Алкидни прајмер: Алкидни производи за дрво и метал, Престиге вхите пример

У свим врстама сликања постоји једно главно правило - пре наношења на површину третмана, морате завршити додавање основног слоја. Захваљујући томе, површина постаје јача, а побољшава се и приањање завршним материјалом. Најсвестранији и најпопуларнији је алкидни прајмер. Одличан је за металне и дрвене површине.

подручје употребе

Сваки прајмер се користи за побољшање квалитета површине која се третира.

Након наношења алкидног прајмера, третирана површина ће апсорбирати мање боје. Алкид прајмер савршено испуњава мале отворе и пукотине, чинећи површину издржљивијом. Стога се кит и боја држе на третираној површини веома чврсто и не испуштају.

Алкидни прајмер се користи за обраду дрвета, метала, бетона. Материјал темеља формира јак заштитни филм на површини. Потребно је око 24 сата да се прајмер потпуно осуши. Након извођења радова на прајмеру, на површину већ можете нанети боју, љепило или гит.Полимерни алкидни прајмер је погодан за употребу и код спољних и унутрашњих радова. Користи се за припрему површина за фарбање, лијепљење тапета и китова.

Не можете користити ову врсту прајмера за обраду гипсаних површина и наносити је на малтер. ОдАлкидни прајмер треба одбацити у случају када је третирана површина краткотрајна и распаднута.

Карактеристике и карактеристике

Алкидни прајмери ​​су драгоцени јер побољшавају способност лепљења материјала и повећавају стабилност површина на утицај влаге.

Још једна значајна особина формулација базираних на алкидима је функција антисептика, чиме се избјегавају такве неугодне појаве као што су плијесни и гљивичне лезије.

Главне предности и карактеристике свих алкидних прајмера:

 • очување свих својстава на температурама у распону од -40 до +60 ° Ц;
 • минимизирање трошкова завршних материјала;
 • побољшање квалитета површина, повећање њихове отпорности на механичке утицаје и хемикалије;
 • је идеалан за прераду дрвета, јер алкидна композиција не чини структуру стабла лабавом и штити дрво од бубрења под утицајем влаге;
 • заштита површине обојеног дрвета од избочине смолних плоча;
 • побољшање адхезије;
 • заштита од корозије;
 • заштита од формирања плијесни и гљивица;
 • приступачна цена.

Сорте алкидних прајмера

Постоји неколико врста алкидних прајмера материјала који се разликују по својим својствима и обиму употребе.

Најпопуларнији и најраспрострањенији премазни премази су:

 • Светлуцави прајмер, који се користи за обраду метала и дрвета, одличан је за спољашњу и унутрашњу декорацију,штити површину од корозије, суши се унутар једног дана на собној температури од 18 до 22 степена Целзијуса. Главна карактеристика - способност да се повећа засићеност боје боје, која ће се примењивати одозго. Најважније је да исправно одаберете праву боју тла. Ако користите нијансу светле боје, најбоље је да је прајмер бела. Веома је важно прије наношења боје осигурати да је тло потпуно сухо, иначе боја може ометати материјал уз интеракцију са сјајним прајмером.


 • Перклорвинил прајмер - главна карактеристика материјала је да је погодан само за спољне радове, јер има прилично висок степен токсичности. Овај састав је најсвестранији, може се применити на површини скоро свих врста, укључујући бетон, па чак и преко малтера. Перхлорвинил тла се могу наносити на врх рђе, која се претвара у додатни заштитни слој.

Суши прајмер што је брже могуће - буквално за један сат (на температури од 19-21 степени Целзијуса). Овај прајмер има високу отпорност на хемикалије. Цена перклорвинилног прајмера је виша од цене глитала.

 • Алкидни уретански прајмер има највећу тврдоћу, карактерише га максимална чврстоћа и отпорност на механичке утицаје. Главна предност је висока отпорност на хабање. Суши се само 30 минута. Може се користити за обраду дрвених и металних површина као унутра, даи изван собе. Врло често се користи у машиноградњи.


 • Алкидно-акрилна смеша је најпопуларнија. Има високу адхезију, штити дрво од трулежи и плијесни, продире у дубоке слојеве дрвета. На воденој основи, стога нема непријатан мирис, штити метал од корозије. Осуши се веома брзо - сат времена на температури од 22-23 степена Целзијуса.

Све врсте алкидних прајмера различитих произвођача могу се наћи у продаји. Међутим, једна од најпопуларнијих за данас је престижна фирма. На интернету можете пронаћи велики број позитивних рецензија купаца о производима ове компаније.Сумирајући, можемо закључити да је алкидни прајмер - низ прајмера, чија су својства мало другачија. Намењени су за обраду дрвета, метала и других врста површина. Све врсте алкидних прајмера повећавају чврстоћу третираних површина, њихову адхезију, а имају и антисептичко и многа друга својства.

Дакле, такве мјешавине земљишта значајно повећавају стабилност површине и третман на различите негативне утицаје, продужавајући вијек трајања њихове службе. Најважније је покупити праву врсту земљишта, која ће бити идеална за третман одређене површине.

Погледајте следећи видео о томе како изабрати прајмер.