Љестве за кров: сорте и инсталације властитим рукама

Лестве за кров - неопходна и неопходна ставкаСпутниковие антене сада нису неуобичајене, и инсталирају их на кров приватних кућа. Лестве, изграђене на крову, не само да штите вас и ваше рођаке од незгоде, већ служе и за удобност, штите кров куће од оштећења. Ходање по врху куће и лоше понашање алата могу покренути строп. На крају крајева, покварени или оштећени кров проузрокује цурење током кише и топљења снега.

Степенице до крова куће приватног сектора

Постоји много различитих типова ове неопходне додатне опреме за поправке и животне услове. Често су мердевине од челика, алуминијума и дрвених плоча. А из израдака можете монтирати завршену конструкцију зграде.

Међутим, најчешће коришћени кровови су следећи кораци:

 • Поткровље (таван или кров);
 • Стојећи да се дигне са тла на кров;
 • косо;
 • Хитна помоћ;
 • За двослојни кров.

Степенице на крову куће приватног сектора су више врста

Имајте на уму да ивица вијенца и горњи корак морају бити мањи од десет центиметара. Од степеница до зида потребно је више од 20цм.

Зидне степенице се називају и фасада. Тамо где су фасадне степенице завршене, нужно је да постоје шине са добром монтажом. Горњи корак треба да буде на висини крова. Размак од вертикалних љестава до прозорске клупице треба да буде већи од 1м.

Стубама до скакавца крова властитим рукама: оно што вам требаразмотрити

Грассхоппер сваки кров може бити од истог материјала као и кров. Кровни коњ се зове конковои бар, постоје различити профили које ће вас одговарати. Шта дизајн ти треба?

Хорсе може имати било који тип

 • Фигуред облик;
 • угао;
 • семицирцулар;
 • конус.

Степенице коњ кров прилично лако направити своје руке

Током изградње висине крова гребена потребно је прво утврдити. Ово је корисно за израчунавање висине грађевинских компоненти и откупну цијену. Након што гребен треба да направи куку за причвршћивање степеница.

Обавештење.Овај дизајн морају бити прописно осигуран за спречавање повреда. Неопходно је да се сведе на минимум вероватноћу пада.

Како направити мердевине да раде на крову и требаће

Резултати инсталациони радови кровних мердевина треба да обезбеде естетски изглед. Причвршћује дизајн користећи заграде. Они ће проћи кроз рупе. Морате створити поуздану хидроизолацију на фиксирање, и изнад свега, обезбеди сигурност боравка у.

Да би се мердевинама кровне потребне штапића, плоча и вијцима

За рад потребно је следеће:

 • завртњи;
 • бар са пресека 40? 40мм;
 • Стан дрвене даске раскрсница подручје 16? 2.5 мм.

Хоризонтални кораци за креирање решетке. танакКораци узрокују умор, а то треба имати на уму.

Степенице сопственим рукама: цртежи и шеме

Сваки кров мора бити сервисиран током времена, са различитим врстама поправки. И зато без посебних алата не можете без њих. Уосталом, неопходно је не само померати се на кров, већ и одржавати равнотежу, носити терет. Стога је сигурност рада на висини изнад свега. Треба вам скакавац и мердевине домаће, које ће бити причвршћене за њега.

Лестве треба да буду поуздана конструкција, тако да је неопходно све рачунати и цртати

Готове лестве имају недостатке. Прво, они имају високу цену, чак и ако је то јефтина Кина. И друго, степенице се не могу уклопити у фреквенцију таласа, а од тога ће бити срамота и степеницама и крововима. Понекад се величина и карактеристике степеница у грађевинским супермаркетима не уклапају у постојећи кровни материјал.

Одабрати потребне цртеже са изабраном скалом за димензије дизајна је лако. Главна ствар је исправно извршити све прорачуне и правилно монтирати мердевине. Дизајн куће мора увијек указивати на његову локацију. Морате све дизајнирати исправно и без грешака и правилно инсталирати структуру.

Економична опција: степенице за кров властитим рукама

Многе приватне куће имају дрвене степенице на крововима са две оштрице. Дрво је много лакше и погодније од металног профила који је популаран. Такође је потребно узети у обзир и крхкост кровних материјала. А то значи да је пожељно узети плоче велике ширине.

Економична верзија степеница за кров, направљене властитим рукама

Потребно вам је:

 • Плоче и шипке различите дужине;
 • Дуге завртње;
 • Грађевински алати.

Ми бирамо минималну тежину: алуминијумске степенице

Различити прибор од алуминијума данас је популаран. Зато што се сматра погодним за употребу, не-тврд и трајан материјал. У ГОСТ-у и Снипах-у се много пажње посвећује сигурности у изградњи и спречавању клизања, технологијама поправака.

Алуминијумске степенице за кров су веома популарне

У љествама за рад на крову од алуминијума крижања морају бити закривљена како би лифт био сигуран. И моћи ћете да инсталирате металну конструкцију под веома различитим углом. На таквим степеницама користи се најквалитетнији и провјерени материјал.

Које би требало да буду мердевине за кров металних плочица

Ако требате направити љестве од метала, узмите два 50? 50мм и дужине 6 метара. Требат ће вам танке плоче као ступњеви. Користити лак и сув материјал. Степенице се причвршћују вијцима. Степенице ће бити завршене у сваком случају, јер је постављање у таквом облику ризично.

Кораци за кров метала морају бити фиксирани помоћу вијака

За степенице од 6 метара морате направити 10 до 12 бара. Потребно их је покрити пјеном (меки материјал) или пјеном.

Како инсталирати љестве за кров (видео)

Шипкепричвршћене на степенице помоћу вијака. Ширина степеница треба да одговара размаку између два пола. Шипке на рубовима морају бити заокружене планом. Ако имате забатни кров, онда ће бити корисно закачити за монтажу покретног стубишта.

Љестве на крову куће властитим рукама (фото опције))