5 основних текстура за зидове и њихову примјену

У продавницама постоји велики избор тапета које ће вам помоћи да направите своју јединствену кухињу недавно, пре неколико деценија, најпопуларнији зидни папир је био тапета. Предности овог материјала су маса, еко-пријатељски, лака за држање, приступачна. Сада је избор огроман и потрошач може сам одлучити која ће позадина за будући дизајн изабрати. Захваљујући широком спектру тапета могуће је креирати јединствен, јединствен, јединствен стил.

Текстура бешавних тапета

Употреба нових технологија нам је омогућила да користимо најновије еколошке материјале у производњи тапета. На пример, као што је жакардна тканина, на не-ткани основи, или ватростални материјал који се може чистити онолико пута колико желите. Ова опција за завршну обраду зидова омогућава комбинирање еколошки прихватљивих података са одличним перформансама и естетским изгледом. Материјал је посебно обрађен и стога је издржљив.

Прогрес не стоји и увођење нових технологија се појавило у позадини:

 • синтетички и винилни;
 • Отпоран на влагу и опран;
 • рељефни дизајнер;
 • са ситотиском;
 • Имитација различитих текстура.

Једна од најновијих иновација је тапета израђена од природних материјала

Беспрекорне тапете су невероватно јаке - ово је њихова визит карта. Безбојни зидни папир се назива - текстилне тапете. Текстилни материјал је у стању да унесе у атмосферусоба луксуза, величанствености, профињености.

Беспрекорне текстилне тапете могу имати различите основе:

 1. Папирна подлога;
 2. база флизелина;
 3. Ролл папир (ширина ролне = висина стропа).

Као налепнице, текстилне бешавне тапете могу се поредити са стандардним.

Уз помоћ текстилних тапета можете креирати најневјеројатније, дизајнерске, стилске интеријере.

Најпознатије и најквалитетније се сматрају производња тапета у Италији, али је у нашој земљи успостављена производња доброг завршног материјала са другачијом структуром. Избор као и увек остаје за потрошача.

Модерне рељефне тапете за зидове

Главни представници расположивог материјала за обраду зидова челичне рељефне тапете за бојење. 3Д офанзива је тешка, већина људи сада више воли да посећује кина са тродимензионалним сликама. И то је разумљиво, волумен фасцинира, хвата, буди машту. Појава тродимензионалне конструкције је бриљантна идеја. Рељефне волуметријске тапете одговарају генералном плану, а просторији додаје посебну атмосферу.

Стеел валлпаперс текмице:

 1. Класични материјали као што су плочице, украсни камен. Недостатак овог материјала је то што просторији даје хладноћу, нарочито сиву.
 2. Шаблон и слика. Добро је креирати волумен на зиду уз помоћ гипса и боје, међутим, ова техника нема везе са тапетама.
 3. Рељефни малтер.
 4. Венецијанска жбука. Минус материјал у веома високој цени.
 5. Холографија. Материјал је залепљен за зид, и док га не додирнете, можете визуелно посматрати гломазну слику.
 6. Позадине са стакленим влакнима. Материјал има гломазно лице, које је нужно осликано и када гледамо у зид, понекад је тешко разумјети који се премаз наноси на њега.
 7. Релиеф валлпаперс цлассиц. Управо су ове тапете на папиру, флизелину или винилу способне да створе 3Д ефекат. Ова опција је најповољнија и естетска.

Релиеф валлпаперс ће лепо украсити вашу собу и допунити њен оригинални дизајн

Релиефне тапете имају неколико предности.

Прва предност је да прије спајања материјала на зид нема потребе за поравнањем радне површине.

Тапете се могу лако залијепити, нема потребе за бојањем. Треће, позадина је једноставно невероватних дизајнерских могућности, које желе да додирну, ефекат волумена фасцинира и снима. Коначно, материјал нема стандардну ширину од пола метра, али је представљен ваљцима ширине 106 мм, што омогућава да се зглобови што мање добију.

Текстуре тапете за зидове: врсте рељефних тапета, технологија лепљења

Релиефне позадине могу бити подељене у неколико типова. Свака од њих има своје предности и незнатне недостатке, па стога материјали за завршну обраду простора увијек проналазе свог обожаватеља.

Тако су рељефне позадине:

 1. Обложен слојем материјала којипружа олакшање. Типично, такав премаз је чипс.
 2. Покривен мастиком, са унапред постављеним занимљивим узорком.
 3. Зидни папир дубоко у ресама. Три слоја, естетски и врло издржљиви.
 4. Винил на флизелину. Овај тип је најпопуларнији, јер је на тржишту представљен велики број цртежа. Материјал је веома издржљив.

Пажња! Стручњаци упозоравају да рељефне позадине нису тапете, немојте их бркати.

Љепљене рељефне позадине неће много отежати, јер с њима могу радити лако и лако

Релиефне тапете не захтевају бојење, а текстура њихове површине није тако редовна. Такође, стручњаци кажу неке од особина у раду са материјалом.

Љепљене рељефне тапете требају бити само на специјализираном љепилу за тешке позадине.

Прије лијепљења материјала на зид, унутарња површина тапета мора бити натопљена љепилом и остављена на миру четврт сата. Прије наношења слика на зид, треба припремити површину. Потребно је залијепити постељину, јер је материјал густ. Тканину не можете притиснути ни ваљком, ни шпатулом, само ће мекана четка доћи до овога. Код заглађивања је забрањено растезање тканине, иначе ће се, након сушења, појавити празнине у зглобовима. Ако рељефна тапета предвиђа сликање, онда је не би требало изводити више од 10 пута. Најзад, сви радови се морају обавити током топлих сезона, не би требало бити пропуха у просторији и треба да постоји нормална влажност од око 80%.

Текстуалне позадине: карактеристике и примена у ентеријеру

Избор текстура је толико широк да потрошачи могу да изаберу опцију по својој жељи за било коју просторију у кући. Текстурне позадине скривају неравну радну површину и са њима је врло лако радити. Још једна предност текстурног материјала је могућност креирања бешавног дизајна зидова.

Текстурирани тапети су материјали за животну средину, тако да се могу залијепити чак иу расаднику

.

Предности вкључујејо:

 • пријатељство према околини;
 • естетика;
 • пропусност ваздуха;
 • Хигроскопност.

Поред тога, текстуре, еколошке тапете не изазивају алергијску реакцију, што омогућава да се материјал постави чак иу расадник. Лепљење ове врсте тапета не представља посебну потешкоћу.

Задовољство је радити са материјалом, али мајстори препоручују да се у мале просторије не постављају тапете са израженим рељефом, јер ће визуелно смањити собу. Ако се планира комбиновати рељеф и једноставне тапете, важно је придржавати се хармоније.

Основне текстуре позадине (видео)

Врсте текстурних тапета на тржишту много и да би добили жељени резултат од поправки, боље је да се детаљно упознају са сваким од њих, као резултат одабира идеалне опције за њихову поправку.