Аератор за опкладу - основна правила за избор и инсталацију (50 фотографија)

Лијеп и његован рибњак - "врхунац" сваке пољопривредне земље. То је иста декорација куће, која ће постати не само омиљено место за сва домаћинства, већ ће спасити породицу у врелој летњој лењи. Да би рибњак био стално задовољан чистоћом и транспарентношћу, потребна му је обавезна брига - обогаћивање водених маса кисеоником.

Аератор: зашто, где и зашто

Погледајмо прво и најважније, што значи "аератор за рибњак". У суштини, то је једноставна хидромеханичка јединица, насилно засићена вештачким резервоаром ваздуха. Такође ствара сличност са струјом, вода не стагнира и не "цвета". Ако је ваша опклада жива, онда је аератор уопште виталан!

Постоји неколико типова аератора, који су у принципу различити. Коју од њих изабрати - плутају, избацују, фонтану, дно или ветар - одлучите само за вас.

Па ипак, размотримо више од интересантне потражње за доњим аератором за рибњак - пнеуматским уређајем, који се монтира на дубинама - што је могуће дубље. Ваздух под притиском се диже према горе и пролази кроз мале отворе мембране, а довод ваздуха иде од компресора до црева (или цеви).

Зашто је доњи аератор бољи од других? Да, зато што је такав агрегат способан за снажније снабдевање кисеоником и његову интензивну дистрибуцију. Поред тога, било је случајева када су становници уложили много труда да разбије исти површински аератор - са Донном већином "пријатељима", јер не узрокује неугодности ипрактично непримјетан.

Вода у природи је уређена тако да се вода у природном рибњаку обогаћује кисиком током циркулације, уз помоћ подземних водотока, као и виталних функција вегетације и водних становника. У вештачким језерима, нажалост, нема поруке ни са подземном ријеком, ни са малим потоком. Зато власници морају да створе спољни систем за аерацију. Иначе, стручњаци категоризирају уређаје на мобилним уређајима (периодично уроњени) и стационарне (цијело вријеме пливају у води).

Шта да радимо ... аератор за изградњу?

Аератор за опкладу својим рукама - то није бајка бајка. Да бисте уштедели новац и разумјели цијели процес прозрачивања, можете га чак и сами покушати прикупити.

На пример, аератор који се лако користи је фонтана. Купите пумпу, а њој - црева и додатну прскалицу. Ставите пумпу испод нивоа воде, а затим пронађите фантазију за проналазак извора. Да ли ће то бити стари лонац за цвеће или вео од ваза, фигура Амура од белог мермера - да одлучите за вас.

Плутајући аератор је најпогоднија опција за мали улог. Основа потопне пумпе је мала снага, причвршћена на подлогу од материјала као што је пластика или монтажна пена. Резултат је иста аератор-фонтана, која се слободно креће дуж површине воде, може се уклонити ако је потребно.

Можете се бринути о производњи ветрењача. Енергија ветраутиче на оштрице које се налазе у води, што доводи до циркулације стајаће воде и обезбеђивања неопходног кисеоника. Ова јединица је такође направљена од кревета, плус мобилна осовина и лопата.

Подводни аератор је најчешћи компресор из аутомобила са цревом, а као мембрана се користи перфорирана цев (са чепом).

Карактеристике националног зимовања

Зими су једноставно потребни аератори за рибњаке: упркос леденој шкољци, рибе остају унутра и нису навикле на кисиково гладовање. Коришћењем аератора за рибњак зими неће се дозволити да се резервоар замрзне и чиста вода, тако да ће у пролеће ваша "водена слава" поново бити задовољна окупљањем око себе својом хладноћом и чистоћом.

За услове наше хладне зиме, дубоко усађени механизми су најпогоднији за ваздух који иде директно испод ледене коре - вода је стално у покрету и не замрзава се.

Зимски аератор може се направити и лично. Али избор овдје више није тако широк: стационарни или вјетрењача.

У сјеверним регијама, гдје није неуобичајено за јаке мразеве, боље је користити компресор, јер ће вјетрењача често морати бити ослобођена из леда.


  • Зимски врт у кући - 50 фотографија различитих дизајнерских идеја

  • Дизајн кућне веранде - како направити прави избор (55 фото идеја)

  • Кућица за псе са сопственим рукама: цртање, инструкције корак по корак са примерима фотографија

Аератор је најважнији део добробити ваше одличне опкладе. Приликом избора, обратите пажњу на земљу поријекла. Стручњаци кажу да су најквалитетнији аератори немачка производња. Међутим, не треба да одбијате идеју о домаћој машини - и да сте паметан и спортски интерес!

Могућности за постављање аератора за понуду


  • Поол скиммер - како одабрати праву и зашто вам је потребна? Детаљан опис са фотографским примерима

  • Камен на поклопцу - декоративни печат на вашем сајту (40 фотографија)

  • Уређење базена у сеоској кући је практична идеја за фотографије