Јулија Мињаева је узела лук црног купуса у пужу

Врло занимљив и изванредан начин узгоја лука је купина коју нуди вртлар Јулиа Миниаева. Овај метод је лако остварити код куће, јер не траје много времена. Његов метод засађивања купине Јулије Јулијом назвао је "пужем".

Многи туристи су заинтересовани за културе које се могу узгајати у пужевима? Ако вјерујемо у праксу, ова метода је погодна за узгој поврћа и украсних култура. Експерименти са таквим културама и цвећем, као што су лук, купина, порилук, паприка, краставац, парадајз, патлиџани, јагоде, јагоде, делфини и петунија, показали су изузетне резултате.

Одскакивање црног лука у пужеве

Узгој садница - то је дуготрајно и није лако. Иулиа Миниаева предлаже узгој добрих садница купина лук у пужева. Такав необичан начин не само да ће расти саднице, али и не загушити простор са великим кутијама са садницама.

Да бисте подигли пуж за садњу лука од купина, требаће вам:

 • облога,
 • тло,
 • транспарентни филм,
 • капацитет,
 • гумица за писање
 • лук семе купине.

Како засадити лук од купина у пужевима

Радни процес треба да почне са чињеницом да радни простор треба да буде покривен платном за уље, јер ћете морати да радите са земљом. Сада узмемо супстрат и изрежемо из њега траку дужине 15 цм и ширине као тоалетни папир. На траку сипамо земљу, повлачећи се од врха од 1 цм. Тло је боље навлажити и затегнути, тако да незаспао

Сада пређите на полагање семена лук од купина. Ако су сјеменке мале, можете користити пинцету. Садни материјал треба проширити дуж цијеле дужине траке, на удаљености од 1-2 цм један од другога, продубљујући их благо у тло. Сада лагано умотајте траку са земљом и семенским луком, купине у ролну, доњи део може бити благо увијен. Свитак треба да изађе не превише кондензован, али не и слободан, као на слици.

Залијевање земље одозго је био пуж, који је на себи носио целофански пакет, или га је покривао филмом, стварајући парнишок. Паковање са врха контејнера се поново фиксира гумицом, стави у пладањ и пренесе на топло место, на пример, на једну од горњих полица у кухињи.

Како се бринути за саднице купина црног лука

Чим се клице појаве, паковање или филм се могу уклонити, а капацитет прозора или другог лаганог и сунчаног мјеста може се помакнути. Саднице лук Цхернусхка даље залијевати у палети.

Рецензије туриста и вртлара кажу да је овај начин садње семена лука веома успешан. Показало се да су саднице равне и чврсте. За ову методу садње мало је простора у кући, а то је веома важно ако треба припремити много различитих садница.

Слично томе, можете засадити не само лук, већ и друго семе: парадајз, патлиџане, краставце, паприку.

Берба и складиштење купина

 • Сакупљање лука лука почиње средином или крајем августа.
 • Дан окупљања треба да буде сунчан и сув.
 • Главнизнакови којима се може схватити да је дошло вријеме за окупљање, има избочину на прамцу и појаву жутости.
 • Снимци се подижу и ако временски услови то дозвољавају, остављају се на кревету до сушења живице.
 • Ако је вероватноћа влажења усјева висока, она се сакупља и лежи у једном слоју у сувој и добро проветреној просторији.
 • Како се исушује, уклањају се листови и трошење љуске у свакој луковици. Што се темељније осуши, већа је вјероватноћа да ће се лук задржати до самог прољећа и задржати своје квалитете.

Погледајте ове чланке

Зато искусни вртлари изводе сушење лука у три фазе:

- прва недеља лук се држи у затвореном простору са температуром ваздуха од око 20 ° Ц;

- друга недеља - 30 ° Ц;

- треће - 35 ° Ц

 • Ова температура се ствара уз помоћ домаћих уређаја за гријање. 9. За складиштење, лук сортира по величини и ставља се у вреће или кутије на тамном хладном мјесту.
 • Температура за складиштење не сме бити већа од 18 ° Ц.
 • Пожељно је периодично сецкати лук, одстранити размажено, покварено или сушено поврће.