите величине жљебова, који се бирају испод самих трачница.
 • Суспензије. Главни задатак ових елемената је повезивање носача са стропом. Користе се као посредници, дозвољавајући да се раван доње равни на једном нивоу.
 • Алуминијске шине. Допуњују се производи са посебним жлебовима којидозволите вам да их ставите на оквир.


Алуминијумски плафони добро се уклапају у многе модерне ентеријере.

То је због неколико значајних предности:

 • Отпорност на влагу. Алуминијум је практично не-корозиван, јер се на његовој површини ствара посебан заштитни слој. Произвођач даље обрађује материјале у различитим депонијама за уземљење. Због тога се плафон за ограду може инсталирати како у купаоници тако иу великим базенима.


 • Отпорност на пожар. Метал се не пали и не подржава сагоревање. Када се загрева, не емитује штетне материје. Ако соба захтева строга правила о заштити од пожара, онда ће железнички системи бити алтернативно решење за овај проблем.
 • Квалитативни одрази светлости. Површина трачнице је полирана, након чега је много боље рефлектовала светлосне струје. Ова функција вам омогућава да довршите плафоне са нисконапонским лампама, које се изравнавају на рачун претходно описаног феномена.


 • Трајност. Материјал се практично не оштећује под утицајем спољашњих фактора (бактерија, плијесан, итд.). Алуминијум може задржати своја оригинална својства већ неколико деценија.
 • Трајност. То се постиже захваљујући чињеници да је целокупна конструкција стропа израђена од метала, који се лако уравнотежује механичким оптерећењем.
 • Једноставна инсталација. Сви елементи причвршћени су вијцима или другим типовима причвршћивача. Исте шине требате само исправно уметнути, небез монтажних система. • Брзина инсталације се такође постиже на уштрб мале тежине, што вам омогућава да све операције обављате самостално или са помоћником.
 • Јединствене карактеристике дизајна. Међутим, није пожељно примењивати их у спаваћим собама или деци, јер се разликују у хладним бојама. Све то зависи само од личних преференција и исправне комбинације светлости и унутрашње обраде.


 • Лак за поправку. Готово сви елементи стропа се преклапају и не зависе једни од других. Стога није тешко замијенити одређени дио ако је потребно. Ово се не односи само на шине, већ и на суспензије. Али ако референтни профил не успе, одређени део система на плафону ће морати да се уклони да би се заменио.


У вези с негативним аспектима, овдје се могу навести само неке чињенице:

 • Алуминијска мекоћа. Горњи декоративни слој шине лако се огреба оштрим предметима. Али ако не намерно извршавате такве радње, онда се овај недостатак може надокнадити.
 • Смањите висину просторије. То се постиже због суспензија, које могу заузети од 5 до 15 цм простора. Веома често, за визуелно изглађивање ове појаве, користе се ломљиве траке.

Алуминијумски плафони су универзални системи.

Али најбоље мјесто за њихово кориштење су базени, уреди и медицинске установе.


Спецификације

Спуштени плафони типа шине су склопови, што омогућава коришћење различитих типова конструкција током монтаже. Техничке карактеристике овог система углавном описују параметре алуминијумских декоративних панела.

Ребрни плафони има следните структурни карактеристики:

 • Спољни панел је врста алуминијумског профила. Дебљина ових елемената варира у распону од 0,3 до 0,6 мм.
 • Дужина шина. Стандардне модификације (према Госстандарту) имају димензије 2-6 м. Међутим, неки произвођачи дају могућност израде дизајна са специфичним параметрима.


 • Образац. Декоративни панел је опремљен посебно закривљеним унутрашњостима. Њихов облик може бити другачији, али често се лако може изабрати жица испод ње.
 • Структура. Декоративне шине могу бити чврсте или перфориране. Друга опција је скупља и стога није тако честа појава.
 • Тежина. Ова карактеристика првенствено зависи од других техничких карактеристика пројекта. Често, 1 м2 квалитетног производа тежи од 1 до 3 кг. Ову особину можете сазнати од одређеног произвођача, што ће вам омогућити да изаберете најбољу опцију.


Што се тиче осталих компоненти овјесног стропа, оне се практично не разликују од стандардних модификација. Израђени су од истог алуминијума или поцинчаног челика. Дебљина профила не прелази 2 мм.

Стропови шина се продају у малим стандардним сетовима. Њиховапараметри често указују на димензије ламела и на површину коју покривају. Приликом одабира жељезничког система, важно је узети у обзир не само његове карактеристике дизајна, већ и техничке параметре. Неке мање квалитетне модификације дуге дужине могу се временом савити и изгубити еластичност. Стога се све спецификације морају оптимално процијенити прије уградње у одређену просторију.


Дизајн

Плафонски плафони добро се уклапају у сваки модерни уред.

Ово је због јединствених карактеристика дизајна:

 • Боја. Произвођачи производе плоче готово свих боја. Цлассиц су бијеле и сиве дизајне погодне за многе модерне уреде. Али ако планирате да прилагодите плафон у приватној кући, онда тржиште представља црвену, црну и друге боје. Посебно су популаризовани системи за злато или сребро. Напомињемо да монокромни плафони нису тако чести. Најбоље је користити неколико нијанси које се измјењују у облику дугих пруга. • Фактура. Горњи слој шине може бити глатка или конструктивна. Први тип укључује класичне модификације стропова. Данас можете пронаћи ламеле које су направљене испод дрвета. То вам омогућава да симулирате обичну дрвену плочу, која комбинује различите типове структуре и боје. Допуњени су такви системи јединствени уређаји за осветљење који им дају висококвалитетну декорацијуиндикатора.У зависности од локације трачница на плафону, ове конструкције се могу поделити на следеће типове:

  \ т
 • Затворено. Овде су све шине чврсто повезане. Споља је нешто као обична пластична облога. Између њих, елементи се спајају помоћу специјалних утора, што омогућава затварање крајева. Затворени плафони су јединствена прилика да се добије класична конзервативна површина са минималном количином декоративних уметака.


 • Отвори. Карактеристика таквог система је непотпуно пристајање трачница. Након уградње између ових елемената постоје мали утори (до 16 мм). У те пукотине, након уметања, уметните посебне декоративне плочице. Могу бити од пластике и алуминијума (друга опција је боља). Комбинацијом ових сегмената можете добити прекрасну и оригиналну површину.

Спуштени плафони омогућавају визуелну поделу просторија на зоне. Али овде су подржани само правоугаони облици. Али ако изаберете оптимални правац пре инсталације, онда можете добити веома занимљив дизајн ефекат.Мануфацтурерс

Квалитет спуштеног плафона не зависи само од правилне инсталације, већ и од квалитета материјала. Стога је веома важно обратити пажњу на повратне информације од корисника и произвођача ових производа. Данас је међу различитим брендовима потребно издвојити неколико квалитетних брендова жељезничких стропова:

  \ т
 • "Албесе". Компанија производи јединственеконструкције дебљине не мање од 0,6 мм. Према корисниковим опозивима, ови плафони се веома ретко спуштају, а такође се лако склапају. Скала боја није ограничена на све што вам омогућава да сами изаберете јединствени дизајн. Имајте на уму да произвођач производи не само нивое већ и заобљене шине. Такви чудни дизајни лукова изгледају лијепо и нестандардно.


 • "Бард". Један од лидера у производњи жељезничких пруга на домаћем тржишту. Међу предностима производа може бити мала тежина платна (до 1,5 кг /м2), као и присуство прашкасто-отпорног и отпорног на влагу. Плафони овог бренда савршено се комбинују са различитим типовима прибора. Асортиман обухвата и кућне и канцеларијске модификације.


 • Геипел. Плафони немачког произвођача, који се одликују високим квалитетом свих компоненти. Међу позитивним особинама можемо уочити еколошку и безбједност материјала, који чак и при високим температурама не производе у околину токсичне компоненте. Грабови добро подносе влагу, задржавајући своју структуру, чак и при дуготрајном излагању води. Асортиман представља конструкције затвореног и отвореног типа.


 • Хунтер Доуглас. Плафони овог холандског произвођача су међу најбољима на свету. Радни век таквих система прелази 25 година. Једини недостатак ових производа је висока цијена, која је у складу с квалитетом.
 • Прометал. Производи италијанске фирме су такође различитивисоког квалитета, у складу са модерним стандардима. По рејтингу они практично не признају претходном представнику. Компанија производи много различитих модификација шина, које се могу одабрати у боји и величини.Лепи примери у унутрашњости

У овој кухињи, плафон од алуминијумских шина наглашава укупни хигх-тецх дизајн, комбинован са намештајем и црвено-белим нијансама које се користе у ентеријеру. Соба изгледа елегантно, стерилно и предивно.

У овом случају, оградни плафон игра величанствени лустер, из којег пати у свој својој слави.

У дугом ходнику јавне зграде или хотела, такав плафон је потребан, тако да није било само удобно и лагано, већ и свечано. Намјештај и зелене биљке су добро одабрани.

Плоче од алуминијумских шина су такође погодне за пројектовање базена у спа центрима. Они вам омогућавају да на тим местима добијете потребну атмосферу, хигијенски. Имају уграђене лампе, а велика просторија увек добија довољно светла.О томе како да направите алуминијумски плафон у купатилу својим рукама, погледајте следећи видео.