Једноставни кораци за степенице: 2 врсте

Степенице било које мердевине треба да буду што је могуће јаче и удобније - не само да удобност зависи од тога, већ и безбедност. . Степенице степеница могу бити израђене од било којег материјала, а главни принцип при избору је отпорност на хабање. Степенице могу бити дрвене, циглене, металне или природне. Може бити и од бетона или керамичког гранита. Цорк варијанте са затвореним и отвореним корацима трења нису искључене.

Степенице са степеницама од два дела

Љестве имају само два дијела. Прва хоризонта, на коју особа директно и долази, назива се пролаз, а вертикална, скрива оквир - темељ (отворене варијанте без њега).

У облику урока:

 • Одлазни.
 • У облику лука.
 • Директно.
 • Ротирај.

Гранитне степенице су посебно издржљиве, међутим, тешко је назвати ову варијанту буџетом

.

Степенице са конзолним конструкцијама изгледају веома необично. То су полице, чврсто причвршћене за зид или са кутијама на штапићу. Такви дизајни изгледају као запањујуће брдо.

Гранит - посебно издржљив материјал, тако да ће главна карактеристика таквих степеница бити поузданост и трајност. Различити типови целог и изнад главе. Холистички представљају монолитну структуру. Оверхеад - скуп екипаелементи У правилу, суочавање, које се састоји од гранитних плоча, је релевантније.

Карактеристике степеница 6 корака

Степенице могу бити мале, састоје се од два или шест корака и велике су, број ступњева зависи од удаљености везе. На примјер, број ступњева у познатој љествици Митхридатес састоји се од укупно 432 комада. Колико ће степеница током интензивног рада зависити од тога који су физички параметри фаза одабрали производњу фирме.

Наиме:

 • Ширина;
 • Висина;
 • дебљина;
 • Дубина.

Кораци металне решетке - најбоља опција у смислу практичности корака улица

Исправан облик ће учинити кораке угодним за кориштење. Фокусирајте се на одабир степена, удобног за свакога. Посебно удобни излази на степеницама решеткастих мердевина. Профил решетке може бити алуминијум и поцинкован. Инсталирање таквих степеница, посебно опција за вијке, треба да има поверење стручњака.

Степенице за отворене и затворене просторе

Главне врсте степеница за степенице су подељене према локацији собе.

Може бити:

 1. Средње степеницее - главни материјал за такве фазе је дрво, ретко од пластике, али скупље пластике. Будући да је овај тип намијењен за одвајање унутарњих просторија, потрошач ће боље служити еколошки прихватљивом материјалу. Русија је богата различитим врстама дрвећа. Могу бити од чврстог камена- јасен, ариш (најпопуларнији), храст, бор, буква. Композитне тканине (ППЦ) су повољније и једноставне за уградњу. Лијепо су уређени, не само да могу обављати своје функције, већ и украсити простор. Због лакоће обраде, могуће је направити производ било којег облика и типа. Природност фактуре одговара степеницама у сваком ентеријеру. Такви степени савршено се уклапају у кућу, стварају атмосферу удобности и топлине. И зидови ће бити подвучени у бару.
 2. Спољни кораци- Прикладно је да се такве врсте корака произведе само са посебно чврстим и издржљивим материјалом, јер се они користе за тријем. Посебно је важно користити материјале против клизања на површини леда. Материјал обраде је такође вредан брања веома отпоран на спољашње окружење.

Дрвене степенице - оптимално решење за степенице унутар просторије

Такве љестве се сматрају привлачним, јер се њихова снага и поузданост одликују власником куће, а тиме и атмосфером у кући.

Материјали и параметри степеница и степеница

Лестве су различитих типова.

Наиме:

 1. Дрвени.Лестве, које се налазе у кући, морају бити направљене од издржљивог материјала, јер то зависи од сигурности сваког члана породице. Површина мора бити третирана тако да буде прилично глатка, али је потребно искључити могућност клизања на степеницама. Ова врста се разликује од тога да је лако направити своје руке. Можете користити стабло као нана улицама и код куће, само улична верзија мора бити даље обрађена специјалним композицијама за стабилност, потребно је испунити темељ (мрежа арматуре је обавезна) и јасно поравнати сусједно преклапање. Степенице од дрво-полимерног композита, скраћене дванаестопалачне греде, не морају се даље обрађивати, јер до потрошача стижу спремне за уградњу. Служи се таквом платну дуги низ година, али политика цијена је демократскија у односу на скупу дрвну врсту. Степенице од листова шперплоче - најјефтинија опција, али не и лошија од осталих параметара.
 2. Метал.Таква стубишта се углавном уграђују на улицама или јавним зградама, у зградама предузећа. Облик може бити различит, метал се бира према сврсисходности и зависи од тога које релативно оптерећење на степен. То је необично и изгледа као бизаран изрезбарени оквир таквих степеница.
 3. Армирани бетон.Овај тип степена је дуготрајан. Правилно ојачање ће омогућити да степенице не буду уништене дуго времена. Бетон, материјал је ватроотпоран, отпоран на влагу. Биће стабилна таква степеница, као и промене у нивоу унутрашњег простора, као и спољни фактори уличне климе. Бетонски дизајни су прилично издржљиви и практични. Урадите ове степене са малтером или гнездом, што вам омогућава да причврстите ограду. Такође производимо бетонске степенице чврсте и течне. Али такви модели се обично користе у изградњи вишестамбених зграда или великих јавних простора. Ако јестеКод куће се налази подрум, затим је корисно користити за комуникацију са њим бетонске степенице, како би успон и спуст били згодни. За облагање бетонских степеница различитим материјалима препоручује се употреба посебног љепила.
 4. Керамика. Издржљива керамика постаје након печења. Материјал је потпуно природан, широког асортимана. Врло погодна за екстеријер и унутрашњост. ГОСТ захтева од произвођача да обележи плоче, у зависности од чврстоће, од 1 до 5. Поправак керамичких плочица са ознаком 5 после облоге неће бити потребно ускоро, јер је најиздржљивији.
 5. Степенице клинкера за степенице.Клинкер се користи у грађевинарству прилично широко. Популаран је због отпорности на хабање. Једна од области је производња степеница. Може бити било каквог облика, облик зависи од дизајнерског дизајна. Такве, по правилу, тамне плоче, је директно конструисан тријем.
 6. Стакло.Упркос чињеници да се стакло сматра веома ломљивим материјалом, оно се користи у производњи степена. По својој природи - то су лепљене плоче неколико слојева стела. Труп је направљен од трајног метала. Причвршћивање стаклених плоча врши се директно на оквир. Такви дизајни изгледају као да се крећу уз степенице изнад пода.

Приликом одабира материјала за степенице будућих степеница, треба дати предност практичним материјалима који су погодни за употребу

Стакло се производи на посебан начин, повећавајући тако,поузданост стакленог поклопца. Главни недостатак таквих степеница је да су дизајнирани за модеран дизајн. Обратите се стручњаку да бисте постепено одабрали поставке и поставили степенице.

Степенице клинкера за степенице

На тржишту је асортиман клинкера прилично широк, са често коришћеним не само холистичким тканинама, већ и лепљеним фрагментима. Неки произвођачи нуде низ гаранција неколико година, чиме се потврђује квалитет материјала.

Степенице, направљене од клинкера, ће вам служити дуги низ година. Фазе клинкера апсорбују звук степеница.

Употреба таквих степена препоручује се на улици, јер је то најизводљивија опција, пошто ће поправљање таквих степена, чак и под утицајем спољашњих фактора, морати да се изврши неколико деценија након инсталације.

Стадији клинкера савршено се одупиру дјеловању вањских фактора и имају добра својства апсорпције звука

На пример:

 • Сунчева светлост неће покварити изглед плоча;
 • Влага их неће приморати на колапс.

Висок који је испао у производњи, даје гаранцију да плоче нису страшна ватра. Хемијски реагенси не нарушавају интегритет плоча. Упркос таквој снази, степенице клинкера су направљене од природних материјала. Вредност за новац вам омогућава да изаберете управо тај материјал. Тако се испоставља да ће таква лествица бити економски оправдана и да ће вам служити вјерно и дуги низ година. Комбинујући форму и материјал, можете креирати било којидизајн

Удобни кораци

Потребно је посматрати и правилно израчунати све пропорције пре инсталације. Димензије лестве зависе од пространости простора. Постоје неки стандарди у производњи степеница.

Нормативни документи установат:

 • норме;
 • Табела димензија;
 • Захтеви за фондацију;
 • Удаљеност између степеница.

Треба имати на уму да степени треба да буду довољно широки и не веома стрми - погодност употребе зависи од тога

.

На пример, ако су мердевине оптерећене, онда је вредно изабрати оптималне параметре пролаза, чија је ширина око 25 цм. Под има висину од око 22 цм.

Плочу треба изабрати са посебном пажњом, материјал са оштећењем које се лепи са чворовима и различитим неправилностима, и пукотине треба искључити. Није потребно комбиновати комаде материјала, тканина мора бити одабрана нетакнута, тако да током операције није било шкрипања. Најјачи степени су буква, храст, ариш и јасен. Ако су мердевине преоптерећене, треба напоменути да је ширина до 80 цм висока, око 30 цм висока

Карактеристике лествице на 5 корака

Ако пројектујете степениште на улици, на пример, у башти или парку, онда би висина степеница требала бити 12 цм, тако да би било удобно за кретање, и проћи кроз ширину од око 40. Ако љестве воде до тавана, онда за стабилност на њему, пролаз мора бити око 30 цм, а висина корака је 15 цм

При израчунавању, узмите у обзир све вањске факторе, а неувек дати параметри ће бити истинити, по правилу резултат је индивидуалан. Међутим, морате се придржавати сигурносних захтјева тако да се ваше степенице могу користити с удобношћу.

Ми правимо кораке за степенице властитим рукама (видео)

На пример, вреди запамтити да је корак просечне особе приближно 60-65 цм, тако да је за удобно подизање људи на степеницама неопходно да висина степеница и ширина пролаза буду једнаки кораку. ГОСТ значи да величине треба да буду исте на целој дужини мердевина.

Детаљи: степенице степеницама (примери фотографија))