5 начина за изградњу љетног туша за давање властитих руку

У врућем времену често желите да се освежите у земљи, али има таквих ситуација да не постоји никакво чисто акумулационо језеро, али уређење базена је прилично компликовано и скупо занимање. Да бисте изашли из ове ситуације препоруча се изградити љетни вртни туш за себе, он ће вас спасити у љетним врућинама и савршено освјежити. Посебно је пријатно да га узмете након напорног радног дана. Туш ће вам помоћи да се ослободите напетости, освежите, додате живост, смирите се и окренете од негативности.

Ова структура има још једну важну практичну функцију - она ​​се брине о здрављу. Препоручује се периодично испирање како би се опрали скакавци на којима је прашина у којој могу бити честице ђубрива. Лекари су приметили да људи који занемарују летњи туш, и воле да одложе хигијенске процедуре пре купања, често се обрате специјалистима са таквим проблемима као што су болести гастроинтестиналног тракта и кожне болести.

Али шта ако у земљи нема туширања? Ако не желите да прскате у ров или карлицу, потребно је да уредите удобност на терену и изградите летњи туш сопственим рукама, користећи готове цртеже и фотографије, корак по корак, прегледавајући опис.

Избор материјала и места - најважнији параметри

Ова структура има много варијанти конструкције, како са техничке тако и са естетске стране. Али заједнички делови су непромењени за било коју опцију, то је оквир, ограда, резервоар и пладањ (под). Али опције за њихову компилацију сунајразличитије

Као најједноставнија и најјефтинија опција, то је канта за пробијање још мањих рупа у њој и вјешање на погодно мјесто. Главни плус таквог уређаја је његова апсолутна доступност, али понекад можда неће бити довољно за нешто нормално за прање десет литара. Да, и са стране естетике, такав дизајн је мало привлачан. Још један плус ове опције - не морате ништа градити.

Ако не идете на једноставне начине, онда се летњи туш може израђивати од дрвета, металних профила и разних пластика. Избор материјала зависи од алата који користите. Ако вам је на располагању бугарац и заваривач, онда ће изградња морати да се подигне од брушених шипки. Као омот можете користити пластичну плочу за облагање, или само причврстити водоотпорни филм на полице.

Свака опција има своје суптилности. На пример, приликом састављања дрвеног љетног туша можете користити велики број опција за дизајн, али пластичне и металне конструкције не захтевају посебан третман.

Веома важан тренутак на почетку окупљања, колико људи и колико често ће се користити туш. На основу тога се израчунава запремина резервоара, као и доступност посебног одвода.

Удобно кориштење туша може бити различито. Ако је могуће, пустите своје душе у земљу својим рукама, свлачионицом. У овом случају, избећи ћете тако непријатан тренутак као што су пуњене ствари. Највиши степен удобности је конструкција,који укључује туш, туш и ВЦ. Наравно, стварање таквог дизајна захтева инвестицију и новац и снагу. Ако је спремник обојен у црно, вода ће се брже загријати.

Приликом избора места за уређење душе, побрините се да буде сунчано, а зграде и дрвеће што ближе. Ово је важно јер је извор загревања воде у резервоару сунце. Још један тренутак, туш не мора бити инсталиран на приметно спуштеном земљишту, јер ће отежати испуштање воде. Посебно треба водити рачуна о самом залихама.

Уз ретко коришћену и малу количину воде, мали дренажни слој испод палете ће бити довољан. А у случају коришћења душе, породица неколико људи који ће је користити довољно често, мораће да организује септичку јаму. Требало би да се налази 2-3 метра од самог дизајна, то је учињено тако да од њега у тушу не дође неугодан мирис. У близини годишње душе можете засадити биљке које воле влагу - оне ће украсити седишта и омогућити природну дренажу.

Када је локација изабрана, одређени дизајн и материјал, можете почети са изградњом зграде. Да бисте то урадили, научите 5 једноставних опција како да направите летњи туш.

Самоходна туш кабина од дрвета

Прије изградње љетног туша у сеоској кући, потребно је припремити све потребне материјале и алате за рад. Следећи материјали ће бити потребни за стварање структуре уличног туша:

 • дрво;
 • вијци;
 • гумена црева;
 • сет за туширање,који укључује конзолу, закривљену цев, адаптер, миксер и млазницу.

Фазе склапања дрвеног врта годишње душе:

 1. Ископана дубока јама за 40 цм дубине и 1? 1 м, слој дробљеног камена слијева се на дно јаме, што ће допринијети брзој апсорпцији сапунасте воде у тлу. Након тога потребно је на угловима поставити блокове шљаке. Оне морају бити постављене на нивоу.
 2. Онда почињемо да правимо оквир. За то вам је потребна плоча ширине 15 цм и дебљине 30 мм. Од њих се прави база величине 1? 1 м, да се учврсте 4 шипке у одељку 70? 100 мм Помоћу бочних и два попречна уметка у жлебове се изводи облога оквира. Они такође служе као кровна појачала, где ће бити уграђен спремник центуриона.
 3. Облагање оквира. Да бисте то урадили, можете користити тканину, бункер или лажни штит. Размаци између жљебова требају бити око 2-3 милиметра. То је неопходно да би се дрво лако могло проширити када је мокро. Користили смо материјал за симулацију трупаца за покривање душе.
 4. Завршна обрада. Пре фарбања потребно је поткријепити дрво. Ово је погодно за биоразградиву антифунгалну импрегнацију, након сушења површине је обојена фасадним акрилним водотопивим лаком у 3 слоја.
 5. Затим морате да обесите тенк, чија минимална запремина износи сто литара, завеса, полице и куке.

За само-стварање такве душе у земљи ће трајати 1-2 дана. А ево и на туш кабиниКолибе направљене властитим рукама бит ће тијеком љетне сезоне.

Кућишта за туширање од поликарбоната

Када се спомиње поликарбонат, многи сматрају да ће стакленик пасти. Већина одмах поставља питање - како се користи такав туш, он је такође транспарентан. Али за тушеве постоји посебан материјал који скрива све.

Љетни туш од поликарбоната на металном профилу је издржљивији од дрвета и није тежи у монтажи. За то ће вам требати профил 40 цијеви? 20 мм са дебљином зида од 2 мм и челичним углом од 50 мм? 50 мм Број профила се одређује на основу димензија туша: дужина и ширина - 1 метар, висина - 2,1 метар.

Димензије кабине нису фундаменталне јер дужина и ширина зависе од димензија спремника. Сталци морају бити 10 цм виши од висине оквира, неопходно је за бетонирање.

Бочне зидове за практичност боље је сакупљати на равном бетону или асфалтном финишеру, користећи за фиксирање профила магнета заваривача.

Корак-по-корак водич о томе како направити туш из профилне цијеви и поликарбоната изгледа овако:

 1. У паровима се налазе два стуба и двије пречке, након чега се преклапају.
 2. Након постављања бочних оквира вертикално на њих, уз заваривање, зграбите два попречна профила, углови су проверени и фиксирани спојеви на радни шав.
 3. Кад се бетонски сноп сипа испод кабине, на њега се стави готов оквир тако да се ноге регала утапају у бетон. Инсталација је проверенаВертикално (у случају потребе, дубина урањања у учвршћење регала је регулисана).
 4. Остаје само да се кува оквир врата и на њему се осигурају петље. Завршни додир ће бити резање целуларног поликарбоната и његових вијака за причвршћивање на сам оквир. За сакупљање воде можете користити челичну палету или у вријеме бетонирања направити посебан канал за одвод.
 5. Пластични резервоари се препоручују за пластичне резервоаре. Они се лакше инсталирају и играју улогу крова који потпуно затвара кабину.

Вањски туш од поликарбоната може изгледати врло атрактивно захваљујући схеми боја. Наравно, није вредно сличног дизајна да ставите истакнуто место. Али за домаћине и њихове госте биће веома пријатно користити такав туш. Поред тога, поликарбонат не захтева посебну негу.

Брицк батххоусе

Изградња цигле захтева изградњу темеља. За то ће бити потребно ископати ров на дубини од 400 мм и ширине 200 мм дуж периметра будуће структуре рова. Јарак је испуњен комадима опеке и напуњен је течним бетоном, тако да пропушта између њега. Недељу дана након што је бетон замрзнут, почните полагати циглу на цементни малтер.

Не заборавите на постављање кутије за врата. Врата сама могу бити израђена од дрвета, или заварити профилни оквир и ушити лист валовитог картона. Када ставите последњи слој од цигле, зидање прелази дрвене шипке, по могућности дебљину цигле. Они ће бити везани за њихспремник и кров.

За кров је потребан крути материјал. Ова улога је погодна за валовиту плочу или шкриљац. Након што се кровни материјал фиксира у њој, избуши се рупа у средини крова. На крову је инсталиран спремник тако да доводна цијев пролази у рупу. На цијев је намотана славина и лијевак.

Оптимална запремина резервоара за такав туш је 200 литара. У радњи можете купити пластични или поцинковани резервоар или сами то учинити од нехрђајућег челика. Као резервоар се може користити било који капацитет у којем се налази грло за заливање воде.

Да би се створио гријани туш за гријање, потребно је уградити ТЕН капацитета 2 кВ у метални спремник. Капацитет утакмице мора бити обојен у црно. Такву боју више привлачи сунчева светлост која омогућава да се вода брже загрева. Ако се у кабини додатно угради дрвени титан, онда је могуће додатно загревање самог котла уз загревање воде. У том случају, мораћете да инсталирате још један резервоар са хладном водом.

Постоје два метода за стварање спола и одводњавање дацха туша:

 • ископајте рупу једнаку површини кабине и дубину од 300 мм, поспите дробљеним каменом на врху које поставите дрвену решетку. Таква дренажа добро ради са малом количином воде;
 • ако се планира изградити туш за гријање са пуно људи, онда је потребно направити одвод. Да бисте то урадили, морате да положите канализациону цев од 50 мм од бунара до бунара. Сипајте малтер у јаму и сипајте га бетоном овакотако да је одвод у равни са подом. На врх бетона ставите дрвену палету.

Љетни туш за цигле властитим рукама није изграђен за једну сезону, већ дуги низ година, тако да је сасвим могуће опремити га гријањем.

Љетни туш од валовитог картона

Успјешно рјешење може се сматрати изградњом љетниковца од валовитог пода. Овај материјал је једноставан за трајност и трајност. За фолије овај материјал је погодан и за дрвени и за метални оквир, али мора нужно укључивати и додатне попречне пресјеке.

Додатна заустављања не ометају чињеницу да је наведени материјал прилично благ. За металне профиле, оквир је конструисан слично као горе наведене опције.

Препоручује се да се оквир врата завари од металног профила. Металне профиле причврстити помоћу поцинкованих вијака са заптивном подлошком кроз један вал. Прво су на бочне зидове причвршћене плоче од валовитог картона, а затим причвршћене за врата.

Ако је потребно резати материјал, користити маказе или посебан диск са зубима за Бугара, то се ради тако да се приликом сечења не изгори специјална полимерна облога од валовитог картона.

Оквир овог туша је израђен од металних цеви. Облагање зидова је од смеђег профила. Кров је такођер израђен од профилисаних подова. Рупа између крова и зида даје светло соби по глави.

Једноставна варијанта конструисања годишње душе

Често се многи питају какоизградити љетни туш властитим рукама користећи минималну количину новца за то. Овај туш ће моћи да пружи минимум људи и омогућиће вам да што више штедите.

Најједноставнији дизајн туша је инсталиран у близини мртвог зида главне зграде. На овај зид је причвршћен резервоар за воду са туш кабином. Као под у таквом тушу служи дрвена палета или бетонски зид за угодност, који је прекривен гуменим сагом. Као зидови користе се цефалоподна завјеса или платнена тканина омотана око дрвеног оквира.

У улози полица за шампон и сапун, можете користити било која импровизована средства. У ту сврху можете чак користити пластичну боцу која је преполовљена и прикована за зид. Доњи део боце може послужити као постоље за шампон, а врх за сапун или ручник који ће омогућити да вода слободно тече и не стагнира.

Са естетске стране, таква изградња ће значајно изгубити у супротности са капиталом, али ипак има право да постоји.

5 идеје о организацији душе у земљи

Прилично јефтин и прилично једноставан туш за одмарање, овај оквир је израђен од дрвених греда прекривених равном плочом.

Ако имате на располагању бугарски апарат и апарат за заваривање, сами можете направити љетни туш направљен од метала и покрити зидове покривачем. У одсуству апарата за заваривање, оквир се може монтирати помоћу вијчаних спојница, ојачавајући углове са челичним пластинамима, "шаловима". Бочне зидове такође можете затворитипомоћу филмског платна обученог у прстенове и конопац.

Оквир за туширање не мора бити изграђен ако га ставите на зид куће. Да бисте то урадили, морат ћете га обложити водонепропусним материјалом и на површину довести мјешалицу с цријевом. Прекривањем пода великим шљунком, након једноставног одводњавања, изаћи ће прилично удобан и светао кутак за водене процедуре. Ако вам се не допада отворена верзија зидног туша, можете поставити зид у близини зида.

Узимајући у обзир сљедеће варијанте годишње душе, вриједи напоменути да се то може учинити не само од купљених већ и јефтиних материјала. Оквир у овом дизајну је израђен од дрвених греда. Ограда је исплетена од плитке лозе, која се налази поред сеоских кућа.

Туш може бити израђен и од валовитог металног лима савијеног полукруга. За ову опцију не морате инсталирати резервоар за воду. Само се морате спојити на водовод.

Сада знате како сами направити летњиковац. Ако сте пуни самопоуздања у потребу за кућним тушем, онда се усудите. Најбоља опција се добија након претходних прорачуна. И након завршетка овог рада можете се вратити на свакодневне невоље са дачом, у којем случају имате мјесто гдје се можете освјежити.